partridge transformatori
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
partridge transformatori
prica kaze sledece. jedan poznanik mi je pre jedno godinu dana done na popravku laney supergroup 60 pojacalo, u pitanju je glava iz 69 godine 50w 2xel34 u izlazu. e sad posto je celo pojacalo prepravljano milion puta, i celo bi trebalo da se ponovo prezici i zameni vecina komponent kao i lampe, kad sam mu rekao da ce ga to izaci oko 150-200 eura sve komplet, on je odustao. i sad mi pojacalo stoji.
pitanje je sledece, ja bi ga verovatno otkupio od njega, ali posto je pojacalo prakticno nepostojece uzeo bih ga samo zbog trafoa koji su PARTRIDGE, ono sto me interesuje je koja je realna cena za set partridge transformatora(mrezni ,prigusnica, izlazni). nebih ni ja njega a ni on mene da prevari, a takve stvari su po sveku jako skupe. pa me interesuje kod nas koliko bi bilo realno platiti za takvo nesto.
naravno ja bih uz trafoe dobio i sasiju i kutiju, kao i par ispravnih komponenti, ali vecina je u haosu.
pitanje je sledece, ja bi ga verovatno otkupio od njega, ali posto je pojacalo prakticno nepostojece uzeo bih ga samo zbog trafoa koji su PARTRIDGE, ono sto me interesuje je koja je realna cena za set partridge transformatora(mrezni ,prigusnica, izlazni). nebih ni ja njega a ni on mene da prevari, a takve stvari su po sveku jako skupe. pa me interesuje kod nas koliko bi bilo realno platiti za takvo nesto.
naravno ja bih uz trafoe dobio i sasiju i kutiju, kao i par ispravnih komponenti, ali vecina je u haosu.
Re: partridge transformatori
Verovatno si već uradio,ali ako nisi,pogledaj cene partridge-a po ebay-u.Ni tamo nisu tako česti.A kod nas ih tek nećeš naći,tako da što se cene tiče uopšte pojma nemam kako da je formiraš,ali kontam opet da to nije partridge kao u Hiwatt-ima pa mu je i vrednost samim tim manja.Moja neka razmišljanja.
- Dersu Uzala
Al' ovo je rađeno po british dizajnu.Nije to made in Britain.Ako ima neke veze uopšte.
po ovome bih trebao da se ipruzim 500 jura minimum
Po tome da,al' pošto su polovni znači manje....verovatno
- Dersu Uzala
Pa?ssmc wrote:Al' ovo je rađeno po british dizajnu.Nije to made in Britain.Ako ima neke veze uopšte.
Sta je trafo, neka naucna fantastika? Iseces trafo, vidis kako je zbudzen i napravis novi, big deal.
Pa ono,valjda ima nekog hype-a oko čelika...
- Dersu Uzala
Au da, proizvodnja celika je tehnoloski nazadovala unazad 30 godina. 

Nisam mislio tako Dersu zaboga.Naravno da je tehnologija napredovala,i ja znam da jeste.Pre 6 godina sam znao da se proizvodi čelik koji ima rok trajanja (kod automobila recimo,zove se poddimenzionisani čelik),a to je naravno već bila bajata vest.Mogu misliti koji kvalitet je dosegnut danas.Al' nešto ne vidim toga čelika oko nas baš puno da ima.Kvalitetnog.
Nisam ironičan,samo mislim da čeličanama nešto nije u interesu da prave taj kvalitetan čelik.Zato je čuvena čeličana u Šefildu u pukla valjda.A opet šta ja znam.
Nisam ironičan,samo mislim da čeličanama nešto nije u interesu da prave taj kvalitetan čelik.Zato je čuvena čeličana u Šefildu u pukla valjda.A opet šta ja znam.
- Dersu Uzala
Nije pukla zbog loseg celika, nego zbog promene odnosa u globalizaciji svetske ekonomije. Kupili su ih Indusi drugim recima. Indusi i Kinezi su hiljadama godina bili najveci proizvodjaci najkvalitetnijeg celika, a onda su kolonizovani. Danas su ponovo najveci proizvodjaci celika. KIna je valjda prva a Indija mozda druga treca.
