da li je neko probao ovo

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Boogie Woogie

da li je neko probao ovo

Post by Boogie Woogie » 23 Apr 2010, 10:37

Image

Znam da ima dosta ovakvih zezalica, ali me zanima specijalno ova.
prema tome, bez nekih "bolje ti je ovo, ono" preporuka, samo me interesuje da li neko ima ovo i da li je zadovoljan, neki pros & cons itd.

MUzzY

Re: da li je neko probao ovo

Post by MUzzY » 23 Apr 2010, 10:54

Realno ti je bolje da ... :D
Morao sam ;)

Line6 ko Line6, solidno i jako upotrebljivo.

Boogie Woogie

Post by Boogie Woogie » 23 Apr 2010, 13:43

fala mazi, ko će ako neće ti :P
btw, jel ima nešto madafaka da ti nisi probo ? ;)

MUzzY

Post by MUzzY » 25 Apr 2010, 12:38

Hm ... lista je predugacka :)

Ali ove softwerske zezalice sam uglavnom ispretumbao.

Sta te konkretno interesuje?
Pros: Malo, jednostavno, plug and play ..
Cons: Skroman izbor pojacala, osrednji kvalitet preampa.

Boogie Woogie

Post by Boogie Woogie » 30 Apr 2010, 22:42

pazi Mazi kad nisam video ova pitanja..

pa evo, interesuje me konkretno da li mi za kvalitetno snimanje akustične gitare u komp treba nešto više od ovog GX modela?
vidim da ima i UX1i UX2 itd..

i ne znam da li ima opciju za snimanje glasa. U reklami piše da ima, ali ja nešto ne vidim ulaz za mic kao što imaju UX1 i ostali..

MUzzY

Post by MUzzY » 01 May 2010, 00:29

Ne, GX nema mic ulaz.
A sta je za tebe kvalitetno snimanje akustare? Ako mislis na snimanje mikrofonom onda se slazem, ako mislis na piezo pa direkt u kartu ... bljak. E tu na scenu stupa fishman AURA :)

Ako hoces da snimas mikrofonom onda idi na UX varijantu zbog mikrofonskog preampa. Jos jedna opcija ti je M-Audio FastTrack USB. Jako jeftin, jako pouzdan i ima odlicne drajvere (jako bitno). Samo sto onda nemas line6 simulaciju za el. gitaru.

Boogie Woogie

Post by Boogie Woogie » 01 May 2010, 12:24

pazi Mazi, moji su zahtevi skromni,
već sam negde pominjao kako je meni u svirci najbitnija Melodija, tj Ideja.
otud i slušam muziku a ne srednje-mekane ili okrugle basove, kapiraš.
što ne znači da ne podržavam sve one koji vole da se bave i tim stvarima (bolje i to nego da sede na ladan beton)

u tom smislu, kvalititan snimak mi je svaki onaj koji zvuči studijski tj kao na CD-u.
Dakle bez šumova, razgovora, brujanja koje sada npr. kupi ovaj ugrađeni mikrofon na laptopu.

E sad, ja imam 3 gitare. Jedna je akustično-električna (piezo), druga je plastika (neozvučena, ali za nju imam neku pick-up-štipaljku koja se kači na head) i treća je..naravno..čuveni, custom made, famous surf green Fender, proizveden od specijalnog meksičkog ljutog drveta, jedini takve vrste (kupljen nedavno u mitrosu :mrgreen: )

Vleo bih da šta god da odsviram, mogu to da malo posle i obojim, eventualno očistim škripu žica (kod akustare) ili dam malo spacey sound (kod plastike) ali kapiram da uz ovakve zezalice i ide neki softver za to..

Što se tiče ulaza za mikrofon kod GX, videh ovo pa me zbunilo http://line6.com/podstudiogx/specifications.html
ulaz bi dobro došao i za gitaru, ali i za "volim pjevat volim zagalamit" kombinaciju.

I naravno, treba mi ovako nešto i zbog električne.

Pretpostavljam da ima i opcija u softveru da se najpre snimi jedno, pa preko troga drugo, treće, četvrto...(.i na kraju hor)? 8)

eto, ako GX ima sve ovo, onda računam ne treba nešto više od ovoga?

npr, ako bi plastika zvučala ovako, ja bih bio sjuper satisfajd http://www.youtube.com/watch?v=Z1VlY6ew ... playnext=1
i ako bi akustara zvučala ovako http://www.youtube.com/watch?v=i9EB5keVOq4

električna neka zvuči kako oće, kapiram da ima makar 10-15 simulacija pojačala x isto toliko efekat kombinacija pa..meni više nego dosta.

eto tako nekako

MUzzY

Post by MUzzY » 01 May 2010, 16:45

Nema sanse da dobijes onakav zvuk akustare ako snimas preko piezza. Samo ako imas neku bolesnu akustaru sa bolesnom ozvukom (i to mikrofonska ozvuka ili magnet ne piezo) al' opet neces dobiti taj zvuk. Za taj zvuk samo mikrofon. Njime ces takodje hvatati sve i svasta kao i sa tim mic-om na laptopu samo ce ti zvuk gitare biti daleko kvalitetniji.

