Misljenje o malom bass combo-u!
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
-
Misljenje o malom bass combo-u!
Troumim se oko tri mala kombosa, pa mi treba malo sugestiranja... ako je neko imao iskustva... jer ja nisam...
U pitanju su:
- Line 6 LowDown Studio 110 - najmanji od pomenutih, pa time i najzanimljiviji... a i najjeftiniji!
- Trace Elliot Commando 10 - renomirani proizvodjac, ali nisam imao sustreta sa njihovim kombosima... nema XLR output.
- SWR Workingman 10 - najveci i osetno skuplji od ostalih, ali je USA MADE, i "dobio" je ozbiljne preporuke.
Hvala unapred na komentarima... i molim vas, bez onih: "slabo je to, uzmi nesto jace, stekaj lovu...", treba mi mali snazni kombo kvalitetnog zvuka!
Naravno, ovo nije zatvorena lista... ako neko ima preporuku za nesto slicno, a sa boljom cenom/dimenzijama/tezinom, bio bih zahvalan!
U pitanju su:
- Line 6 LowDown Studio 110 - najmanji od pomenutih, pa time i najzanimljiviji... a i najjeftiniji!
- Trace Elliot Commando 10 - renomirani proizvodjac, ali nisam imao sustreta sa njihovim kombosima... nema XLR output.
- SWR Workingman 10 - najveci i osetno skuplji od ostalih, ali je USA MADE, i "dobio" je ozbiljne preporuke.
Hvala unapred na komentarima... i molim vas, bez onih: "slabo je to, uzmi nesto jace, stekaj lovu...", treba mi mali snazni kombo kvalitetnog zvuka!
Naravno, ovo nije zatvorena lista... ako neko ima preporuku za nesto slicno, a sa boljom cenom/dimenzijama/tezinom, bio bih zahvalan!
Re: Misljenje o malom bass combo-u!
heh.. choices choices.. prvo, Line6 nisam probao pa o njemu necu.. tog istog SWRa sam probao ikombo jako lepo radi, preporucujem ga very toplo und iskreno, opravdava ime itd. sto se Trace-a tice, njihova mala pojacala nisam probao (samo velika hehe) ali generalno, ako volis Trace zvuk mislim da ce ti ovo biti kul 
a jes razmisljao da prosiris listu nekim MarkBassom? lagani su, snazni, lep izlaz (posebno sa mkIII glavama koje imaju line out i pre/post eq..), da ne spominjem sto mnogo kulj izgledaju onako zuto crni.. plus recimo onaj 210 kombo, koji je moj favorit, moze da se tiltbackuje kao monitor.. jedina slaba tacka mozda je to sto su jako jeftini...not...
ajd sa srecom sa izborom

a jes razmisljao da prosiris listu nekim MarkBassom? lagani su, snazni, lep izlaz (posebno sa mkIII glavama koje imaju line out i pre/post eq..), da ne spominjem sto mnogo kulj izgledaju onako zuto crni.. plus recimo onaj 210 kombo, koji je moj favorit, moze da se tiltbackuje kao monitor.. jedina slaba tacka mozda je to sto su jako jeftini...not...
ajd sa srecom sa izborom

- trace elliot mi se uopste ne svidjaju.. ne samo kombo. totalno fuj. savetujem ti da ih izbrises sa spiska
mark bass imaju neverovatan zvuk i stvarno sve je super osim sto sam cuo da se jako brzo kvare! osetljivi su valjda ***bem li ga.
naravno bitna stavka je budzet?..
"ako mozes uzmi nesto kvalitetnije,to ce te zadrzati u muzici dok si ziv-u suprotnom takve stvari odbijaju ljude da se bave muzikom"
mozda nije doslovno. rekao jedan moj prijatelj.
mozda neki laney
slabo se razumem u kombo-e, vise sam za varijantu za koju si rekao da ti ne pominjemo

mark bass imaju neverovatan zvuk i stvarno sve je super osim sto sam cuo da se jako brzo kvare! osetljivi su valjda ***bem li ga.
naravno bitna stavka je budzet?..
"ako mozes uzmi nesto kvalitetnije,to ce te zadrzati u muzici dok si ziv-u suprotnom takve stvari odbijaju ljude da se bave muzikom"
mozda nije doslovno. rekao jedan moj prijatelj.
mozda neki laney
slabo se razumem u kombo-e, vise sam za varijantu za koju si rekao da ti ne pominjemo

- sirac-šunka
- vragolan
Šta će ti uopšte mali snažni bass combo...
Osim možda onaj MarkBass minimark sa dve šestice... Ja sam ga zamislio kao varijantu koja može svaki dan da se seca u gradskom prevozu, a kad ideš na svirku poneseš i još jedan eksterni kabinet 210 (ili već koji god po želji) i dobiješ 250w 210+26 i odradiš i većinu svirki...
BTW, ako se vraćamo na datu listu onda SWR.

