Electro Harmonix Metal Muff with Top Boost

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

SasXa

Electro Harmonix Metal Muff with Top Boost

Post by SasXa » 08 Dec 2009, 22:23

E ovako :)... imam laney lx20 pojacalo i ibaneza rg370. E sad, zvuk je dobar da ne grijesim dusu :) samo sto mi nije to bas to. I sad me zanima da li bi Metal Muff dosta poboljsao zvuk(najvise me zanima top boost zbog solaza), s obzirom na pojacalo koje imam i da li se isplati uzimati? Posto mi trenutno bas i ne treba jace pojacalo...

jelenko

Re: Electro Harmonix Metal Muff with Top Boost

Post by jelenko » 08 Dec 2009, 23:14

Mislim da bi pedala poboljsala zvuk, i to fino.Sviram Jackson js seriju na line 6 spider 3 od 15W i koristim insane mode.Juce sam kupio digitech hardwire metal dist i uvideo da je to sasvim druga prica. :bravo: Kontam da bi i metal muff kidao...Pozz

SasXa

Post by SasXa » 10 Dec 2009, 13:19

Hvala na odgovoru. A jeli neko imao prilike da se susretne sa ovom pedalom?

shule

Post by shule » 10 Dec 2009, 14:12

Ja je imam, i imam isto pojacalo, samo od 30w. Odlicna pedala. Samo za metal. :D

uRk[3]

Post by uRk[3] » 24 Aug 2010, 17:04

Kakvo napajanje ide u nju i ima li da se kupi negde i za koliko para??? Razmatram da je kupim, ali sam cuo da jede baterije u pm, pa mislim da je bolje resenje imati adapter za ovog djavola :twisted:

andrej]

Post by andrej] » 25 Aug 2010, 23:35

obicni adapter od 9 volti, plus spolja, kao za vecinu pedala. dobra samo za metal, eventualno neki hard rok koji vuce na to. za ostalo - zaboravi. ali, pretpostavljam da je ti za metal i planiras da koristis, so, go ahead.

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 26 Aug 2010, 07:50

andrej] wrote: dobra samo za metal, eventualno neki hard rok koji vuce na to. za ostalo - zaboravi.
a metal zone moze da se koristi za blues... :lol:

sorry morao sam, no offence :ziveli:

andrej]

Post by andrej] » 26 Aug 2010, 12:15

boss hm-2 - majka death tona (ona + marshall pojacala), a ipak vrlo omiljen i medju raznim alternativcima, posebno shoegazerima (mbv, swervedriver, slowdive) i post-rokerima. koristio tad doyle iz grupe tad (grandz). gilmour koristio 1984. lezi i na basu kao majka preko mrtvog sina, pitajte one iz jesus and mary chaina.

marshall shredmaster - osmisljen za 80-style metal, jedna od boljih pedala za bilo sta cemu treba distorzija. jonny greenwood, radiohead.

i slicni primeri. znaci, ima versatilnih pedala za metal. metal muff to nije. to je bila moja poenta.

umart

Post by umart » 25 Sep 2010, 03:11

ovo za hm2 je ziva istina,samo bih dodao jos i da je koristi masu pank,hc,d-beat bendova.kult za sve pare.

inace metal muff,sve tri verzije su sjajne,prevashodno za neki prljaviji midlastiji metal.da budem konkretan,sludge,groove,doom,bilo koji metal sa uplivima panka,crusta,d beat-a.tu se najbolje snalazi.sljaka i za ostale pravce,sa akcentom na nesto agresivnije podpravce,bez puno denfovanja.za neku vise tajt svirku je ne bih preporucio,jerbo je dosta loose,pogotovo bas frekvencije.

za neku takvu svirku bih preporucio mxr fullbore,sjajna i veoma tajt pedala,slicnog cjenovnog ranga,ako se vec prica o nekoj modernijoj metal svirci.za sve retro - metal muff je u top preporukama.

dweezil

Post by dweezil » 25 Sep 2010, 10:12

Boss HM-2 je do j...pedala, very zdrav and raw sound ima, mogli bi da je reizdaju def, vise bi se kupovala nego ove novije mid scoop zujalice :bambi:

umart

Post by umart » 25 Sep 2010, 13:41

yerasov je izdaje sa indenticnom elektronikom,a i behringer varijanta i nije toliko losa,malo joj nedostaje dubljih srednjih frekvencija (skoro kod svakog njihovog dista jetako,bar ovo sto probah),a i sa vremena na vrijeme iskoci polovnjak.

Born_Dead

Post by Born_Dead » 27 Sep 2010, 00:43

umart wrote:za neku takvu svirku bih preporucio mxr fullbore,sjajna i veoma tajt pedala,slicnog cjenovnog ranga,ako se vec prica o nekoj modernijoj metal svirci.za sve retro - metal muff je u top preporukama.
hahahahahahah,brate ona bez lampe ,i dobrog magneta busan *****,sto zato sto kad izadjes na svirku samo ce da se cuje RIDJIDJIDJIDJIDJI,cuo sam je uzivo,ma i lampa neki put ne pomaze. metal muff je sjajna stvar zbog tog top busta za solaze,ali ako neces da soliras ko ja i ako ces da rendas samo,mxr dd-1 KEVA PRIRODE! xD

nebojsak

Post by nebojsak » 27 Sep 2010, 02:21

umart wrote:d-beat
Oooo, fala kurcu da sam čuo ovu reč na ovom forumu :) i vreme je bilo.

umart

Post by umart » 28 Sep 2010, 03:41

born dead:

drajv je kucka,moras da joj ga das da zavristi.ljudi prave osnovnu gresku kad su distovi u pitanju,oslanjaju se na njih kao da su preamp.srednje crpis sa pojacala-ako ih pojacalo nema dzabe ti bilo koja pedala (u sustini,ne ulazim u krljanje nekih x na ntih ekvilajzera).dist tretiraj samo kao tip drajva i kvantitet gain-a,a naravno da je metal muff kucka,nece na svakom pojacalu da izadje.

faks
Badmotorfinger

Post by faks » 28 Sep 2010, 04:21

umart wrote:born dead: ljudi prave osnovnu gresku kad su distovi u pitanju,oslanjaju se na njih kao da su preamp.
nebojsak wrote: Oooo, fala kurcu da sam čuo ovu reč na ovom forumu :) i vreme je bilo.
:)

Post Reply