Drugo, nemoj ti meni "ne lozim se na okrugle basove" itd. a ovako hoces da ti to zvuci kao na onom snimku :roll: Mene si naso! :bambi: :mrgreen:
Ja bih pre isao na UX varijantu jer imas XLR ulaz za mikrofon plus fantomsko napajanje (ako tvom mikrofonu to treba). Plus su ti kanali za gitaru i mikrofon zasebni pa mozes u isto vreme da snimas :) Razlika izmedju GX-a i UX-a je u preampu za mikrofon koji je jako bitan.
Takodje, tebi kao apsolutnom pocetniku (pretpostavljam?) snimanje sa Line6om moze biti malo konfuzno jer moras da bypasujes taj njegov softwer sto je malo smaranje za moj ukus. Ja bih pre isao na M-Audio varijantu. Sotwera za simulacije imas na kilo a posto volis clean Amplitube3 ce ti leci jako lepo obecavam.

istiqrac

Post by istiqrac » 01 May 2010, 17:33

Ali ako oce fantomsko napajanje onda mora ux2, kec ga nema. Ne mora da se bajpasuje softver kod snimanja samo iskljucis monitoring na kanalu gde snimas. Meni licno je pod farm najkorisniji softver od svih koje sam probao, a nisam mnogo :D Ja imam ux1 i prezadovoljan sam :)

MUzzY

Post by MUzzY » 01 May 2010, 20:39

E jes, vidis to sam zaboravio :)

Dobar je Pod farm ali je A3 i SD VGA bolji.

Ma, sva 3 proizvoda (GX, UX ili mAudio) su gotovo identicna po zvuku i mogucnostima (osim UX2 koji ima fantomsko napajanje i vise kanala) ali vise imam poverenja u m-audio...

Neces se zeznuti sta god da izaberes definitivno.

Jedino gde ces se "zeznuti" je ako budes ocekivao da ces sa piezo akustarom da dobijes onaj ton koji ocekujes. Mikrofon je "a must have" :)

Poz!

Boogie Woogie

Post by Boogie Woogie » 01 May 2010, 20:46

"fantomsko napajanje".."bajpasovanje"..M-audio...tejkitizi gajz, ja jes da sviram džitru dvaespet godina, al meni su ovo sve svmerizmi.

istiqrac, kažeš da si prezadovoljan sa ux1, da li si snimao akustičnu (sa piezom možda?) ili samo električnu? i ako si snimao akustik, ima li neki snimak da se čuje?

Mazi, dakle misliš da gx softverski akustična ne može da se ofarba tako da zvuči pristojno? šta je onda A3 i SD VGA?

istiqrac

Post by istiqrac » 01 May 2010, 21:02

Snimao samo elektricnu, al imas u pod farm-u i simulaciju, ili simulacije pojacala za akusticnu gitaru. Ako u skorije vreme budem menjao ux1 bice to zbog fantomskog napajanja pa cu uzeti ux2 :)

Boogie Woogie

Post by Boogie Woogie » 01 May 2010, 21:07

ok, samo mi reci..to fantomsko napajanje, šta je to?

jel se tu misli na to što struju srče iz kompa..or what?

I šta fali tom fantomskom napajanju enivej?

Solomon
Dimension 7

Post by Solomon » 01 May 2010, 21:18

fantomsko napajanje (48V) je napajanje za kondenzatorske mikrofone

Boogie Woogie

Post by Boogie Woogie » 01 May 2010, 21:25

aha, okej, txs.

iebiga, ja samo želim da
1. direktno snimim akustičnu u komp (sa mogućnošću da zvuk malo eventualno softverski doteram, dodam malo basa, očistim neki muljando isl..)

2. direktno snimim strata (i eventualno nasnimim par traka jedne preko drugih)

3. da mi to sve radi na laptopu (windows 7) te da ne moram da cimam pojačalo svaki put itd...

bilo bi super ako neko ima snimak akustične (koja ima piezo) direkt u komp preko nekog USB interfejsa, čisto da vidim kako to zvuči. (i to ako može neki što razloženiji zvuk, bez drljanja sa akordima)

Post Reply