E,ovako,imam neki box,relativno nov,s tim da je u prodavnici stajao godinama i poceo je da se razlepljuje...Aj sto je po ivicama,to sam zalepio,ali je poceo i na sredini ,ima onako kao baloncic...
Sad mi treba pomoc...Da li je moguce odlepiti ga polako da se ne pokida taj tolex ili kako vec?Cime i bilo najbolje lepiti?Ja sam pokusao nekim Kendo Koll-om,slicno Tigru,ali po ivicama je prilicno kruto i tesko hvata,mora da se drzi.
I koja je najbolja tehnika za lepljenje?Da ga odlepim skroz,pa da lepim ponovo,ili da odlepim dokle se razlepilo i da to sredim?Kako da radim?Da prvo namazem na obe strane,pa da cekam da se malo rasusi,pa da sa nekom krpom ili sa necim tvrdjim,tipa cista spakla.
Ako neko ima neki predlog,bio bih mu zahvalan.
Pozdrav
Box se razlepio...
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Box se razlepio...
Ja ne bih pokusavao da odlepljujem ceo.
Ako je taj mehuric bas toliko velik i mora da se popravlja, pre bih malo i precizno zasekao skalpelom par mm u tom mehuru pa "sipao" lepak u otvor. Tolex je svakako sav kvrgav, nece se primetiti da je bilo sta radjeno.
Ako je taj mehuric bas toliko velik i mora da se popravlja, pre bih malo i precizno zasekao skalpelom par mm u tom mehuru pa "sipao" lepak u otvor. Tolex je svakako sav kvrgav, nece se primetiti da je bilo sta radjeno.
da pitam i ja...jel se zvucnik za box srafi iznutra ili spolja?
i el treba mozda neka guma kao podloga na spoju?
mislim da moze na oba načina da se šrafi...zvucnik vec ima gumenu podlogu...vasko wrote:da pitam i ja...jel se zvucnik za box srafi iznutra ili spolja?
od napred ima,al od pozadi nema gumenu podlogu
Češće iznutra nego spolja, mada oba načina su ok, neki kažu da ima i razlike u zvuku u zavisnosti kako ga zašrafiš. Ako te interesuje više proguglaj front mounted (ili loaded) vs rear mounted speaker.vasko wrote:da pitam i ja...jel se zvucnik za box srafi iznutra ili spolja?
Da, za montiranje iznutra ima već fabrički stavljena guma(nekada pulpa) po ivici zvučinka.vasko wrote:i el treba mozda neka guma kao podloga na spoju?
Uz Celestione se dobijaju i 4 gume (svaka je četvrtine kruga) da zalepiš sa druge strane rama ako hoćeš da ga front mount-uješ. tj šrafiš spolja.
Edit: Već ste apsolvirali, jbga kada sam spor.

- nikolic025
Na mom boxu se spolja srafi,a ceo je zalepljen,ne moze od nazad da se otvori kao Marshall,a prilicno je gladak tolex...
Ne znam,necu ga dirati dok se ne razlepi toliko da smeta,zalepio sam ivice i kad bude bas bez veze,onda cu da ga skinem i ponovo zalepim...
A koji lepak je najbolji za tako nesto?Neki lik mi je rekao da uzmem Tigar i te zute lepkove,a koliko vidim ovaj box je bio lepljen nekim crnim lepkom...
Ne znam,necu ga dirati dok se ne razlepi toliko da smeta,zalepio sam ivice i kad bude bas bez veze,onda cu da ga skinem i ponovo zalepim...
A koji lepak je najbolji za tako nesto?Neki lik mi je rekao da uzmem Tigar i te zute lepkove,a koliko vidim ovaj box je bio lepljen nekim crnim lepkom...