2 gitare u pojacalo.!?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

BeAuty

2 gitare u pojacalo.!?

Post by BeAuty » 13 Jan 2011, 23:37

E ovako, nas 3 iz benda odlucili smo da pozovemo bubnjara, da vidimo kako to izgleda.. E sad je problem sledeci... Posto smo sa opremom vrlo losi, a kapiram da bubanj ne mozemo nadglasati sa 2 pojacala od po 15-20 W (ispravite me ako grijesim) dosli smo do toga da kupimo nesto od opreme..
Zelim da vas pitam, da li je moguce gurnuti 2 pedale u 1 pojacalo za potrebe svirke..?.. I da mi predlozite neko takvo ( vjerovatno 2 kanalno) pojacalo koje je najbolje isplatljivo, jer smo kako sa opremom, tanki i sa dinarima... Ili ponudite neko drugo resenje...
Izvinjavam se sto postavljam ovako amaterska pitanja, ali stvarno mi treba pomoc..
Ko pomogne vodim na pivce..
:ziveli:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

dejankuki
Ćale - moderator

Re: 2 gitare u pojacalo.!?

Post by dejankuki » 14 Jan 2011, 01:08

BeAuty wrote:Zelim da vas pitam, da li je moguce gurnuti 2 pedale u 1 pojacalo za potrebe svirke..?
nikako, em sto postoji realna opasnost da pokvarite pojacalo "big time".. zvuk ce biti takav mish-mash da je to neopisivo... narocito distorzn..

bolje prodajte to sto imate i kupise nesto od oko 50W... naravno uz dodatak malo novca... e sad sta.. ima toga puno... eno neka behringer pojacala VT50FX virtube su oko 160 evra.. pa onda Cruizer.. pa neki Aster GF40 oko 90 evra...

jbga, za male pare nemojte da ocekujete zvuk.. I ZVUUUUK, ali a probu i svirke za pocetak....

Deda Joksim

Post by Deda Joksim » 14 Jan 2011, 10:16

Sto kaze kolega dejankuki, prodajte to i kupite nesto jace. Mada, iz mog iskustva 15-20w gitarsko pojacalo moze da se kolje sa bubnjem,naravno ako on nije neki divljak pa lupa ko maksim po diviziji. Probajte to za pocetak. Naravno, basista mora da ima jace pojacalo da bi isplivao iz tisine :D

BeAuty

Post by BeAuty » 14 Jan 2011, 16:46

pa KUKI,, nismo tako losi sa parama... Mogli bi izdvojiti nekih 400-500 €...

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 14 Jan 2011, 16:52

Ooooohohohooooo onda je sky is the limit.. kupite dva laneya LX65 i bog da vas vidi...

BeAuty

Post by BeAuty » 14 Jan 2011, 16:55

I da li postoji neka varijanta, da na ova pojacala (roland cube, i fender frontman od po 15 W) prikacimo neki kvalitetan box 12x2 koji ce mo zajedno koristiti.?

Jack Nape

Post by Jack Nape » 14 Jan 2011, 17:12

Kad imate mogucnosti da svako sebi obezbedi pojacalo dovoljno jako za probe, sto svakako moze za cifru koju si naveo, nema apsolutno potrebe da komplikujete sa necim drugim. Kontam negde u teoriji to i moze da se izvede, ali postoji dobar razlog/razlozi zasto se to ne radi. Za tu cifru cak imte poveliki izbor.

BeAuty

Post by BeAuty » 14 Jan 2011, 17:18

Ali problem je sto je 200 € i tog budžeta bilo namjenjeno za prosirenje mog skromnog pedal boarda... Ali posto smo shvatili da nam je potrebno bolje ozvucenje, pedal board moze i da saceka...
Ali stvarno me zanima,, da li postoji ta varijanta.. Za produzavanje, pojacala sa nekim 50-100 W, 2x12 kabinetom...?

shule

Post by shule » 14 Jan 2011, 20:09

prvo pojacala jebes pedalboard. dva lx65r. :)

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 14 Jan 2011, 21:46

Zasto jednostavno ne ozvucite pojacala?
To je prvo sto bih ja uradio u nedostatku para za nova pojacala.
Ova budzenja sa kabinetima je bezveze. Em sto necete dobiti mnogo glasniji zvuk, em sto biste morali kupiti dva kabineta i dati skoro isto para koliko i za neka jeftinija pojacala.

BeAuty

Post by BeAuty » 15 Jan 2011, 22:13

Funkomat wrote:Zasto jednostavno ne ozvucite pojacala?
Ova budzenja sa kabinetima je bezveze. Em sto necete dobiti mnogo glasniji zvuk, em sto biste morali kupiti dva kabineta i dati skoro isto para koliko i za neka jeftinija pojacala.
Daj nesto konkretnije...?.. Takodje treba i da ozvucimo i vokal, pa kako to mozemo uciniti za neke manje pare, tip 3 muce jednim udarcem..?..:D

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 15 Jan 2011, 22:50

Ma ubadaj rodjace, nema greske. 'De je rupa tu je i mogucnost :mrgreen: :mrgreen:

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 15 Jan 2011, 22:55

Enivej khm :) za*ebi kabinete, ili ozvucite pojacala ili uzmite neka sa vecom snagom vidite sta vam najvise odgovara u zavisnosti od budzeta, prenosa i zbog probi, itd... trece nema... Da se bodete direktno u miksetu iz pedale ili kako vec, nikako, to je mega fejl smoricete se kad budete culi zvuk.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 16 Jan 2011, 00:43

BeAuty wrote:
Funkomat wrote:Zasto jednostavno ne ozvucite pojacala?
Daj nesto konkretnije...?.. Takodje treba i da ozvucimo i vokal, pa kako to mozemo uciniti za neke manje pare, tip 3 muce jednim udarcem..?..:D
Pretpostavio sam da imate miksetu i ozvucenje.
U to se ne razumem, nazalost. Ne bih znao da ti pomognem ali ce sigurno naici neko mudriji.
Kad nabavite miksetu i ozvucenje (bez kojeg svakako ne mozete zbog pevaca) postavite po mikrofon ispred pojacala, ustekate ih u miksetu i resen problem jacine pojacala.

Born_Dead

Post by Born_Dead » 16 Jan 2011, 02:26

ej ja sam video bend ,to je milina jbt bog,bubnjar ima elektronca ,gitaristi po nekih 25w,dal frontmeni,basista nekog veceg behringera,milina,to tako lepo zvuci,nema ono da se panji da se rusi malter,gospodski,jeste da oono nije pravi filing,ali sta kad moze da vezbaju na glasnoci koja recimo nece mnogo da smeta,i to videh na youtubu,to je kranja do jaja stvar.elem sto rece mick thompson iz slipknota "I need more watts,more watts,more power!"
tako i vi ,kupite behringere dva vritube kako se zovu cisto da rade,i basisti recimo isto neki behringer da brundi cisto ono da imate na cemu bar da se cujete,ovi behringrii virtube su sasvim ok rade za te pare.

Post Reply