dist: mozes sasvim lepo da zvucis i bez njega, al je i dalje privlacan. ne odustaj od njega dok ne cujes proco rat u pojacalo na nekom malom drajvu (naravno, ne full dist na ratu, nego ga smanjis malo i dignes volume malo). tesko da ces naci neki dobar dist kod nas. jedino neko da ti pravi, sto ti, opet, nije skupo. predlozi: rat, guvnor, shredmaster.
OD: treba ti. za ovo sto sviras, OCD stvarno zvuci kao dobro resenje. al, kolko sam skontao sa gomile videa, on je kao neki tezi, marshallski drajv i ne moze da izvuce onu slatkocu TS-a (i to sa simetricnim clippingom) na malom drajvu i malo vecem volumeu, na neck magnetu, oko 12og praga. to je meni odlican "bluz" zvuk (ono kao 80e bluz koji, pretpostavljam, volis). Mozes da probas da ih kombinujes, neki TS u OCD (ili naopacke), pa da ti to dvoje daje neki kao tvrdji drav/"dist", a TS sam da bude zasladjivac. Imaces i footswitch, pa vidi - mogao bi da imas dosta kombinacija.
Delay: ja bih ti preporucio da gledas neki digitalni delay, sa emulacijom trake (al da moze da fura i digitalu skroz). meni su, iskreno, analogni delayi mnogo ograniceni. ovaj behringer analogni cu i ja uzeti, jer je jeftin, ali ga nikad ne bih uzeo kao glavni delay. opet, nikad ni memory mana / mooga ne bih uzeo kao glavni delay. jer analogija daje taj neki super osecaj prostora, ali, mnogo bre muti. i ne zvuci na vecim delayovima narocito. to, ako oces neki suptilni delay za leada ili distorziranog ritma, onda okej, mada zna i tad da muti i moras svoj dist zvuk da mu adaptiras. proveo sam par sati sa memory manom, gitarom, lampasem i big muffom - i razocarao se kao nikad u zivotu. dok bi to mogao biti okej zvuk na par stvari, za ostalo mi je useless. to znaci - ako zelis da ti delay stvarno popuni prostor i kod leada i kod ritma i da furas one edge fore, kao i da ti daje neki zajebani ritam, digitala i traka (ili simulacija iste) su zakon. traka je mozda malo shmekerskija i lepsi zvuk ima. al zajebi boss dd-3 (osim prvog japanca sa velikim cipom, koji je sveti gral - isti kao dd-2) dd-5/6. line6 echopark je kul. behringerova kopija istog moze da postane jos vise kul, ako se modduje (skroz isto kao na -
http://revolutiondeux.blogspot.com/2009 ... -very.html;
http://revolutiondeux.blogspot.com/2009 ... everb.html, samo sa footswitchem za tap tempo). vidi digitech, marshall i tako to. probaj jel ti se svidja tap tempo. to je jos jedna prednost digitalaca, mada je meni poprilicno beskorisna stvar, sto ne mora da znaci da ce i tebi biti.
chorus: zavisi sta volis. il volis boss, il volis ehx. boss je obuzdan, 80s, sladak; ehx je voden i manje suptilan. ja volim oboje, al ehx vise. od bossa - polovan ce-3 (eventualno moddovati). od ehx-a small clone ili neo clone (nikako nano clone). debeo chorus (ali ne sa prevelikim pitchbend opsegom) pre delaya (digitalnog), na leadu, te na najlepsi moguci nacin izbaci ispred benda. to mi jako dobro zvuci na ovom ehx polychorusu, dok sa bossom ne mogu bas da izvucem taj zvuk.
whammy je whammy, intuitivnost na nivou - drzi se toga, da ne kenjam preterano, mada - ja bih radije svirao boss ps-3 sa expression pedalom.