Boss RC-2 Loop Station Stomp Box?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
laza

Boss RC-2 Loop Station Stomp Box?

Post by laza » 11 Apr 2010, 17:59

Pre nekoliko meseci na jednoj drugoj temi:
pax404 wrote:pazario sam danas Boss RC2 Loop station (hvala Bogu i mojoj zeni na tome)
Baš bih voleo da doznam tvoje utiske o toj pedali, sad kad si s njome stekao nešto iskustva. A zanimalo bi me, naravno, i šta drugi misle. Radi li dobro, koristi li se lako? Je li više za po kući ili vredi i za studio? Može li se upotrebiti uživo?

pax404

Re: Boss RC-2 Loop Station Stomp Box?

Post by pax404 » 11 Apr 2010, 19:00

Pazi, iskustvo i nije nesto veliko, s' obzirom da sam je dosta dugo terao na baterije, tako da je i nisam nesto puno forsirao. Nisam nikada imao prilike da je probam na svirci (jel i ne sviram nigde, jelte :P ), ali je lik od koga sam je kupio bio bas zato i uzeo, vukao je po svirkama i koristio celo leto.

Sto se funkcionalnosti tice, ja sam zadovoljan, kao sto rekoh koristio sam je samo po kuci, tako da mi za moje zebavanje vrsi dobar posao. E, sada, koriscenje jeste malo na pocetku cudno, odnosno treba se navici (dupli klik, drzis klik, sada pritisnes dugme, sada drzis dugme), tako da mora malo manual ili neki jutub video da se odgleda, cisto dok se naviknes na kontrole. Oni drum preseti su fini za vezbanje skalica i slicnih stvari, cisto da razbijes monotoniju. Jacina zvuka koji izlazi iz nje je zadovoljavajuca, nikada nisam odvrnuo kontrolu na samoj pedali preko pola.

Cini mi se da sam negde video lak nacin da se napravi klon onog boss switch-a koji se kaci na nju, koji moze da bude od pomoci...

Mislim da je mozda naprednija verzija ove pedale (RC-20 ili tako nesto) dosta pogodnija za live, cisto da ne bi razbijao glavu kada sta trebas da klikces, cini mi se da je neko sa foruma imao (nenadnenad?) i da je prodavao za neke fine novce, tako da neka prenese svoje misljenje.

Meni je trebala najobicnija loop pedalica za zebanciju po kuci, to sam i dobio od RC-2. Da se pokvari ili je ukradu uzeo bih je ponovo, sto bi rekli ovi sto rivjuisu opremu.

laza

Post by laza » 12 Apr 2010, 22:26

Hvala ti na odgovoru.

Voleo bih na ovu temu da čujem i ostale, ali slabo će to ići izgleda...

Hotstepper

Post by Hotstepper » 14 Apr 2010, 13:14

laza wrote: Voleo bih na ovu temu da čujem i ostale, ali slabo će to ići izgleda...
Ja upravo shtedim novce za to chudo, al bogami i koshta...
Jako mi se svidelo za vezhbanje, a to sve gledajuci
ovog choveka http://www.youtube.com/watch?v=p-QcpZgm ... n_nphuYtTI
al 150e...

laza

Post by laza » 17 Apr 2010, 21:24

Pa tako nekako se i meni učinilo interesantnim, kad sam video ovo:

Post Reply