Mrzim te fame. Slicna prica je oko svega vintage. Ne jebe danas nas tehnologija nego nas jebu ovi ekonomisti idioti koji unazad par decenija nose titule MBA. Ti su smislili foru zvanu 'product life-cycle', drugim recima limitacije na dizajn mnogih proizvoda. 90% firmi danas imaju te idiote zaposlene i izbacuju novi proizvod svakih sest meseci a stari od pre par godina je 'obsolete', kao baci ga, recikliraj. Samo zato da bi se nagumali parinja i bonusa.
Sva sreca pa i dalje postoji brdo firmi koje prave state-of-the-art shit, ali posto im je sad konkurencija slabija, naplacuju svoj rad vrlo skupo. Kao i u skoro svim granama industrije i potrosnje, izbacena je neka middle-class tehnika i tehnologija, kao uostalom i middle-class populacija. Znaci imas danas uglavnom low end i high end, nista izmedju. Za raju je low end a za povlascene high end. Nekad je za raju bio middle-class everything, za sirotinju low end, a za povlascene zna se.
Sedeo sam jednom slusao Seymour Duncana koji se upisavao od smeha od tih prica o vintage magnetima. Koje je izmedju ostalih izmislio i on.
Mrzim te fame. Slicna prica je oko svega vintage. Ne jebe danas nas tehnologija nego nas jebu ovi ekonomisti idioti koji unazad par decenija nose titule MBA. Ti su smislili foru zvanu 'product life-cycle', drugim recima limitacije na dizajn mnogih proizvoda. 90% firmi danas imaju te idiote zaposlene i izbacuju novi proizvod svakih sest meseci a stari od pre par godina je 'obsolete', kao baci ga, recikliraj. Samo zato da bi se nagumali parinja i bonusa.
Sva sreca pa i dalje postoji brdo firmi koje prave state-of-the-art shit, ali posto im je sad konkurencija slabija, naplacuju svoj rad vrlo skupo. Kao i u skoro svim granama industrije i potrosnje, izbacena je neka middle-class tehnika i tehnologija, kao uostalom i middle-class populacija. Znaci imas danas uglavnom low end i high end, nista izmedju. Za raju je low end a za povlascene high end. Nekad je za raju bio middle-class everything, za sirotinju low end, a za povlascene zna se.
Sedeo sam jednom slusao Seymour Duncana koji se upisavao od smeha od tih prica o vintage magnetima. Koje je izmedju ostalih izmislio i on.
- Rocket Roll
U Srbiji je cena tih trafoa određena cenom drugih trafoa - nov set trafoa + prigušnicu za istu snagu možeš da kupiš od Hillybillyja za cca 200-250 evra (ako se ne varam), tako da bi to bila dobra polazna tačka za formiranje cene. U Srbiji bi realna cena tog pojačala, da je ispravno, bila cca 500 evra, tako da računam da sve u okolini 200 evra predstavlja pošten deal.
S druge strane, siguran sam da oni koji kod nas trguju trafoima (Sale Glava i tako ta ekipa) plaćaju manje.
Partridže su koristili Orange, Laney, Hiwatt, Sound City, Selmer... Postoje razlike između modela, ali za većinu Partridža važi da su predimenzionirani i od kvalitetnih materijala. Pravljeni su pod uticajem HiFi filozofije, za razliku od tradicionalnog stava većine proizvođača gitarskih pojačala: skuplji modeli Partridža, kakvi su ugrađivani u Hiwatte, mogu da reprodukuju zemljotres (linearni su od par Hz naviše), a drugi proizvođači su uglavnom gledali (i gledaju) da stave najmanju moguću količinu materijala koja će da radi.
Ni jedna ni druga filozofija nisu superiorne: HiFi škola proizvodi pojačala kakav je Hiwatt, koji je više nalik lampaškom razglasu (i zove se tako, "all-purpose tube head", baš kao i Orange, Sound City, itd.) i koji distorziju može da proizvede samo u preampu (što iz više razloga zvuči smešno), dok "klasična" škola pravi pojačala kakva su VOX ili tweed Bassman (i naslednici istog, kao JTM45) koja počnu da "cede mast" i "prosipaju štroku" iz svih mogućih mesta (preamp, obrtač faze, izlazne lampe, izlazni trafo). I jedno i drugo ima svoje divne strane.