Osim možda onaj MarkBass minimark sa dve šestice... Ja sam ga zamislio kao varijantu koja može svaki dan da se seca u gradskom prevozu, a kad ideš na svirku poneseš i još jedan eksterni kabinet 210 (ili već koji god po želji) i dobiješ 250w 210+26 i odradiš i većinu svirki...
BTW, ako se vraćamo na datu listu onda SWR.
zaboravih. najbolje sa liste..sirac-šunka wrote:BTW, ako se vraćamo na datu listu onda SWR.
e ljudi stvarno,jesu mark bass super,zvuk razbija!
ali drugar mi kaze da je video u jednom (mozda nasem najjacem) servisu gomilu naslaganih mark bass-ova, i da je majstor prokomentarisao nesto u kontekstu,ma jbg. jako osetljivi !!!
za malo da pazarim litlle mark 2 jesenas. eto razloga zasto nisam.
samo moje misljenje..

@kiril.
a jel si razmisljao nekom hand made custom tube amp-u ?
- sirac-šunka
- vragolan
Prvi put sada čujem da su MarkBass toliko podložni kvarenju
JBG, onda čovek stvarno nema šta da pazari...

JBG, onda čovek stvarno nema šta da pazari...

-
Sve vise mi se smeska taj Line6... idem danas-sutra do Artista da ga probam... mini-mini-mini-najmanji
a kosta 250e NOV!
Mali kombo mi treba jer sam napravio lightweight bend (za tranziranje ekonomske krize
) koji se sastoji od bass bubnja/dobosa/hihat-a/ride-a, vox i fender gitarskih od 15w... necu ja da budem jedina ovca koja vucara mrcinu
A i ideja je da stanemo u jedan auto
Markbass je stvarno super, i lagan i mali i jak i dobro zvuci... ali preskup za ono sto trazim.
Nisam univerzalac... imam 3 pojacala od kojih mi je najmanji kombo Nemesis sa 15"... i BAS mi treba nesto najmanje, oduvek mi to fali. Sluzio bi iskljucivo kao "MOJE slusanje na bini", svakako bi isao XLR u mikser.
faks:

Mali kombo mi treba jer sam napravio lightweight bend (za tranziranje ekonomske krize

A i ideja je da stanemo u jedan auto

Markbass je stvarno super, i lagan i mali i jak i dobro zvuci... ali preskup za ono sto trazim.
Nisam univerzalac... imam 3 pojacala od kojih mi je najmanji kombo Nemesis sa 15"... i BAS mi treba nesto najmanje, oduvek mi to fali. Sluzio bi iskljucivo kao "MOJE slusanje na bini", svakako bi isao XLR u mikser.
faks:
Ne... ali kapiram da bi bilo skuplje od 250e... ili se varam?!a jel si razmisljao nekom hand made custom tube amp-u ?
- sirac-šunka
- vragolan
Moraću malo da upadnem sa offtopicom na temu:
http://www.talkbass.com/forum/showthread.php?t=390739
Prvi postovi ove teme se uglavnom vezuju za korisnike koji nisu uspeli da dobiju "taj rock sound" (a mnogi od njih su koristili zvučnike koji nisu MB), ali konačno pri kraju druge strane, neko je napisao "Ako hoćeš da koristiš MarkBass moraš da imaš tri, jedan na bini, jedan pored bine za slučaj da ovaj rikne, a jedan će obično da stoji u servisu"
Pa onda kaže, "MarkBass tvdi da je ovaj problem u korisnicima ne u pojačalima, i time rešava sve".... itd...
Ko će ga znati... sve mi se više čini da ne postoji "one piece of equipement"... kako već glasi ona tema...
Evo sad sam baš tražio šta ima još loše da piše o MarkBass-u i ima par stvari ovde:faks wrote: e ljudi stvarno,jesu mark bass super,zvuk razbija!
ali drugar mi kaze da je video u jednom (mozda nasem najjacem) servisu gomilu naslaganih mark bass-ova, i da je majstor prokomentarisao nesto u kontekstu,ma jbg. jako osetljivi !!!
za malo da pazarim litlle mark 2 jesenas. eto razloga zasto nisam.
http://www.talkbass.com/forum/showthread.php?t=390739
Prvi postovi ove teme se uglavnom vezuju za korisnike koji nisu uspeli da dobiju "taj rock sound" (a mnogi od njih su koristili zvučnike koji nisu MB), ali konačno pri kraju druge strane, neko je napisao "Ako hoćeš da koristiš MarkBass moraš da imaš tri, jedan na bini, jedan pored bine za slučaj da ovaj rikne, a jedan će obično da stoji u servisu"

