Najbolja metal pedala po vašem izboru?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

aivazovsky

Najbolja metal pedala po vašem izboru?

Post by aivazovsky » 17 Mar 2010, 14:09

Prijatelji, zelim da kupim metal pedalu ali nemam iskustva sa pedalama, kazite mi koja je najbolja uzimajuci u obzir cena kvalitet?

Solomon
Dimension 7

Re: Najbola metal pedala po vasem izboru?

Post by Solomon » 17 Mar 2010, 14:33

Image

ili

Image

i odgovarajuce pojaclce uz to :mrgreen:

aivazovsky

Post by aivazovsky » 17 Mar 2010, 14:38

A sta mislite o Boss metal zone? Ima da s enadje polovan za 50 e?

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 17 Mar 2010, 14:58

Boss Metal Zone je najgora pedala za tu svrhu. Sem ako ne svirash zujalica black metal.

Ako cesh vec Boss, uzmi npr MD2.

Solomon
Dimension 7

Post by Solomon » 17 Mar 2010, 15:24

najbolje odes, probas i kupis :)

fine su EHX Metal muff i Line6 Uber Metal :ziveli:

propali_gitarista

Post by propali_gitarista » 17 Mar 2010, 15:40

pogledaj Boss ML-2 Metal core.
imas ovde i audio sempl

http://www.bossus.com/gear/productdetai ... ductId=851

aivazovsky

Post by aivazovsky » 17 Mar 2010, 18:17

Jbg, opet se svodi na to da moram da kupim polovnu a opet nemas gde pristojno da ih isprobas, a da ne kupis.

dweezil

Post by dweezil » 17 Mar 2010, 19:02

jbg opet da se vratim u teen godine, zao mi je sto se ove dve vishe ne prave :)

Image

Image

ima i ludjihi brutalnijih al ove su mi ono all time love :metal:

Born_Dead

Post by Born_Dead » 17 Mar 2010, 19:08

KOLIKO PARA IMAS??? mislim ono ja,mogu da ti navedem pedale ,ali skupe su u picku materinu!!!!!!!! :D

O.o

Post by O.o » 17 Mar 2010, 19:14

Solomon wrote:najbolje odes, probas i kupis :)

fine su EHX Metal muff i Line6 Uber Metal :ziveli:

:1: za muff...mada mozes da probas i Digitech Grunge. Moze da posluzi :)

Born_Dead

Post by Born_Dead » 17 Mar 2010, 19:24

mrzi me da cekam odgovor.
moj predlog :
1)MXLR DIME SIGN DIST
2)Electro Harmonix metal MUFF
**** ga to su pedale koje su mozda najskuplje ovakvog karaktera
imas sada one budzet pocev od berhinger ,ako ces bas tu metal zone,po meni nista posebno,vise ti se isplati da uzmes berhinger ultra metal jer je to klon mz-a,da ne bacas pare za dz jer stvarno bezvredna,tj ne vredi koliko je cene.imas digitechove sa metalnim kucistima ,ja imam Death metal ,i moze sa njom sve i svasta,jbg nije bas to to ,ali moze da zavrsi moje potrebe,a nadam se i tvoje,grunge nije losa,nesto slicno,a i kvalitetno odnosno izdrzljive su,meni moja dist padala jedno 15 puta i nista joj ne fali XD

[youtube]<object width="500" height="405"><param name="movie" value="http://www.youtube-nocookie.com/v/3ZWzT ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube-nocookie.com/v/3ZWzT ... 6&border=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="500" height="405"></embed></object>[/youtube][youtube]<object width="660" height="405"><param name="movie" value="http://www.youtube-nocookie.com/v/Ouf-v ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube-nocookie.com/v/Ouf-v ... 6&border=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="660" height="405"></embed></object>[/youtube]

aivazovsky

Post by aivazovsky » 18 Mar 2010, 00:44

Born_Dead wrote:KOLIKO PARA IMAS??? mislim ono ja,mogu da ti navedem pedale ,ali skupe su u picku materinu!!!!!!!! :D
Pa ima nove pedale, kako je naveo jedan clan i Boss ml-2, one su oko 80 evra u mitrosu, a ne msilim da dam vise od 50-70 za polovne!!
Pa ako neka odgovara tom cenovnom rangu?!
Inace stvarno mi je bitna ova info. jer bi mi znacilo da cujem koje su dobre a koje lose, jer opet da bih kupiuo polovnu iziskuje mnogo transporta (nosenje gitare i to ako je u mom gradu) a opet je mozda nekupim. Znam da zvuci glupo i da nije sve u pedali, ali cisto me interesuje vase misljenje i puno mi znaci da odvojim dobro od loseg!
Znaci sviram uglavnom Iron Maiden, Megadeth...ako nesto znaci uopste ova informacija.

Inace imam kopiju Les Paul i Marshalovo pojacalo. E sad ne znam koliko ce to da utice na sam zvuk sa pedalom?! Na ovim klipovima pretpostavljam da sviraju sa nekom boljom opremom.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 18 Mar 2010, 01:09

Solomon wrote: Image

i odgovarajuce pojaclce uz to :mrgreen:
Precisely :ziveli:.

Or you can borrow mine:

Image

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 18 Mar 2010, 07:37

aivazovsky wrote:Znaci sviram uglavnom Iron Maiden, Megadeth...ako nesto znaci uopste ova informacija.
Pa, onda ti i nije neophodno nesto kao mz. tebi bi sasvim ok bili i marshall guv'nor ili jackhammer, "marshall sound in a box". :)

Meni je ipak najbolja metal pedala dr. Boogey, ali njega je nemoguce kupiti u prodavnicama. Mozes da se dogovoris sa par ljudi na forumu da ti je naprave, verovatno kosta nesto vise, ali mislim da je daleko bolja od bilo cega. Trazi na forumu i youtubu da je cujes. :metal:

Mrav

Post by Mrav » 18 Mar 2010, 10:08

mislim_stvarno wrote:
aivazovsky wrote:Znaci sviram uglavnom Iron Maiden, Megadeth...ako nesto znaci uopste ova informacija.
Pa, onda ti i nije neophodno nesto kao mz. tebi bi sasvim ok bili i marshall guv'nor ili jackhammer, "marshall sound in a box". :)

Meni je ipak najbolja metal pedala dr. Boogey, ali njega je nemoguce kupiti u prodavnicama. Mozes da se dogovoris sa par ljudi na forumu da ti je naprave, verovatno kosta nesto vise, ali mislim da je daleko bolja od bilo cega. Trazi na forumu i youtubu da je cujes. :metal:
Ja sam se iznenadio kako zvuce ove Marshall pedale a nisu ni nove koliko znam skupe. Svakako probaj.

Post Reply