Peavey Valve king royal 8
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Peavey Valve king royal 8
Sta mi je sve potrebno da Peavey Valve king royal 8 spojim na 12" inca zvucnik. Box imam. Da li mi je jos nesto potrebno od komponenti? Kakav mi je zvucnikm potreban?
Re: Peavey Valve king royal 8
Kabl 2x1,5 duzine prema potrebi, buksne ili jack-ovi, opciono lemilica i neka dobra 12''. Mozda jos nesto...

Ono sto me interesuje koji 12'' zvucnik mogu da prikljucim? I jos jedno vezano sa tim da li time sto ce ta 12ica imati vise vata, moze doci do toga da nesto sprzim?
http://acapella.harmony-central.com/sho ... ng-Royal-8
Mozes koji god zvucnik na 8 ohma.
Vataza je nebitna.
Mozes koji god zvucnik na 8 ohma.
Vataza je nebitna.
Kada povezujes zvucnik vodi racuna o polaritetu!
Ako ugradjujes nov zvucnik potrebno je neko vreme da se on razradi. Pustaces tiho muzika bez EQ sekcije par dana, zatim ces iz dana u dan dodavati visoke, basove i jacinu. Obicno je potrebno 100 sati za prilagodjavanje zvucnika, zavisno od proizvodjaca. Imas uputstava na YT-u. Pogledaj

Ako ugradjujes nov zvucnik potrebno je neko vreme da se on razradi. Pustaces tiho muzika bez EQ sekcije par dana, zatim ces iz dana u dan dodavati visoke, basove i jacinu. Obicno je potrebno 100 sati za prilagodjavanje zvucnika, zavisno od proizvodjaca. Imas uputstava na YT-u. Pogledaj

Znaci osim zvucnika nije mi potrebno nista drugo. Zbog razlicite vataze nisam znao da li mogu da spajam. Znaci nesto ovako bih mogao da spojim http://www.player.rs/product.php?ID=233
Naravno

Kabinet, box... kako god ga zvao.Markony wrote:Znaci osim zvucnika nije mi potrebno nista drugo
U vezi razrađivanja, jel to važi i kad kupiš kombo, kutiju, nebitno? Mislim kad doneseš iz prodavnice glanc novo. Ili je već razrađeno
mislis na sam zvucnik?zvucnik da,on mu dodje vise-manje kao cipela,dok se ne razgazi imaju vecina tendenciju da zvuce malo kruto i sl,posle je sve to konfornije,zaobljenije...sto se tice box-a ima taj mit po kojem kad se drvo kabineta osusi posle x na enti broj godina pa sam kabinet zvuci bolje(npr stari marshall-ovi kabineti),ali tu vec nista ne mogu da tvrdim.ionako su tu u najboljoj mogucoj varijanti nijanse u pitanju,pogotovo u srbiji nova stvar sa racunom i garancijom je opet mnogo bolja varijanta nego zaHebavanje po oglasima,ko moze sebi da je priusti.
ja sam mislio da to kupis pa mozes sutra da zasviras koncert... aj onda da shvatim do kraja, sta moze da se desi kad bi preskocio razradjivanje pa stvarno otpanjio na pola snage i tako nekoliko sati, a tek kupljeno? jel to onda zajebe zvucnike u nekom smislu ili sta
Na jeziku automobila to ovako izgleda:parker wrote:U vezi razrađivanja, jel to važi i kad kupiš kombo, kutiju, nebitno? Mislim kad doneseš iz prodavnice glanc novo. Ili je već razrađeno
Kad kupis Punta Made in Serbia kazu ti da prvih 1000km vodis racuna o ...
Kad kupis BMW, Mercedes ili nesto slicno kazu ti "Vozi brate!"
Tako je i sa zvucnicima. Neki se prodaju nerazradjeni a neki razradjeni. To ti moze reci sama cena zvucnika.
Korisne savete mozes dobiti na http://professional.celestion.com/guita ... /index.asp

Moze da poremeti zvucnika.
vala bas... i ja svasta pitam

a sad ovaj novi momenat, da se poremete zvucnici? crknu, probiju, sta?

a sad ovaj novi momenat, da se poremete zvucnici? crknu, probiju, sta?
Funkomat wrote:Kabinet, box... kako god ga zvao.Markony wrote:Znaci osim zvucnika nije mi potrebno nista drugo
Nije Markony napisao!