Informacije o Partridge transformatorima: http://www.ig-transformatoren.com/partr ... rmers.html
S druge strane, siguran sam da oni koji kod nas trguju trafoima (Sale Glava i tako ta ekipa) plaćaju manje.
Partridže su koristili Orange, Laney, Hiwatt, Sound City, Selmer... Postoje razlike između modela, ali za većinu Partridža važi da su predimenzionirani i od kvalitetnih materijala. Pravljeni su pod uticajem HiFi filozofije, za razliku od tradicionalnog stava većine proizvođača gitarskih pojačala: skuplji modeli Partridža, kakvi su ugrađivani u Hiwatte, mogu da reprodukuju zemljotres (linearni su od par Hz naviše), a drugi proizvođači su uglavnom gledali (i gledaju) da stave najmanju moguću količinu materijala koja će da radi.
Ni jedna ni druga filozofija nisu superiorne: HiFi škola proizvodi pojačala kakav je Hiwatt, koji je više nalik lampaškom razglasu (i zove se tako, "all-purpose tube head", baš kao i Orange, Sound City, itd.) i koji distorziju može da proizvede samo u preampu (što iz više razloga zvuči smešno), dok "klasična" škola pravi pojačala kakva su VOX ili tweed Bassman (i naslednici istog, kao JTM45) koja počnu da "cede mast" i "prosipaju štroku" iz svih mogućih mesta (preamp, obrtač faze, izlazne lampe, izlazni trafo). I jedno i drugo ima svoje divne strane.
Informacije o Partridge transformatorima: http://www.ig-transformatoren.com/partr ... rmers.html
- Hillybilly
Rocket Roll wrote:U Srbiji je cena tih trafoa određena cenom drugih trafoa - nov set trafoa + prigušnicu za istu snagu možeš da kupiš od Hillybillyja za cca 200-250 evra (ako se ne varam), tako da bi to bila dobra polazna tačka za formiranje cene. U Srbiji bi realna cena tog pojačala, da je ispravno, bila cca 500 evra, tako da računam da sve u okolini 200 evra predstavlja pošten deal.
Mala ispravka, cena takvog kompleta je oko 120-150 eur.
Ja cenim da je realna vrednost tih tog kompleta trafoi + shasija oko 100-150 eur. Osim toga, kad kupujes koriscene trafoe toliko stare, to je kao da ucestvujes u lutriji. Pitanje je kako su korisceni, dali su zloupotrebljivani, ko je cepao taj amp...
Dersu Uzala wrote:Nije pukla zbog loseg celika, nego zbog promene odnosa u globalizaciji svetske ekonomije. Kupili su ih Indusi drugim recima. Indusi i Kinezi su hiljadama godina bili najveci proizvodjaci najkvalitetnijeg celika, a onda su kolonizovani. Danas su ponovo najveci proizvodjaci celika. KIna je valjda prva a Indija mozda druga treca.
molio bih ta prestanes da mi kenjas po temi(i po svakoj drugoj btw). ako nemas sta reci vezano za postavljeno pitanje, nemoj ni da govoris.

mislim da ovo prvi put govorim ali hvala rocket
Hillybilly wrote:Rocket Roll wrote:U Srbiji je cena tih trafoa određena cenom drugih trafoa - nov set trafoa + prigušnicu za istu snagu možeš da kupiš od Hillybillyja za cca 200-250 evra (ako se ne varam), tako da bi to bila dobra polazna tačka za formiranje cene. U Srbiji bi realna cena tog pojačala, da je ispravno, bila cca 500 evra, tako da računam da sve u okolini 200 evra predstavlja pošten deal.
Mala ispravka, cena takvog kompleta je oko 120-150 eur.
Ja cenim da je realna vrednost tih tog kompleta trafoi + shasija oko 100-150 eur. Osim toga, kad kupujes koriscene trafoe toliko stare, to je kao da ucestvujes u lutriji. Pitanje je kako su korisceni, dali su zloupotrebljivani, ko je cepao taj amp...
Havla i tebi tako sam i ja mislio nesto