Mislim da ce ovaj klip biti interesantan i basistima i gitaristima...
U ovom video zapisu testirao sam svoje novo pojacalo, glavu Acoustic iz 1978me i kutiju Fender Bassman 70 iz 1979te u kojoj se nalaze dva 15" Celestion (1987) zvucnika po 200W .
Gitare koje su koriscene:
- Epiphone ThunderBird Gothic Bass
- Fender Telecaster Deluxe 72 RI
- Aria STG 003 sa voskiranim magnetima (ima dosta razlike od nevoskiranih, zato ovo pishem)
Pedala - Hand Made Pro CO Rat - Veljko hvala jos jednom, radi odlicno i posle godinu dana maltretiranja
Voleo bih da cujem misljenja ljudi sa foruma o ovom delu mog RIG-a , i to je razlog pravljenja You Tube klipa, a takodje sam shvatio da nigde na celom internetu nema test Acoustic pojacala, ili ja ne mogu da isti nadjem.
Bash tu...budz je samo taj reverb u njoj ali pojacalo stoji u prostoru gde mi vezbamo kad smo u SM, i radi.... u principu nije nishta tu puno menjeno osim dodatka reverba shto je lepa modifikacija...sound je opasan...mislim bassman..jel..
cak i da mi ne uspe da zamenim i akustik ubija po meni mnogo ima bolji zvuk od vecine pojacala koje sam do sada probao a da nisu lampa, ima taj mosfet sound na drajvu i nishta mu ne fali, ali fender je ipak drugi karakter i sa njim bi kao i sa ovim mojim vox-om bio miran forever...
Da ne pravim novu temu, verovatno dosta vas zna prichu....a za one koji ne znaju...
...nabavio sam akustik i bassman boks...i neko mi reche, josh da kupish original glavu za taj boks i onda do jaja...i tako redovno pregledanje oglasa, kao i svaki dan, dovelo me je do oglasa jednog mog poznanika iz rodnog grada, koji prodaje bassman 100 glavu i boks...Ja ga iz znatizelje nazovem i pitam ga koliko bi cenio samo glavu...kaze covek cenu i meni padne napamet....ponudim mu akustik glavu i doplatu (standardni trend kod trgovine u Srbiji, jelte..), on kaze da mu je akustik interesantan iako vec ima jednog.. Posle par dana dokucavanja i pregovora...Kupim i original glavu za bassmana....
Prvi plan je bio da prodam Randall i da uzmem neki manji kombo ili neshto sa 2x12....sad sam dobio half stack Fenderov, i nije mi uopshte zao...jedino moracu malko do teretane da se vratim u formu...
Pojacalo je modifikovao bivshi vlasnik ubacivshi mu komplet Fender Reverb Unit unutra...shto se meni dopalo jer reverb dobro dodje....Pojacalo ima dva moda 50 i 100W i radi na 4 oma. Kutija je iz 78me, pojacalo cini mi se iz 74te ili malko starije... Kutija ima 400W. Ovo shto je svirano na klipu ispod je na kanal volume 3-4 i main volume na 1,5. Mikrofon bruji i krcka jer mu je ocigledno preglasno cak i na low volume, tj trebao sam ga stishati ali jbg...cuje se dovoljno kontam, mrzelo me da snimam ponovo . Lampe su nove - From Russia with love kao i elektroliti i dobio sam godinu dana garancije i dozivotni servis, covek je jako fin i hteo je da mi izadje u susret, svaka mu cast...
Jos da otplatim ostatak love (prodajem par pedala) i kad se oporavim finansijski, jednom prilikom castim.
Kao shto sam rekao, na onoj temi oprema koju imate me nece biti do sledece godine tj ko zna do kad, jer vishe ne planiram nishta da menjam, nema se love al...ko zna...ni za ove tri stvari se nisam ni najmanje nadao - thunderbird, pa akustik i boks i krem na tortu - bassman...jos uvek se oporavljam od euforije.
edit
Bash preslusavam ove moje testove, ovaj i pretposlednji...primeti se razlika i te kako...akustik ima do jaja sound, ali ovo je do kolena ako ne i dalje....Vishe prezentno, vishe zivosti i nekako zaorkuzenije....Mada mozda je samo to moje opravdanje kupovine... Shta vi kazete...jel sam se zeznuo?
U, zeznuo si se samo tako... Ja cu te osloboditi te bede... Javi se... Dobices Pivi, dve tegle tursije, sobnu laNpu, OCD klon i Zeletov autogram za to...
Vec ti cestitah, ali hajde jos jedared - imas pojacalo i boks za ceo zivot, nemoj da ti padaju neke brezvezne ideje na pamet!