Jeftine pedale - Behringer DC9 i Artec APW-3

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Audio

Jeftine pedale - Behringer DC9 i Artec APW-3

Post by Audio » 10 Feb 2011, 17:50

Kupio sam skoro dve jeftine pedale pa rekoh da iznesem svoje iskustvo i misljenje. Mozda ce se neko opredeliti
bas za njih pa ce mu znaciti ovo sto cu da napisem.Dakle, kupio sam kompresor Behringer DC9 i vah Artec APW-3.

1. Behringer je na prvi mah delovao dosta dobro.Kvalitetno kuciste,lep dizajn i naravno super cena, oko 2500 din.
Ne mogu da kazem da je skroz los ali, ton koji izlazi iz njega je mnogo praskaviji od ulaznog tona.
Ubija basove i tu se ne moze ama bas nista.Kompresuje lepo, dva potenciometra sasvim lepo rade svoj posao
ali ton nema nikakvu "masnocu".Znam da ce neko da mi kaze da kompresori to rade, tihe pojacavaju, visoke smanjuju itd.
Znam vrlo dobro sta kompresor radi i kada se koristi. Ovaj kompresor moze da bude eventualno pristojan za neke masnije gitare.
Za Fendera nikako, bez obzira koju vrstu muzike svirate. Strat ionako nema basova a i to malo sto ima DC9 je skroz ispeglao
tako da to sto pise "Dynamics Compressor "apsolutno ne pije vodu. Mislio sam da ce mozda na svirci sa bendom biti bolje
medjutim, tek tu je bio nikakav. Na svu srecu, uspeo sam da ga vratim i dobijem novac.
U ovom slucaju vazi ona narodna " Nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari" !!!

2. Artec Power Wah APW-3 me je za razliku od Behringera odusevio !!! Super cena 5700 din., sjajan dizajn, odlicno jako kuciste
i pre svega neverovatno dobar ton. Nemam reci koliko je dobar. Hteo sam APW-7 ali nisam mogao da ga nadjem.
Medjutim, ovaj je toliko dobar da se uopste nisam pokajao. Znate svi da jeftini vahovi uglavnom nemaju taj prelazni
opseg od niskih ka srednjim i srednjih ka visokim tonovima. Uglavnom naglo "predju" sa basova na visoke i bukvalno samo rade
uuuauuu, uuuauuu i to je sve. Ne daj boze da ukljucis i neki drive. U slucaju APW-3 taj prelaz radi besprekorno.
Potenciometar jedini koji ima sluzi da sami birate opseg "vahiranja" tj. najnizi nivo je najmutniji dok je najvisi najcistiji.
Otprilike, ako hocete dobar solo, onako da vristi i place koknete ga do daske. Mada, to je stvar ukusa. Meni se svidjaju bas
niske frekvencije za solo i tu je neverovatno dobar.Ponavljam, neverovatno !!! Znam, opet ce da se nadje neko ko ce da prica
kako je to digitalija, nema potenciometar nego neko sranje magnetno polje itd. Te palamudnje ma uopste ne doticu zato sto
sam svestan da je 21 vek. Nisam od onih koji pate za lampašima i analogijom.Najbitniji je zvuk a kako se dolazi do njega
uopste me ne zanima. Artec ima 2 god. garancije dok mi je za Behringera receno da cuvam fiskalni racun, sta god to znacilo.
Da ne zaboravim, obe pedale imaju sjajan bypass tj. nema neke primetne promene tona.
Artec i SD-1 zvuce kao Boro i Ramiz, Zvonko i Bogdan, Koka i Kola !!!

Sve u svemu, od dve pedale jedna metiljava a druga sjajna sto i nije toliko lose.
Izgleda da ipak ima da se tu i tamo nadje nesto pristojne cene a da vredi.

Eto, nadam se da sam nekome pomogao da makar razmisli pre nego sto se odluci za kupovinu.

Audio

Re: Jeftine pedale - Behringer DC9 i Artec APW-3

Post by Audio » 12 Feb 2011, 18:25

Danas sam probao APW-3 na starom Feder Deluxe Reverb pojacalu i ispostavilo se da ipak
pomalo ubija ton tj. bypass nije true. Sitna je to promena u tonu ali je ipak prisutna.
Na tom pojacalu se sve cuje, nema lazi nema prevare. Ta cinjenica u svakom slucaju nije
ni malo ubila moje odusevljenje ovom pedalom. I dalje sam vrlo srecan sto je posedujem.
Sad vec smatram obavezom da objavim svaki detalj, i dobar i los kada sam vec postavio temu.
Ko trazi true bypass svakako nece ni gledati niti uzimati u obzir ovakve pedale. Za sve ostale
ovo ostaje kao ekstra varijanta za vrlo malo para.

Vaske023

Re: Jeftine pedale - Behringer DC9 i Artec APW-3

Post by Vaske023 » 13 Feb 2011, 14:30

:1: za artec,skoro sam ga pazario i radi za sve pare.Istina da bypass nije true i da hoce malo da ubrljaci zvuk,ali ok :) .Meni se desilo da je malo skripao pri njakanju,al je wd40 resio problem :) .Stvarno korektan wah za 5700,jos dve godine garancije.

Post Reply