Joe is back!
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Joe is back!
Ponovo na Marshallima i raspoložen za šta-kako-zašto i zbog čega pitanja:
[youtube]Jq96vO8qJdQ&feature=sub[/youtube]
[youtube]Jq96vO8qJdQ&feature=sub[/youtube]
Re: Joe is back!
...and he is not black!
Iskesirao Marshall fino, verovatno, i ako je.

Iskesirao Marshall fino, verovatno, i ako je.

Jes', sigurno je fino kanulo, nego vidiš kako je lepo zaš'o u problematiku i u crevca objasnio za svagda, nadam se
kako treba da se koristi DS1, a da to ne zvuči kao pedala koja uvek stvara neke neprirodne pojave. Što se toga tiče, isto važi za sve bustere, drajvove, distove i fazove. Sad samo treba da se pojavi neko ko će sve to da sasluša i primi k'znanju. Now that's a tricky one.

to breeeejjj Marshall Srbija nikad Jugoslavija
dobro je Satriani je iskulirao napokon

There is a clean channel but it's heavily modified...
I'm mainly using OD 1 channel but it's heavily modified...
The crunch channel on JVM is great and I'm using it alot but this one is heavily modified...

The crunch channel on JVM is great and I'm using it alot but this one is heavily modified...

Sve jedno piše MarshallMUzzY wrote:There is a clean channel but it's heavily modified...

izgleda mu dole chuchi i Boss CS3 ili nisam dobro video 
da bre @ssmc svi normalni ljudi sviraju Marshall
ovij JVM izgleda ima cetiri gain stagea u preampu, a to heavily modified, truly ne mora da znaci nista krucijalno

da bre @ssmc svi normalni ljudi sviraju Marshall

Nisam bas najbolje razumeo sta je tu pricao... al' valjda treba krlj da dolazi vec sa pojacala i da se dist ne panji do kraja?guv'nor wrote:Jes', sigurno je fino kanulo, nego vidiš kako je lepo zaš'o u problematiku i u crevca objasnio za svagda, nadam sekako treba da se koristi DS1, a da to ne zvuči kao pedala koja uvek stvara neke neprirodne pojave. Što se toga tiče, isto važi za sve bustere, drajvove, distove i fazove. Sad samo treba da se pojavi neko ko će sve to da sasluša i primi k'znanju. Now that's a tricky one.
![]()
kolko sam ja razumeo, na pojačalu što manje volumena, što on kaže oko dvojke, da bude "linerano" kako on kaže, tojes da nebude otvoren ton, nego ono tek-tek... samo treba panjiti levo-desno kako bi se dobio taj željeni ton...sinisake wrote:Nisam bas najbolje razumeo sta je tu pricao... al' valjda treba krlj da dolazi vec sa pojacala i da se dist ne panji do kraja?guv'nor wrote:Jes', sigurno je fino kanulo, nego vidiš kako je lepo zaš'o u problematiku i u crevca objasnio za svagda, nadam sekako treba da se koristi DS1, a da to ne zvuči kao pedala koja uvek stvara neke neprirodne pojave. Što se toga tiče, isto važi za sve bustere, drajvove, distove i fazove. Sad samo treba da se pojavi neko ko će sve to da sasluša i primi k'znanju. Now that's a tricky one.
![]()
Zar nije rekao bas suprotno? Da to linearno nije dobro? Jel ono naglasava "fizziness" pedale. Ako sam dobro razumeo, panjio je clean tik do slamanja i onda gurne dist da oboji to sve. Meni se licno taj zvuk na koji se svi kidaju nije dopao. Bar ne na snimku (Live in SF). Nisam imao prilike da ga cujem uzivo sa takvim setupom. Isto je pokusao sa JSX-om i opet je najbolje (po mom misljenju) zvucao kad je koristio cevnu distorziju a ne satchurator. Kad se samo setim onog podcasta ... pa grune up in the sky na pocetku, uh! uh! ... Zlo. Pedala mu je uvek zvucala malo "plasticno" (bas zbog tog fizzyness-a) i mene licno to jako nervira. Sad poslusajte nanoviji album, sve je amp gain zvuk i zvuci mnogo lepo.
DS 1 gain mu je uvek bio do maksimuma i malo zavrnut tone pot (da ubije taj fizz). Sve ostalo regulise volume potom na gitari. Sto masniji i cistiji clean to "veci" zvuk kad dodas dist.sinisake wrote:Nisam bas najbolje razumeo sta je tu pricao... al' valjda treba krlj da dolazi vec sa pojacala i da se dist ne panji do kraja?guv'nor wrote:Jes', sigurno je fino kanulo, nego vidiš kako je lepo zaš'o u problematiku i u crevca objasnio za svagda, nadam sekako treba da se koristi DS1, a da to ne zvuči kao pedala koja uvek stvara neke neprirodne pojave. Što se toga tiče, isto važi za sve bustere, drajvove, distove i fazove. Sad samo treba da se pojavi neko ko će sve to da sasluša i primi k'znanju. Now that's a tricky one.
![]()
Ja to ne volem...
najbolje da ljuba to objasni, jerbo je on jedini razumeo...
dakle Guvernatore...
dakle Guvernatore...
Hm, da... dok nisam dobio modifikovani DS1, ja sam zavrtao tone pot... pa skoro do kraja... to je bio jedini nacin da oceram pcele i ose... sad je mnogo bolja situacija. A vise ni ne panjim gain do kraja, sad vidim koliko to ruzno zapravo zvuci.DS 1 gain mu je uvek bio do maksimuma i malo zavrnut tone pot

A ne znam, Muzzy, meni je taj zvuk sa Live in SF - paprika.

dosta je kontradiktorno sve objasnio, cas da sav gain fura sa pedale cas sa pojachala, ono sto sma skapirao je kad je rekao da mu je input vol na pojachalu na oko 2 sata tj. samo malo brown sounda koji onda ubije svu krestavost ds1 kad ga upali. Takodje je rekao da mu je Satchurator po karakteru zgodniji za clean kanal na pojachalu, jer sa dodavanjem drive-a na pojachalu, boost sa Satchuratora slabije radi. I rekao je da mu je Ice 9 zgodniji za prljaviji kanal na pojachalu, jer je i sam overdrive, spominjao je nesto i tube screamer 10-ku, dont know, mrzi me da sad celo prevodim.
- Dersu Uzala
Rekao je, "jebes mi sve, da sam pametan uzo bi jednog Boogieja i zavrsio poso". Ionako je firma u komsiluku. Ali nece Mesa da mu proda pojacalo, odavno imaju pik na njega.