Multiefekat umesto pedala
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Multiefekat umesto pedala
Svi mi volimo da gazimo po pedalicama i dok se lampice pale i gase osvetljavajući
pri tome stotine potenciometara hehe,
međutim,
ja sam došao do zaključka da mi je programabilnost celog setapa daleko važnija
nego što sam prvo mislio. Ma koliko dobro zvučao Hardwire dilej, nemogućnost da
se u toku pesme promene podešavanja frustrira. Čak i saginjanje posle svake
pesme da bi se čačkala pedala nije nešto što smatram za super kada sam na bini.
Isto važi i za svaku drugu neprogramabilnu pedalu, naravno.
Zato je moje razmišljanje otišlo u tom pravcu da posle distorzije stavim procesor koji
će služiti samo za modulacije i prostorne efekte, i koji će 80% vremena biti isključen,
kao što je i sada slučaj sa efektima. Koji bi ste mi procesor za tu svrhu preporučili?
Dakle poenta je da za što manje novca (cca 200 evra gore dole) nađem procesor koji ce ispunjavati
samo traženu funkciju, kako bi eventualno tu dobio na cena/kvalitet jer mi modelinzi
i sto ludila koje svaka igračka ima uopšte nisu potrebni.
Raspisah se ja, aj sad neko drugi. Unapred zahvalan na pametnim savetima.
pri tome stotine potenciometara hehe,
međutim,
ja sam došao do zaključka da mi je programabilnost celog setapa daleko važnija
nego što sam prvo mislio. Ma koliko dobro zvučao Hardwire dilej, nemogućnost da
se u toku pesme promene podešavanja frustrira. Čak i saginjanje posle svake
pesme da bi se čačkala pedala nije nešto što smatram za super kada sam na bini.
Isto važi i za svaku drugu neprogramabilnu pedalu, naravno.
Zato je moje razmišljanje otišlo u tom pravcu da posle distorzije stavim procesor koji
će služiti samo za modulacije i prostorne efekte, i koji će 80% vremena biti isključen,
kao što je i sada slučaj sa efektima. Koji bi ste mi procesor za tu svrhu preporučili?
Dakle poenta je da za što manje novca (cca 200 evra gore dole) nađem procesor koji ce ispunjavati
samo traženu funkciju, kako bi eventualno tu dobio na cena/kvalitet jer mi modelinzi
i sto ludila koje svaka igračka ima uopšte nisu potrebni.
Raspisah se ja, aj sad neko drugi. Unapred zahvalan na pametnim savetima.
- whosyourdaddy
Re: Multiefekat umesto pedala
Bicu kratak (i jasan) : NOT!!!!!!
seriously don't do it!
seriously don't do it!

a sto ne, covek sasvim realno opisao problem... dakle
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/193 ... Processor/
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/103 ... i-Effects/
http://www.thomann.de/gb/zoom_b2-1u_bass_fx_pedal.htm
s tim da ako uspes da nadjes npr boss GT6 B do 200 evra, to bi ti bio pun pogodak...
moj tip Zoom B G2.1 (uostalom pitaj admina Knighta on ga ima) ili digitech BP200
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/103 ... i-Effects/
http://www.thomann.de/gb/zoom_b2-1u_bass_fx_pedal.htm
s tim da ako uspes da nadjes npr boss GT6 B do 200 evra, to bi ti bio pun pogodak...
moj tip Zoom B G2.1 (uostalom pitaj admina Knighta on ga ima) ili digitech BP200
- mislim_stvarno
deki, sto mu dajes sve procesore za bass? mislim da je covek gitarista. ili gresim?
Enivej, to razmisljanje ima logike. Ja za tu svrhu koristim korg ax1500g (ne zbog toga sto me mrzi da vucaram pedale, nego zato sto ih nemam nego mi je bilo jednostavnije i jeftinije da ulozim 100e u procesor
). Nista preterano, reverb, wah (dok se ne smilujem da kupim pravi), ponekad i deley i whammy. Nije nista narocito, ali meni je ok za sada. Polovan je oko 100e, tako da za 200e, mozes da nadjes verovatno nesto stvarno dobro. Recimo ax3000g je 20k nov na mitrosovom sajtu (pitanje je da li ga ima u radnji). Ne znam da ti pricam o kvalitetu modulacija, ali cini mi se da recimo i line6 pruza dosta za manju cenu od bossa koji drzi cenu u pm...
Ja sam postao alergican na ove male digitech procesore rp serije, samo mi se nesto prevrne u stomaku kad ih vidim, imao sam rp50, i to je govno nevidjeno. Ne verujem da je drasticno poboljsan ovaj novi rp80.
Mozda bi najvise dobio sa nekim rack efekt procesorom i kontrolerom. Pogledaj temu: viewtopic.php?f=43&t=10462&hilit=alesis
Enivej, to razmisljanje ima logike. Ja za tu svrhu koristim korg ax1500g (ne zbog toga sto me mrzi da vucaram pedale, nego zato sto ih nemam nego mi je bilo jednostavnije i jeftinije da ulozim 100e u procesor