Ko će ga znati... sve mi se više čini da ne postoji "one piece of equipement"... kako već glasi ona tema...

bas sam na toj strani citao sve to kad sam razmisljao da ga kupim. mnogo sam se razocarao kad sam saznao. tako dobro pojacalo spakovano u tako malo prostora,prakticno skroz..
kako god, nemam bas toliko novca da rizikujem a pogotovo sto volim da sve sto imam je kvalitetno i sigurno.
ne zelim da me izda kad mi je potrebno.
od vise ljudi koje jako dobro poznajem sam cuo da se brzo kvare, meni je to dovoljno

kako god, nemam bas toliko novca da rizikujem a pogotovo sto volim da sve sto imam je kvalitetno i sigurno.
ne zelim da me izda kad mi je potrebno.
od vise ljudi koje jako dobro poznajem sam cuo da se brzo kvare, meni je to dovoljno

-
Ne postoji...Ko će ga znati... sve mi se više čini da ne postoji "one piece of equipement"... kako već glasi ona tema...
...ali ja mislim da to nije lose, naprotiv. Sav taj GAS za razlicitom i "nekom novom" opremom zadrzava klinacki duh i lozenje na svirku! I trudim se da (vise) ne otudjujem opremu... samo gomilam

Ultimativno resenje sto se tice pojacala bi bilo: Jedna lampaska glavurdza tipa SVT, jedna "mirnija" i modernija, box sa 15", 2 boxa sa 2x10", jedan veci kombo "jacih" karakteristika... i jedan mali (ali kvalitetan) kombo za "pod misku"... sve u svemu, pe'-ses' kvadrata "zvuka"

Sto se tice MarkBass-a, ima jedan maleni super ampic... ali kosta oko 850e... too much for one foot cube.
http://www.markbass.it/products.php?lin ... =3&vedi=41
Da li si probao Gallien-Krueger MB150S-112 MicroBass Combo Amp ?
Mali, lagan, kvalitetan, jak - skup.
Mali, lagan, kvalitetan, jak - skup.
posto znam da volis:
http://www.ampeg.com/products/bassamp/ba112/index.html
http://www.amazon.com/Ampeg-BA112-BassA ... B0002GYHZQ
to bi verovatno moglo da se nadje (ili naruci) ovde gde vec ima ovo:
http://www.artistsystems.net/mex/artika ... 0&art=4099
http://www.ampeg.com/products/bassamp/ba112/index.html
http://www.amazon.com/Ampeg-BA112-BassA ... B0002GYHZQ
to bi verovatno moglo da se nadje (ili naruci) ovde gde vec ima ovo:
http://www.artistsystems.net/mex/artika ... 0&art=4099
@Parker
Covek trazi jako pojacalo, nisam siguran da ce mu 50W leci dobro, pa da je dvaput Ampeg.
Covek trazi jako pojacalo, nisam siguran da ce mu 50W leci dobro, pa da je dvaput Ampeg.
@Ingwarr
mozda i oce racunajuci da su kolege gitaristi na 15w
mozda i oce racunajuci da su kolege gitaristi na 15w
KirilStipsa wrote: Mali kombo mi treba jer sam napravio lightweight bend (za tranziranje ekonomske krize) koji se sastoji od bass bubnja/dobosa/hihat-a/ride-a, vox i fender gitarskih od 15w... necu ja da budem jedina ovca koja vucara mrcinu
![]()
A i ideja je da stanemo u jedan auto![]()
@Parker
Sorry, prevideo sam taj detalj, no, onda mu ne treba snazan kombo.
A da pazari neki Genz Benz iz Shuttle serije ? Slican Markbassu LMII, mali, lagan, pride ima tube preamp i ne kvari se tako lako...?
Sorry, prevideo sam taj detalj, no, onda mu ne treba snazan kombo.
A da pazari neki Genz Benz iz Shuttle serije ? Slican Markbassu LMII, mali, lagan, pride ima tube preamp i ne kvari se tako lako...?