Najbolji materijal za gigbag?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Najbolji materijal za gigbag?
koji je najbolji materijal za gigbag?
Re: Najbolji materijal za gigbag?
oh, samo jedan bambi?
salu na stranu, mislim da je Don Djeki sa foruma, pravio gigbag (ili mu je neko pravio) pa vidi sa njim

salu na stranu, mislim da je Don Djeki sa foruma, pravio gigbag (ili mu je neko pravio) pa vidi sa njim

Cini mi se da je to bio kofer... Mozda se ne secam dobro.
Ne znam, ali cini mi se da je bio gigbag za 335?Funkomat wrote:Cini mi se da je to bio kofer... Mozda se ne secam dobro.

Ja cenim da se ne isplati sam to da radiš. Malo se detaljnije informišeš čega ima po radnjama od gig bagova, i može da se nađe negde nešto povoljno. Napraviti kvalitetan gig bag zahteva upotrebu dosta velikog broja različitih materijala, i kad svaki od njih kupuješ u maloj količini, vrlo brzo shvatiš da je to neisplativ pokušaj. Ne možeš se takmičiti sa industrijom. Da ne pričamo da tek poneko ima šivaću mašinu, a neka mikro količina ljudi ima mašinu koja može da štepa i kroz debeli sintetički materijal za spoljašnji sloj, i kroz sunđer, i kroz plastična ojačanja... to zahteva industrijsku mašinu, ili makar malu mašinu za šivenje kože.
Naravno, sve ovo što sam pomenuo ima smisla ako ozbiljno praviš razliku između futrole i gig baga.
Naravno, sve ovo što sam pomenuo ima smisla ako ozbiljno praviš razliku između futrole i gig baga.
Kristijan wrote:Ja cenim da se ne isplati sam to da radiš. Malo se detaljnije informišeš čega ima po radnjama od gig bagova, i može da se nađe negde nešto povoljno. Napraviti kvalitetan gig bag zahteva upotrebu dosta velikog broja različitih materijala, i kad svaki od njih kupuješ u maloj količini, vrlo brzo shvatiš da je to neisplativ pokušaj. Ne možeš se takmičiti sa industrijom. Da ne pričamo da tek poneko ima šivaću mašinu, a neka mikro količina ljudi ima mašinu koja može da štepa i kroz debeli sintetički materijal za spoljašnji sloj, i kroz sunđer, i kroz plastična ojačanja... to zahteva industrijsku mašinu, ili makar malu mašinu za šivenje kože.

ma bre pravim fotrolu,jbg lose sam se izrazio,malo bolju,u pitanju je dean dime o flage,jer generalno nema nista za taj tip gitare,(EXPLORER NE ODGOVARA),a control sound koji je generalni uvoznik od ponedeljka imace samo prestige gigbagove ,od po ,7,8 hiljada i kofere od 10,11..pa cu onda da sacekam za kofer,do tada cu da izmislim nesto. A materijal sam nasao,kod jednog cikice na buvljaku ,inace on pravi uostalom one stolice sto koriste riblovci,vemo izdrzljiv materijal,pa ce da mi on proda vecu kolicinu,pa kod krojaca,samo treab da se nadje rajfeslus dizine 1m,mozda cak i vise,1,5m,to jos nisam nasao,mada verovatno ima gde se kupuju takvi materijali. hvala svima na trudu