HARTKE VS LANEY

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Born_Dead

HARTKE VS LANEY

Post by Born_Dead » 23 Dec 2010, 21:24

e ovako ,posto sam ostao bez novca i najverovatnije sebi necu moci da priustim peavey bandita,pa sam sveo izbor na ova dva pojacala,pa me interesuju neke stvari,recimo koliko je polulampas zapravo jaci u odnosu na trandzu iste snage?
evo nekih specifikacija,neke prednosti i mane koje mozete i sami da vidite ,ali da skratim muke glavne i najbitnije razlike 5w manje vise,nego laney ima celestion rocket 50 zuvcnik,dok hartke ima losiji zvucnik(verovatno cim je no name,mada ne mora da znaci,jer mozda je i dobar ne znam,ali firma je firma,aj da se spomene)ali zato ima 12ax7 lampu. Ali zvucnik recimo bih mogao da zameni u roku od par meseci,a sistem polu lampe ne bih moga da ubacim jel tako?

Image
* 60 Watt 2-Channel Guitar Combo with 1 x 12 speaker
* 12AX7 Tube Pre-Amp Section with Independent Channel Gain
* Bass, Mid (channel 2 only) and Treble Controls for each channel
* Built in Spring Reverb and Effects Loop Send/Return Jacks
* 1/4-inch Stereo TRS CD Input Jack; 1/4-inch Headphone Jack
* Jack for channel selection footswitch
---------------------------------------------------------------------------------

Image

* Power RMS 65 Watts
* Inputs 1x Jack
* Channels 2 (Clean and Drive)
* Equalisation Bass, Mid and Treble per Channel
* Bright Switch Yes (Clean Channel)
* Reverb Yes, with independent level controls for Clean and Drive
* Footswitch FS2 (Included)
* Speaker connections 1x Jack (8 Ohms)
* FX Loop(s) Yes
* Drivers 1x12" Celestion Rocket 50
* Cabinet Design Chrome corners, rubber handle and rubber feet
* Scoop Switch 1 (Drive channel)
* Tube Fusion Techlogy Tube Emulating Circuitry
* Headphone Socket Yes
* Weight 12.5 Kg

Kristijan
Uvaženi član

Re: HARTKE VS LANEY

Post by Kristijan » 24 Dec 2010, 00:12

Ako se samo oko zvučnika lomiš - onda to i nije tako bitno, jer Rocket 50 nisu baš perjanica Celestion ponude. Šta više...

xspaceman

Post by xspaceman » 24 Dec 2010, 00:23

rocket 50 je sigurno bolji od tog no name zvucnika! inace mislim da je to sasvim ok zvucnik, jer sam ga imao u lampašu i bio sam zadovoljan sa njim! doduse nije bio kinez vec englez , a ne znam kakva je razlika između njih...sto se tice jedne lampe u preampu...ja bi radije uzeo full tranzistora ili full lampasa nego tog hibrida...ta lampica mu je tu vise radi šminke nego sto ga nesto specijalno poboljšava...pre bi uzeo nekog hibrida koji na izlazu ima lampe nego u preampu...
:ziveli:

Born_Dead

Post by Born_Dead » 24 Dec 2010, 11:10

xspaceman wrote:rocket 50 je sigurno bolji od tog no name zvucnika! inace mislim da je to sasvim ok zvucnik, jer sam ga imao u lampašu i bio sam zadovoljan sa njim! doduse nije bio kinez vec englez , a ne znam kakva je razlika između njih...sto se tice jedne lampe u preampu...ja bi radije uzeo full tranzistora ili full lampasa nego tog hibrida...ta lampica mu je tu vise radi šminke nego sto ga nesto specijalno poboljšava...pre bi uzeo nekog hibrida koji na izlazu ima lampe nego u preampu...
:ziveli:
e zbog toga sam otvorio ovu temu,jer ne znam koja je uopste razlika u preampu i u izlazu?i koja je uopste razlika? i koja razlika moze da bude izmedju ova dva pojacala?

jcm 800

Post by jcm 800 » 24 Dec 2010, 18:57

Pa u sustini jesu pojacala iste lige...Ali...(Uvijek neko "ALI")...
Ali ja bih u ovoj dilemi odlucio za Hartke...
Zvucnik ko zvucnik uvijek mozes da promijenis...i to ne samo njanjanitsmrdinitmirise Rocket50 nego nesto i jace Lead ili Vintage30 i onda ODISTA imas zvucnik kakav treba.
Zasto bas Hartke a ne Laney?
1. Hartke ima tu jednu lampu. Iako je ona tu izmedju ostalog i zbog sminke, ona jeste u zvucnom lancu odnosno na putu signala (jeste da je sminka, ali kad su je vec ugradili vjerovatno su provukli signal kroz nju) :lol: ...a posto kroz nju prodje signal sa tvoje gitare...Pa ona ga malo mora obojiti i dati mu taj tube feeling...Malo utice na boju, malo na dinamiku, malo na toplinu zvuka...malo po malo...osjeti se ta lampa. Dakle Hartke, lampa +1
2. Hartke ima spring reverb. Dobra stvar. cak i ako nije neki sjajni reverb opet radi bolje i prirodnije nego neki reverb digitalac u ovom cjenovnom rangu. Dakle Hartke, spring reverb +1
3. Laney ima 'Tube Fusion Techlogy Tube Emulating Circuitry'...sta god to bilo, digitalija je. Pretpostavljam i da je reverb digitalni. Kad vec ima digitalni procesor u sebi onda su ga vjerovatno iskoristili i za reverb. Uostalom da imaju spring reverb ne vjerujem da bi propustili da ga izreklamiraju u specifikacijama. Dakle Laney, digitalije -1

