Pregledao sam forum, ali nisam video da je bilo pitanja po ovom kriterijumu.
Naime, trebaju mi slušalice koje su pristojnog kvaliteta (da ne izobličuju previše), ali glavni kriterijum je da su udobne kada se po 3-4 sata drže na glavi, skoro svakog dana.
Ergonomija na prvom mestu.
Kvalitet na drugom.
Cena: voleo bih dati do 50 evra, ali ni sto evra više nije nedostižno (ako baš mora).
Eto, ko ima iskustva i vremena, savet bi mi bio dragocen.
Slušalice za "intenzivnu upotrebu"
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
-
Re: Slušalice za "intenzivnu upotrebu"
Ako josh nisi kupio, preporuchio bih sennheiser px100 ili px100-II izgeda da je to nova verzija koliko mi se chini...
U svakom sluchaju to ti je best buy za oko 50e, zvuk razbija, koliko sam chitao po stranim reviewima kazu da su chak kvalitetnije od vecine slushki za 100e
Jako su udobne i lagane, imaju metalni luk, tako da cesh ih teshko slomiti, sklapaju se i dolaze u originalnoj kutiji velichine futrole za naochare i savrsheno ih je lako smestiti u dzep..
Svaka preporuka s moje strane, ja sam odushevljen sa njima, video od drugara, probao i kupio. Da bi istestirao shta stvarno mogu, preporuchujem da ih probash na nekom ipod-u ali onom
velikom mislim da je classic (oni shto imaju povece hardove u sebi) jer ovi mali ne izvuku svu snagu iz njih...
Sve u svemu sjajan zvuk, jako udobne i boli glava cena s obzirom shta dobijash
U svakom sluchaju to ti je best buy za oko 50e, zvuk razbija, koliko sam chitao po stranim reviewima kazu da su chak kvalitetnije od vecine slushki za 100e
Jako su udobne i lagane, imaju metalni luk, tako da cesh ih teshko slomiti, sklapaju se i dolaze u originalnoj kutiji velichine futrole za naochare i savrsheno ih je lako smestiti u dzep..
Svaka preporuka s moje strane, ja sam odushevljen sa njima, video od drugara, probao i kupio. Da bi istestirao shta stvarno mogu, preporuchujem da ih probash na nekom ipod-u ali onom
velikom mislim da je classic (oni shto imaju povece hardove u sebi) jer ovi mali ne izvuku svu snagu iz njih...
Sve u svemu sjajan zvuk, jako udobne i boli glava cena s obzirom shta dobijash

- supersonic
mislim da je teško da te poslije 3 sata držanja ''low budget'' slušalica, ne boli glava i ušna školjka.Najbolje je kada se izlije kalup ušne školjke i u to utisne slušalica.Ali ako se nema za to, onda vrijedi istrpiti malo zarad dobrog zvuka i monitoringa 

- DJ_MY_SOUL
Skoro sam ja bio u istoj situaciji. I kupio sam Sennheiser hd 25. Malo su neudobnije od HD 595 koje su HIFI slusalice dok su HD 25 prave studijske(tako pise na kutiji, a inace se koriste dosta za dj-ing). Sto sam izabrao HD 25 sto su jedine slusalice koje proizvode pravi bass da ga cujes i osetis ostale slusalice ne mogu. Posto mi slusalice trebaju za procesor tj sviranje bass-a. HD-25 mi je bio odlican izbor. I ja isto nisam znao dosta o slusalicama ima sam HD 201 3-4 godine, ali kad odes i probas 3,4 pari slusalica sam ces znati koje su prave za tebe. AKG izbegavaj!!!!!!
Da izbegava AKG?
141 studio su jedne od najreferentnijih slusalica za monitoring. Imam ih i fenomenalne su ali na zalost ne ulaze u cenovnu klasu koja je spomentua (iako nisu skupe za ono sto nude, tj. zvuce)

- DJ_MY_SOUL
MUzzY wrote:Da izbegava AKG?141 studio su jedne od najreferentnijih slusalica za monitoring. Imam ih i fenomenalne su ali na zalost ne ulaze u cenovnu klasu koja je spomentua (iako nisu skupe za ono sto nude, tj. zvuce)
Probao sam sve AKG slusalice ukljucujuci i one najskuplja AKG 271 STUDIO uporedo sa HD 25. Za razliku od hd 201 od 2000din te akg imaju samo bolje srednje tonove a sa HD 25 nema sanse da se porede! Molim one koji nisu otisli u neku radnju i probali slusalice da ne zbunjuju. AKG me je razocarao ne moe da pridje Sennheiser-u a kostaju slicno.