Sta mislite o ovoj pedali?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
RZK-1000

Sta mislite o ovoj pedali?

Post by RZK-1000 » 08 Jul 2010, 16:39

Cao...novi sam ovde,pa imam par pitanja.......ovako,gitaru imam yamaha pacifica 112,i pojacalo Fender Frontman 25........sviram vecinom metal(maidene,bodome,bfmv,itd....) a volim i gunse,bon jovi i tako to......e sad,posto ovo i nije bas neka oprema za metal,razmisljao sam da kupim pedalu(distorziju) kako bi malo poteralo to,a ujedno da sluzi i kao footswitch.....gledao sam pedale,i svidela mi se ova http://www.youtube.com/watch?v=XK6dEXrhLKo .....a dao bih negde do 100e.....aj pomozite pls.
hvala,pozz :mrgreen:

guv'nor

Re: Sta mislite o ovoj pedali?

Post by guv'nor » 08 Jul 2010, 17:05

Pazi, ja sa tim pedalama na kojima piše Metal, HyperDeath, RapeYourAmpWithGain i sl imam loša iskustva oko izlaska iz celokupnog mixa. Namestiš super zvuk, krene svirka a tebe nema nigde.
Zbog toga bih uvek pre odabrao neki besan magnet i dist sa pojačala bustovan nekim overdrajvom koji pretežno izbacuje srednje (TS, SD).
Na taj način dobijaš besan zvuk koji izlazi iz benda (mixa) u bilo koje doba dana i noći, nešto ovako:

E sad, ovu Hardwire Metal pedalu nisam probao, ko zna, možda su napravili neki pomak. :)

terry mid

Post by terry mid » 08 Jul 2010, 19:31

Toplo bi ti preporucio Boss Metal Zone MT-2...po mom misljenju fina pedala probao sam je par puta i lepo je zvucala mozda najvise za neki Nu Metal ali aj sad...E sad to sto guv'nor kaze ne znam kakva je za svirke tj kada je ceo bend na okupu jer je nisam probao u tim okolnostima...Imas je u Mitrosu 9000din
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/107 ... etal-Zone/
Mada ja bih ipak poslusao guv'nor-a... :ziveli:

dweezil

Post by dweezil » 08 Jul 2010, 20:03

@RZK-100 bolje stedi pare za neko vece pojacalo, ima i finih Peavey i Randall tranzistoraca za neki talme zvuk, u principu na tako malom pojacalu ti je slicno da li sviras kroz Boss, Digitech ili Behringer pedalu, ono bolje nemoj pucati lovu na tu pedalu nego skupi za ozb pojacalo sa bar jednom 12-icom i onda ces imati bolji zvuk. :bambi:

guv'nor

Post by guv'nor » 08 Jul 2010, 20:13

terry mid wrote:Imas je u Mitrosu 9000din
Au, kada je ortak kupovao, pre milj'on godina (tek što se otvorio prvi Mitros kod autobske stanice), koštala je skoro 200DEM... Lepa vremena. :mrgreen:
Ja sam ispazario SD-1 (ne zato što sam hteo, nego mi je stariji ortak rekao da uzmem ili to ili OD-2, nisam imao para za OD-2 :lol: ), a drugar je uzeo Metal Zone, zato što mu se dopala pedala. Stvarno je dobro radila, mogao si u sobi da namestiš šta god želiš, ali je na probama stvarala neki sub bass i ništa se nije razumelo, ma koliko otpanjio pojačalo.

Sada, čim toliko dugo cirkuliše međ' rajom, sigurno može da se namesti nešto dobro i sigurno postoje fore kako da ispliva u prvi plan, ali ja to onda nisam znao. Sada koristim FuzzFace za "high gain" aplikacije (mada to je skroz drugačija priča od ove) i ima sličan problem kao sve te besne i moderne distorzije, ali sam skapirao da izlazi napucavanjem srednjih na otpanjenom, starom Marshall-u ili sa Klon Centaur-om iza sebe, ako nisi u prilici da orpanjiš stotku. :roll:

Tako da, ponavljam, verovatno ima fora i sa ovim, ali tu već mora da se uključi neko ko fura taj trip i koristi takve distorzije.

Ovo sa magnetom, već drajvovanim pojačalom i nekim mid bustom je stara fora na konto koje je snimljeno mnooOOOooogo albuma i koja, kao što možeš da čuješ na onom klipu, radi posao. Your call! :)

Born_Dead

Post by Born_Dead » 10 Jul 2010, 02:05

peavey bandit je odlicna stvar za takve potrebe

Post Reply