Ja sam postao alergican na ove male digitech procesore rp serije, samo mi se nesto prevrne u stomaku kad ih vidim, imao sam rp50, i to je govno nevidjeno. Ne verujem da je drasticno poboljsan ovaj novi rp80.
Mozda bi najvise dobio sa nekim rack efekt procesorom i kontrolerom. Pogledaj temu: viewtopic.php?f=43&t=10462&hilit=alesis
mislim_stvarno wrote:deki, sto mu dajes sve procesore za bass? mislim da je covek gitarista. ili gresim?
upsiiiiiii

btt.. zoom je veoma zahvalan za efekte... a i rp-serija.. do ~200 evra imas stvarno gomilu procesora koji ce ti posluziti svrHi...
za rack procesore sam pre nego floor-based, ali je nezgodjija kada treba da se promene patchevi ili da se izukljucuju pre svirke.. zato proc = najzgodnije i najbezbolnije resenje...
uostalom neka proba Zoom G2.1U ili RP-250 or 350 (ili ove nove 255 ili 355) a i neka proba korg.. i vidim ovaj ME25 da pruza neke lepe stvari..
line6.. jedino flor POD plus... mada i on mi je nesto mutan u namestanju farbi.. no neka proba, ... sve ostalo prelazi njegov budget..
nadam se da sam se iskupio... stvarno izvinite уште еднуш
Ja neko vreme koristim Line6 M13, i imam samo reci hvale za njega - 100+ efekata, raspored efekata proizvoljan, looper, tuner, 2 effect loopa u njemu koji mogu biti bilo gde u nizu efekata s M13-ke, tap tempo za 90 % efekata (vecina modulacija, neki filteri i svi delay-i)... Ja u zivotu nisam cuo bolju digitalnu multiefekt spravicu; On je dosta skup, ali ako budes malo strpljiv, kad-tad ce se kod nas pojaviti jeftinija (s 90 % mogucnosti M13-ke) sptavica manjih gabarita Line6 M9;

-
...da li pod multiefektor mislis procesor?
...ja sam imao dva IBANEZ multieffecta.......u rek kutiji su efekti...analogni(chorus kompresor phaser,dilej,filter i noise gate.......a pred sobom imas foot kontrolu.......radi lepo i sve je analogno...........
ja bas nisam ljubitelj digitalnog
pozdrav
Gaja
...ja sam imao dva IBANEZ multieffecta.......u rek kutiji su efekti...analogni(chorus kompresor phaser,dilej,filter i noise gate.......a pred sobom imas foot kontrolu.......radi lepo i sve je analogno...........
ja bas nisam ljubitelj digitalnog

pozdrav
Gaja
Hvala svima na podeljenom iskustvu.
Ja sam gitarista, hvala Deki na trudu da mi sve potanko prezentuješ.
Novi zoomovi su mi padali na pamet, al još ih nisam udostojio napora
da ih isprobam.
Ovaj Line 6, čak i taj manji, daleko prevazilazi budžet. Simpatična sprava.
Pod multiefekat mislim procesor. Analogni multiefekti nisu programabilni koliko
ja razumem. Jel može neka slika tog Ibaneza, verujem da i druge interesuje?
Trenutno naginjem ka predloženom rack rešenju, pošto se trudim da izbegnem ove podne igračke
iz ne baš konkretnih razloga. Mana je što treba dobaviti napajanje i podni kontroler,
a i doći do tih procesora u zemlji Srbiji.
Alternativa je ta da ipak bude zoom, digitech i sl varijanta.
Tu se sve dobije gotovo i nema šta mnogo da se misli dodatno.
Javiću o (možda ne tako skorom) razvoju situacije.
Hvala još jednom.
Ja sam gitarista, hvala Deki na trudu da mi sve potanko prezentuješ.
Novi zoomovi su mi padali na pamet, al još ih nisam udostojio napora
da ih isprobam.
Ovaj Line 6, čak i taj manji, daleko prevazilazi budžet. Simpatična sprava.
Pod multiefekat mislim procesor. Analogni multiefekti nisu programabilni koliko
ja razumem. Jel može neka slika tog Ibaneza, verujem da i druge interesuje?
Trenutno naginjem ka predloženom rack rešenju, pošto se trudim da izbegnem ove podne igračke
iz ne baš konkretnih razloga. Mana je što treba dobaviti napajanje i podni kontroler,
a i doći do tih procesora u zemlji Srbiji.
Alternativa je ta da ipak bude zoom, digitech i sl varijanta.
Tu se sve dobije gotovo i nema šta mnogo da se misli dodatno.
Javiću o (možda ne tako skorom) razvoju situacije.
Hvala još jednom.
- Rocket Roll
Alesis. MidiVerb ili MicroVerb, odnosno na šta god naletiš.Mogut wrote: Zato je moje razmišljanje otišlo u tom pravcu da posle distorzije stavim procesor koji
- Dersu Uzala
I Roland. GP-8 ili GP-16. I Yamaha SPX-90 (I i II).
Valjda mogu za pristojne pare da se nađu i polovni G Major-i i slične TC Electronic prostor/modulacija zezancije.
-
- mislim_stvarno
pa, ono, covek je trazio do 200e, a ne do 2000e.Dejaah wrote:
http://www.thomann.de/gb/tc_electronic_ ... imited.htm

I to je rešeno.