Rezultat: Hartke +2 Laney -1

Po meni ovo nije dilema izmedju hibrida i tranzistorca...vec izmedju ful analognog i digitalnog...izmedju prave lampe i "Tube Fusion Techlogy Tube Emulating Circuitry"...izmedju spring reverba i digitalnog...

Pobjednik; Hartke.

I da ne bude zabune...Ja imam Laney tranzistorca...Ali ipak Hartke

jcm 800

Post by jcm 800 » 24 Dec 2010, 19:05

I da jos nesto...
Ovaj put potpuno subjektivno...

Hartke izgleda Marshaloliko...
Laney izgleda Fenderoliko...

Poen za Hartke :D :metal:

xspaceman

Post by xspaceman » 24 Dec 2010, 19:57

jbg...ja ne bi uzo ni jedan ni drugi amp, vec bi ispazario nesto treće...npr roland jazzchorus 50 kojih ima po oglasima ili nekog drugog ok tranzistorca...skoro su bila 2 komada sa cenama ispod 200e sto je sasvim cewl! poslednje sto bi mi palo na pamet je da ubacujem skupi V30 koji je preko 90eur nov! radije bi štekao za neko bolje pojacalo...

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 24 Dec 2010, 20:10

Ja svirao u prodavnicama raznijem oba pojačala. Oba su 'nako... Ništa posebno. Ali mi se za nijansu više dopada Hartke. Jedino imam utisak da mu je kod nas cena nerealna. Sumnjam da bi i jedno od ova 2 pojačala bilo kako budžio, nemam utisak da se isplati. Cena pojačala plus cena zvučnika... fakšit, još koja kinta i eto polovnog lampaša za slične novce, samo ako se malo kopa po oglasima.

A svakako bih ujurio nešto polovno.

Born_Dead

Post by Born_Dead » 24 Dec 2010, 20:24

da hartke je dosta slican marshall-u avt50,a i posto meni treba da nesto dobro da mi izvlaci (only tube )pedalu koju nikako ne mogu prodati sa realnu sumu novca,i vise mi se svidja kako izlazi iz hartke-a nego iz laney-a, a i cena ova dva pojacalu su laney 28.500 i hartke 27.500,stim sto bi za hartke-a dobio popust jer bi drug uzeo nesto iz njihovog asortima nesto,neki preamp za bass valjda,pa ce da mi spusti na 25.000 sto je sasvim solidno.ne znam,kakve sve oglase vidjam na kp,sve vise i vise sumnjam ,iz dana u dan, da cu tamo uopste nesto kupiti.

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 25 Dec 2010, 00:15

jcm 800 wrote:3. Laney ima 'Tube Fusion Techlogy Tube Emulating Circuitry'...sta god to bilo, digitalija je. Pretpostavljam i da je reverb digitalni. Kad vec ima digitalni procesor u sebi onda su ga vjerovatno iskoristili i za reverb. Uostalom da imaju spring reverb ne vjerujem da bi propustili da ga izreklamiraju u specifikacijama. Dakle Laney, digitalije -1
nisam siguran, ali mislim da nije u pitanju digitalija, nego je to ekvivalent peavey-evoj transtube tehnologiji. Analogija...

xspaceman

Post by xspaceman » 25 Dec 2010, 13:21

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 25 Dec 2010, 13:24

xspaceman wrote:ja bi uzeo i ovo pojacalo u obzir:
http://www.kupujemprodajem.com/Hughes-K ... _id=724274
veliki :1:

a ako bash mora onda bih uvek izabrao Hartke, Laney mi nije neshto (taj model)...Bolji mi je onaj jeftiniji laney LX65R koji je skroz tranny. :ziveli:

shule

Post by shule » 25 Dec 2010, 17:43

i meni je lx65r mnogo bolji. :)

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 25 Dec 2010, 20:10

interesantno, ja sam imao laney lv300 koji je imao lampu u preampu, a ako se dobro secam taj tube emulating technology ili sta vec nije neka digitalija, vec malo sreze srednje i tako, nista posebno, ja ga nisam ni koristio uglavnom......i imalo je tri kanala....celestion seventy 80.....

malo mi bzvz da rade istu seriju, razlicite vataze sa razlicitim specifikacijama... ja bi' se prvi zaleteo i pomislio da je isto pojacalo, ali manje vataze..... :grummel_2:

Post Reply