pitanje u vezi trafoa, i njegovog vađenja, za vas majstore

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
tyler durden
MF veteran

pitanje u vezi trafoa, i njegovog vađenja, za vas majstore

Post by tyler durden » 26 Aug 2010, 06:06

Ovako, evo ja sam trenutno u Americi. Kupio sam Mesa Boogie dual rectifier glavu. Već sam direktno od njih naručio trafo za naše standarde, koji su mi poslali na kućnu adresu u srbiju. U njega će mi ugraditi jedan majstor iz pančeva kad se vratim. Ja bih sad samo da izvadim ovaj originalni američki trafo dok sam ovde, da pokušam da ga prodam za koliko -toliko, a i da mi pojačalo bude što lakše zbog putnih troškova. Pa ako može malo pomoći oko toga, pošto nemam nikome ovde kome bi to mogao da odnesem da uradi, a da ne pucam gomilu para. Nego bi sam da pokušam ako je moguće. Dakle prosto, nekih par smernica, ako imate neke generalne savete, i sl, ili neke tutorijale sa interneta, pošto ja nisam našao ništa korisno. Za početak bi bilo dobro da saznam kako se otvara pojačalo, skida šasija.... :D :D :D

Driver

Re: pitanje u vezi trafoa, i njegovog vađenja, za vas majstore

Post by Driver » 26 Aug 2010, 10:03

Ne pipaj sam nista ako nemas iskustva :!:

tyler durden
MF veteran

Re: pitanje u vezi trafoa, i njegovog vađenja, za vas majstore

Post by tyler durden » 29 Aug 2010, 04:25

Gotovo, danas sam ispizdeo, jer su mi u 4 različita servisa tražili po 60-80 dolara za vađenje trafoa, tako da sam otvorio sam i izvadio. Ništa komplikovano, samo odlemio sve žice koje idu iz trafoa, skinuo ga i i zvadio. 10 min posla. Nikakva nauka. Samo treba biti pažljiv zbog štampane ploče, i elemenata, da se ne oštete. I imati malu lemilicu za elektroniku, da ne dođe do pregrevanja. Bio sam vrlo pažljiv, i ništa nisam oštetio. Jeste da se ne bavim elektronikom, ali električar sam, tako da nisam baš totalni duduk. :)

Post Reply