Dobra distortion pedala?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- Chord-Master
- MF veteran
Dobra distortion pedala?
U poslednje vreme mi se pojavila hitna potreba za distorzijom, te sam resio da kupim neku dobru pedalu.
Gledao sam malo po sajtovima nasih muzickih prodavnica i gotovo sam se odlucio za Boss DS1 ili Boss DS2... gledao sam i neke Behringer-e, ali iz nekog razloga mi je Boss privlacniji.
Stoga rekoh pre nego sto donesem konacnu odluku da pitam ovde iskusnije od mene (napominjem da sam totalni duduk sto se tice pedala) da li neko mozda moze da mi preporuci neku drugu pedalu u otprilike tom cenovnom rangu, i da mi kaze kakav je taj Boss DS1/DS2.
Hvala unapred!
Gledao sam malo po sajtovima nasih muzickih prodavnica i gotovo sam se odlucio za Boss DS1 ili Boss DS2... gledao sam i neke Behringer-e, ali iz nekog razloga mi je Boss privlacniji.
Stoga rekoh pre nego sto donesem konacnu odluku da pitam ovde iskusnije od mene (napominjem da sam totalni duduk sto se tice pedala) da li neko mozda moze da mi preporuci neku drugu pedalu u otprilike tom cenovnom rangu, i da mi kaze kakav je taj Boss DS1/DS2.
Hvala unapred!
Dobre su Bossove, ali posle odredjenog vremena umeju malo da smore. Ako ti treba za neku metalstinu dist, uzmi bossovu metal zone pedalu, a ako si vise u fazonu rock, hard-rock, blues probaj marshall jackhammer (samo ne znam koja je sad aktuelna, ja sam imao dvojku, i radila je jako lepo sa svim pojacalima)...
- Chord-Master
- MF veteran
- Rocket Roll
Možeš i Behringera, ako ti ne smeta što si kupio Behringera!
Mnogima smeta jer se pitaju koliko će ta plastika da traje - međutim je potvrđeno da traje bar tri godine bez kvarova.
Sami Behringeri te vrste su iznutra 100% analogni - dvostrani PCB, integralna kola, dakle sve po PSu.
Međutim za DS-1 ima milijardu modova (meni se najviše dopada zamena stock dioda LED diodama, što "kroti" distorziju i čini je "višenamenskijom"). Boss će imati i dobru "resale value", i sve to...

Sami Behringeri te vrste su iznutra 100% analogni - dvostrani PCB, integralna kola, dakle sve po PSu.
Međutim za DS-1 ima milijardu modova (meni se najviše dopada zamena stock dioda LED diodama, što "kroti" distorziju i čini je "višenamenskijom"). Boss će imati i dobru "resale value", i sve to...
- Chord-Master
- MF veteran
Sto imaju na sajtu neznaci da imaju u prodavnici,puno srece!Chord-Master wrote:Nekako mi je uslo u glavu da je Behringer spolja krs, ali otici cu u Mitros pa cu videti na licu mesta, tako je najbolje.
Nego ne znam sta mi bi, ima Bossov Metal Zone na sajtu Mitros Music-a (sto bi znacilo da verovatno ima i u radnji, jel'te).
Hvala.
- Chord-Master
- MF veteran
- Chord-Master
- MF veteran
Meni Marshall od svih pedala najbolje izgleda. Metalna kutija koju se ne ustrucavas da nagazis kao covek, za razliku od Behringera i slicnih kutijica.
Naravno suvisno je pominjati da su Marshall-ove pedale kao takve, odlicne.
Hvala ti, mozda si me sprecio da napravim gresku i kupim DS-1.
Mada najverovatnije cu (99%) uzeti Metal Zone, samo nikako da se nakanim da odem do Mitrosa.
Naravno suvisno je pominjati da su Marshall-ove pedale kao takve, odlicne.
Hvala ti, mozda si me sprecio da napravim gresku i kupim DS-1.
Mada najverovatnije cu (99%) uzeti Metal Zone, samo nikako da se nakanim da odem do Mitrosa.
- Chord-Master
- MF veteran
- KnightOfDoom
- Site Admin