Fuzz Face...
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Fuzz Face...
Upravo sam sastavio fuzz face po shemi sa tonepod-a i kad sam prikljucio pedalu bez boxa i dpdt prekidaca radi probe nisam dobio nikakav zvuk....
Dakle zabo sam kablove u input i out....prikljucio bateriju .....i jednostavno u ampu ne dobijam nikakav sound iz gitare...
Tranzistori su Ac128 ge... probao sam i sa ac153 nije pomoglo....
Ima li neko ideju gde bi mogao biti kvar....i kako da lociram?
pozz
Dakle zabo sam kablove u input i out....prikljucio bateriju .....i jednostavno u ampu ne dobijam nikakav sound iz gitare...
Tranzistori su Ac128 ge... probao sam i sa ac153 nije pomoglo....
Ima li neko ideju gde bi mogao biti kvar....i kako da lociram?
pozz
Re: Fuzz Face...
Proveri po šemi napajanje na EBC,ako ima približno tačno onda ne valja neki od tranzistora ako nema napajanja onda ti je prekid na drugom mestu,npr. hladan lem 

Mislis da jedan pipak unimera stavim na plus baterije a drugi na EBC...pa da vidim napone?
Nisam elektronicar...pa ne znam.... znam samo da sastavim slagalicu po shemi....
Sve sto sam zakljucio je da plus iz pojacala "ulazi" kroz out....i tu kad taknem prstom zuji.... posle ulazi u pot....i izlazi na drugi pin pota tu isto zuji kad pipnem.....nakon toga prolazi kroz jedan keramic kondenzator od 0,01uF iza njega kad pipnem lem ne zuji vise....e sad nem pojma dal ima neke veze to...
Sve u svemu prelemio sam lemove i probao sa drugim tranzistorima i nije se nista promenilo..... proverio sam vodove na plocici sa diode testerom i svi provode struju.....
Nisam elektronicar...pa ne znam.... znam samo da sastavim slagalicu po shemi....
Sve sto sam zakljucio je da plus iz pojacala "ulazi" kroz out....i tu kad taknem prstom zuji.... posle ulazi u pot....i izlazi na drugi pin pota tu isto zuji kad pipnem.....nakon toga prolazi kroz jedan keramic kondenzator od 0,01uF iza njega kad pipnem lem ne zuji vise....e sad nem pojma dal ima neke veze to...
Sve u svemu prelemio sam lemove i probao sa drugim tranzistorima i nije se nista promenilo..... proverio sam vodove na plocici sa diode testerom i svi provode struju.....

Minus na minus,plus na EBC.Moraš da nađeš podatke koliki je napon na emiteru,bazi i kolektoru pa onda meri.Mislim da najveći napo oko 5v.I meni se događaju greške,čak sam jednom zamenio ulaz izlaz 

Ne mogu da nadjem podatak koliko bi trebalo da dobijem...
Ali na jednom tranzistoru merim oko 7,6v.....7,6v i 6,9.......................na drugom 7v....6,9v.....i 4,6v....redosled je EBC... dakle crna unimera je na - baterije crvena ide na pinove tranzistora...
pri merenju nisu mi bili ukljuceni gitarski kablovi.....treba li da ih zabodem pa da merim ponovo...?
Ali na jednom tranzistoru merim oko 7,6v.....7,6v i 6,9.......................na drugom 7v....6,9v.....i 4,6v....redosled je EBC... dakle crna unimera je na - baterije crvena ide na pinove tranzistora...
pri merenju nisu mi bili ukljuceni gitarski kablovi.....treba li da ih zabodem pa da merim ponovo...?
Nisam našao podatke za germanijumske tranzistore.Napon regulišeš trimerom r5t ako je ta šema
za silikonske ima t1 c 1,4v b 0,6 e 0,0 t2 c 4,5 b 1,4 e 0,8.Trenutno toliko sam saznao,mada ti to nije od velike koristi 

ovde nema trimera
Te napone koje si naveo odprilike dobijem kad stavim plus na plus a minus na ebc
evo sheme:
http://www.tonepad.com/getFile.asp?id=82
Te napone koje si naveo odprilike dobijem kad stavim plus na plus a minus na ebc
evo sheme:
Sad sam pregledao šemu,tebi su pnp tr. na emiter uvek dolazi plus,to je ona obeležena nožica na tranzistoru tako da si naj verovatnije okrenuo polaritet baterijeKorenjak wrote:ovde nema trimera
evo sheme:

sve sam sastavio kao na layoutu..... one kvacice na kapici tranzistora sam okrenuo kao na slici....... bateriju sam vezao kao na slici...... desno crvenu levo crnu...
Ako bi probao da obrnem mislim da bi mi crkli elektroliti
Ako bi probao da obrnem mislim da bi mi crkli elektroliti
jesi ispitao tranzistore da li su ispravni?? a sto ne fotkas tvoju pločicu pa ne staviš ovde? verovatno ce vec neko provaliti u cemu je problem!
Evo slike .....moje tvorevine :

izgleda da sam c1 obrnuo naopako.... nisam ni skontao da se njegova orijentacija menja u zavisnosti da li je positive grnd ili negative grnd.... sacu prelemim pa da probam....
Ljudi ovaj faz je ludilo .... ne znam kolko c da se cuje na snimku ali uzivo razvaljuje .....
Sacu okacim snimak
Sacu okacim snimak
Evo poslusajte.... tako prosta sprava sa dva germanijumska tranzistora.... a tako mocna ...
http://www.box.net/shared/4eekh3u1ts

http://www.box.net/shared/4eekh3u1ts
Znači ipak polaritet.Zvuk je dobar a može i bolje,umesto r5 ja bih stavio trimer i onda možeš da se igraš do vrhunskog tona