Mali trandža

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

nebojsak

Mali trandža

Post by nebojsak » 19 Sep 2010, 19:46

Dajte neki predlog za mali tranzistorac za gajbu, 15tak vati. Treba mi varijanta sa okej klinom i da lepo prima pedaline, smor mi je da se zabadam u konp pošto u tom slučaju nema (kontrolisanog) šištanja i pištanja, jedne od mojih omiljenih tehnika sviranja :)

Na pamet mi pada onaj Frontman 15R (btw, koja je razlika između njega i onog jeftinijeg 15G?), ali znam i za one male maršalčiće, pa ako se neko razume bolje i probao je...

Duane
Fenderaš

Re: Mali trandža

Post by Duane » 19 Sep 2010, 19:51

frontmena pazari i neš se pokajati, kad se odvrne malko ima lep klin, za te pare vrh!

nebojsak

Post by nebojsak » 19 Sep 2010, 19:57

Sad baš pričao sa Vojom iz Mitrosa (naravno, R je reverb, mene mrzelo da proguglam), on kaže da je u tom rangu Microcube zapravo hit. 12 soma dindži, isto kao 15R. Hmm.

ness

Post by ness » 19 Sep 2010, 19:57

Razlika je u tome sto R ima reverb a G nema. Ja imam onaj "g" i za kucnu svirku je ok. Klin je bas bas dobar,a ima i neku distorziju sa kojom moze lepo da se przi. Imas i audio ulaz na koji mozes da zakacis cd player(ja zabodem izlaz za zvucnike iz kompa) pa mozes da dzemujes sam sa sobom :) . Od podesavanja imas potenciometar za bas,srednje i visoke kao i za gain i volume na drugom kanalu(za przenje). Uopste nije lose pojacalce. :ziveli:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 19 Sep 2010, 20:05

Meni cube zvuci bolje od fendera.

nebojsak

Post by nebojsak » 19 Sep 2010, 20:06

Dajebeoca™, ozbiljno zvuči ovaj mali

[youtube]0qSf0mYO3R4&feature=player_embedded[/youtube]

ness

Post by ness » 19 Sep 2010, 20:06

ness wrote:Razlika je u tome sto R ima reverb a G nema. Ja imam onaj "g" i za kucnu svirku je ok. Klin je bas bas dobar,a ima i neku distorziju sa kojom moze lepo da se przi. Imas i audio ulaz na koji mozes da zakacis cd player(ja zabodem izlaz za zvucnike iz kompa) pa mozes da dzemujes sam sa sobom :) . Od podesavanja imas potenciometar za bas,srednje i visoke kao i za gain i volume na drugom kanalu(za przenje). Uopste nije lose pojacalce. :ziveli:
edit:Pretece me Nebojsa.
Sta 12soma,na sajtu je 8936din.("g") jedino ako si bas zap'o za reverb,on je 12 somica!

Hillybilly

Post by Hillybilly » 19 Sep 2010, 20:33

Neces pogresiti sa Frontmenom 15R imao sam ga i radi cool, ali meni se za nijansu vise svideo Vox Pathfinder 15R. Ton kontrola mu lepse funkcionise.
Meni se do duse svideo i Micro Cube. Mzda ga pazarim sebi za kucu. Ima ozbiljan ton za tako malo pakovanje a ima i gomilu efekata pa mi pedalice netrebaju. Toplo ga preporucujem za gitariste sa malom decom i manjkom prostora.

nebojsak

Post by nebojsak » 19 Sep 2010, 20:38

Da, na ovom videu mu čak i drajv zvuči prilično ozbiljno.

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 19 Sep 2010, 20:47

nebojsak wrote:smor mi je da se zabadam u konp pošto u tom slučaju nema (kontrolisanog) šištanja i pištanja, jedne od mojih omiljenih tehnika sviranja :)
Iskljuci noise reduction :-) :D
Zezam se

Moj predlog je:
http://www.mixmusic-company.com/index.p ... t&Itemid=1

ili
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/936 ... nder-10-C/

U principu najbolje se pokazalo to malo kinesko pojacalo Aster, ima clean sasvim ok, drajv na njemu je lok sasvim i guta pedalice. Kad se ozvuci zvuci mnogo fino, cak sam jednom nesretnim slucajem odradio pola svirke na njemu (kad je crkao glavni amp koji smo dobili, njega su imali kao zamenu)

Vox ima lep clean, nije za mnogo drajva...pojacalo za po kuci, kolko para, dosta vishe muzike. Fender frontman mi je prdav nekako, mada moze da odradi na manjim snagama, iskreno bolji mi je taj aster, al opet stvar ukusa, a roland je okayish, ali bih pre uzeo vox.... Za najmanje para taj aster, za vishe para VOX od 10 ili 15 vati...tako nekako... 8)

Shto ne kupish malog lampasha? :ziveli:

nebojsak

Post by nebojsak » 19 Sep 2010, 20:54

nemanjavelimirovic wrote: Shto ne kupish malog lampasha? :ziveli:
Ne daje mi se toliko para za gajbenu varijantu, ovo je ipak samo za zlu ne trebalo i kad treba nešto da se snimi itd. Pitanje pravog lampaša za ceo život bi trebalo da rešim za vikend kad idem u pohode Funkomatu :)

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 19 Sep 2010, 21:01

nebojsak wrote:
Ne daje mi se toliko para za gajbenu varijantu, ovo je ipak samo za zlu ne trebalo i kad treba nešto da se snimi itd. Pitanje pravog lampaša za ceo život bi trebalo da rešim za vikend kad idem u pohode Funkomatu :)
Ah da, bassman.. :-)

probaj taj aster, neznam kakvi su sada, ali ako su isti ko pre godinu dve, neces zazaliti (65evra 20w jbg nije mnogo) :ziveli:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 19 Sep 2010, 21:47

nebojsak wrote:
Taman ces da probas mog epi valve juniora. Ne bih da smaram i preporucujem ga na svakoj temi ali mislim da vredi sve pare. Ni jedan tranzistorac ne moze da zameni smek malih lampasa. :)

xspaceman

Post by xspaceman » 19 Sep 2010, 21:48

fender frontman 15r ili vox pathfinder 15r! a vox pathfinder 10 je žešći krš...imao ga 1 dan i odma prodao!

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 19 Sep 2010, 22:11

Funkomat wrote:Meni cube zvuci bolje od fendera.
:1:

Imao MicroCube, i bio sam prezadovoljan. Za sobu i više nego glasan, sve na njemu je upotrebljivo. Prodao sam jer sam shvatio da ga ne koristim, a nisam imao luksuz da držim višak opreme koju ne koristim aktivno. Probaj u radnji, uporedi sa ostalim predlozima. Topla preporuka.

Post Reply