Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Razlika izmedju ovih velikih i malih je samo u zvucniku (ili vise njih). Procesor na njima je isti. Nisu djubre, ali je meni roland bolji iz onih razloga sto sam napisao. Sve te stvari rade dobro, daa se izvuci jako pristojan ton, ali meni se ne svidja ideja da mi celo pojacalo koje bih vukao na probe i svirke bude digitalno.xmilanx wrote:kada je i ovaj od 75W smece, kao sto ti kazes, onda sta su ova mala
To je stvar licnog ukusa, ali meni 90% analognih distorzija zvuci bolje od 90% digitalnih procesora. Imao sam 3 procesora razlicitih generacija, i uvek se vracam analognom drive-u. Zbog toga mislim da se sa nekim od analognih pojacala daa izvuci bolji dist. Kazem opet, to je stvar licnog ukusa i onoga sta cujes kad slusas, isto tako neko ce reci "meni 99% lampaskih pojacala zvuci bolje od 99% analognih trandzi", a neko drugi nece moci da prepozna razliku izmedju nekog lampasa i tranzistorca.xmilanx wrote:Volio bih da ima dobru distorziju.
Nisi nam naveo kakvu gitaricu svirash.xmilanx wrote:PozZz raja. Kontam ovih dana o zameni pojacala. Svoje sam kupio pre oko godinu i po cisto da bih mogao da sviram sa bendom. Inace to je neki Behringer tzv. V-Tone tranzistorac ( u najgorem smislu te reci) od 15W. U poslednje vreme pocinje bash da mi smeta njegov ton
. Imam osecaj da je nemoguce prazan. Ne znam kako da vam opisem. U svakom slucaju imam nekih para i kontao sam da prodam to koje vec imam ustedim jos nesto , mozda neko nesto doda na kamaru
i kupim ovaj Line 6 Spider IV od 75W. Svi ih hvale. Naravno znam da je i on tranzistorsko pojacalo. Za lampasa nemam para tako da ne dolazi u obzir. Koja su vasa iskustva i misljenja o ovom pojacalu. Preporucite slobodno i neko drugo pojacalo u tom cenovnom rangu ali naravno nemojte da se previshe udaljite od teme i obrazlozite zasto mislite da je to drugo bolje. Unapred zahvalan.
glupo sto sam sebe citiram, ali da dodam da i u tom slucaju, da svira heavy sa nekom pedalom, vox ce zvucati smesno zbog zvucnika koji je 8"mislim_stvarno wrote:zavisi i mnogo od muzike koju hoce covek da svira nego od gitare, pa za neki metal (bilo moderan heavy, thrash, black, brutal-madr-faking-children-hiting-sejtan-vorsiping) vox ne moze da radi bez neke bolje pedale
Nisam probao tu 12-icu (probao sam 10-ku i vrlo mi se je dojmilaCortex wrote:Mada bih ja uzeo ovo http://www.kupujemprodajem.com/Laney-Cu ... r_id=47453 , cena je 250e pishe na dnu oglasa, ne znam koji mu je...
progg wrote:Nisam probao tu 12-icu (probao sam 10-ku i vrlo mi se je dojmilaCortex wrote:Mada bih ja uzeo ovo http://www.kupujemprodajem.com/Laney-Cu ... r_id=47453 , cena je 250e pishe na dnu oglasa, ne znam koji mu je...), ali verujem da je dobar izbor, ako nista vise: lampa+15w+12"+Reverb i sve to za 2.5 glave. Moze ga ozvuciti majkom ukoliko dobije zelju za svirku sa bendom.
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest