(Real) Tube Driver

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

ssmc
Floyd

(Real) Tube Driver

Post by ssmc » 01 Apr 2010, 03:03

Kao što i sama tema kaže u pitanju je Real Tube driver,projekat preuzet sa drugog foruma i koji NIJE onaj Tube driver,već je originalni Tube driver poslužio kao inspiracija autoru za gradnju ovog Real tube drivera.U principu sam želeo efekat koji u sebi sadrži lampu(overdrive tipa) i načuo da je Tube driver holly grail što se toga tiče.Sa ovom pričom sam se obratio Rocket-u koji mi je dao već gotov i započet PCB,jerbo je njemu,u nedostatku vremena da se posveti projektu, predstavljalo višak u tom trenutku.Ovom prilikom hvala mu najlepše zaista.Da ne dužim i ne smaram evo slika kako izgleda i naravno ono što bi vas najviše zanimalo,kako zapravo zvuči.
Svirano je kod guv'nor-a na njegovom superbass-u kroz novu kutiju koju je nabavio skoro (Orange kabinet 4X12" sa 2X12" Celestion zvučnicima)

Slike

Image

Image

Image

I naravno video snimak :D

Thank you,and good night

Baba Slim
MF veteran

Re: (Real) Tube Driver

Post by Baba Slim » 01 Apr 2010, 11:56

Može li link do šeme za projekat? :)
I čisto da pitam, pošto sam neupućen u priču koja se verovatno krije iza svega ovoga (koji je onaj driver, i ostalo), koje pedale je ovo klon?
I naravno, sve pohvale kako radi :) Je li ovo max gain koji može da postigne, ili...?
Hvala, pozdrav :ziveli:

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 01 Apr 2010, 15:03

plevionica!

ako je ton u prstima, onda ljuba ima tjubdrajver u prstima :mrgreen: :ziveli:

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 01 Apr 2010, 15:09

Baba Slim wrote:Može li link do šeme za projekat? :)
Nisam siguran zbog politike foruma da li mogu da ostavljam linkove ka drugim forumima,poslaću ti na PP.
Baba Slim wrote:I čisto da pitam, pošto sam neupućen u priču koja se verovatno krije iza svega ovoga (koji je onaj driver, i ostalo), koje pedale je ovo klon?
Ova pedala nije klon nijedne pedale.Barem kako sam tvorac pedale kaže,nastala je kao inspiracija prema originalnom Tube driver-u (Chandlerov,i pri tome sam mislio na onaj).
Mislim da ovo nije max gain koji može da postigne,a mišljenja sam da i nije baš upotrebljiva pri max gainu.Tu bi onda mogla da dođe neka ECC81 lampa,pa da može lepo da se odvrne do kraja.
Duane wrote:plevionica!

ako je ton u prstima, onda ljuba ima tjubdrajver u prstima :mrgreen: :ziveli:
Istina zaista :ziveli:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 01 Apr 2010, 15:43

Ne verujem da bi bio problem da okacis javno ali hajd posalji i meni link.
Veoma lepo zvuci.
Sta bi s rupama na kucistu? :D Kao da si dao misevima da ih glodju.

whosyourdaddy

Post by whosyourdaddy » 01 Apr 2010, 16:09

ej super je. aj i meni taj link mada mislim da znam o cemu se radi. ;)

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 01 Apr 2010, 17:23

Dobio pp. Puno hvala :ziveli:

propali_gitarista

Post by propali_gitarista » 01 Apr 2010, 18:00

fino zvuci. svaka cast.

stvarno gadni otvori, kao sekirom iseceno. :lol:

sl0e

Post by sl0e » 01 Apr 2010, 18:21

Pedala je zlo. U poredjenju sa BKB tube driverom, ima mnogo vise srednjih i mnogo prljaviji drajv. BKB je vise za neki E.J. zvuk, Savina verzija ima nesto klasicniji ts-alike zvuk. Jos cu ja da testiram to uzivo, ali sam sve vise ubedjen da hocu svoj primerak:)

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 02 Apr 2010, 01:18

Hvala za pohvale što se zvuka tiče,a što se rupa tiče,moram naglasiti da mi je ovo prva pedala i da sam tom prilikom skoro uništio potenciometre.Problem je isto što je projekat zamišljen da legne u milimetar u Hammond kutiju 1590BB,a pošto sam ja malko promašio te mere,krenuo sam u dodatne radove sa testericom i malo se zaneo i eto ispalo je tako neugledno.Verovatno ću prebaciti u novu kutiju ili ću videti nešto sa epoxy-jem da rešim.Svakako mi predstoji još radova,ali to kasnije.
sl0e wrote:Pedala je zlo. U poredjenju sa BKB tube driverom, ima mnogo vise srednjih i mnogo prljaviji drajv. BKB je vise za neki E.J. zvuk, Savina verzija ima nesto klasicniji ts-alike zvuk. Jos cu ja da testiram to uzivo, ali sam sve vise ubedjen da hocu svoj primerak:)
U principu i ova pedala i BKB tube driver koriste čip(TL072;TL082) da bi dostigli zasićenje pa to posle prolazi kroz lampu koja radi na 12,6V (u pitanju je tkzv. starved plate),tj. ne vuče se zvuk iz same lampe,već mislim da lampa u ovom slučaju služi da dodatno obogati ton (na način koji samo lampa to može valjda).Ak' sam pogrešio nek me neko ispravi.
Lik koji je osmislio pedalu,kaže da nije mid scooped,za razliku od prvobitnog tube drivera,te se tu razlikuju.I naravno,ono što je još nezgodno za ovu pedalu je što traži posebno napajanje (16V,1A AC struje).

whosyourdaddy

Post by whosyourdaddy » 02 Apr 2010, 02:17

Sto se tice prosto-prosirenih rupa sajbna (unutrasnji precnik 10mm i spoljni koliko nadjes) uvek pomaze, cak izgleda cool! ;) :cao:

MUzzY

Post by MUzzY » 02 Apr 2010, 04:51

Bravo matori!

dweezil

Post by dweezil » 02 Apr 2010, 10:44

eee lepo svaka cast, i ovaj crno bijeli film je bash drazest, :D svaka chas @guvnor uz onaj orange kabinet i neke detalje izgleda kao da je snimano 79 :)
Savo gde ne nadje normalan okrugli dc jack nego onaj kockasti koji je muka ziva za montiranje.

borislavgajic

Post by borislavgajic » 02 Apr 2010, 11:17

....da nije to Dirk Hendrikov driver.....ili Bajin?
lep projekat.......najvise me zanima kako si radio te rupe? :) ....testerica????...... :bow: :ziveli: ziveo 100 godina..! :D

pozdrav i jos jednom svaka cast!!!
moze neki gut shoot???

Borislav

sinisake
The original one

Post by sinisake » 02 Apr 2010, 11:18

E, Gajo, na ovo mogu i ja da ti odgovorim. Bajin je. :ziveli:

Nego, kad ce ono cudo na test? :)

Post Reply