Oktaver

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Funkomat
MF veteran

Oktaver

Post by Funkomat » 28 Jun 2011, 21:21

Hocu da pravim oktaver.
Jel imate neki predloga za nesto sto jednostavnije sa nizom oktavom? Treba mi nesto slicno onome sto whammy ima. Jedna niza oktava, iste jacine kao i originalni signal. Ne mora ni potove imati, sto se mene tice.

Ili da pravim OC-2...?

Cortex
The Necromancer

Re: Oktaver

Post by Cortex » 28 Jun 2011, 21:52

MXR Blue Box?

Imao sam prilike da chujem onaj neki Behringerov shifter od cca 3,5K din kod Baal behrit-a, i mogu ti reci da pored postojanja onoga za tako sitne novce, nema razloga da se ishta pravi. Jako lepo ono radi, a ima i octave down koji je meni zvuchao sasvim ok.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 28 Jun 2011, 22:08

Nisam bio dovoljno jasan...
Nesto sto dodaje nizu oktavu na originalni signal.
0:30

[youtube]tV6pSml-zXI&feature=related[/youtube]

Pedalu bih koristio u kombinaciji sa svojim fazom pa mi blue box ne bi radio posao a berinĐera sam probao i nije mi se bas dopao...

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 28 Jun 2011, 22:20

Mozhda i jesi bio dovoljno jasan a ja nisam dovoljno koncentrisano prochitao.
Ma kapiram da se to mozhe prilichno lako napraviti. jel si razmishljao da splittujesh originalni signal pa da jedan terash kao dry a drugi kao octaved down i onda ih mixash na kraju? kolko sam ja u prolazu prochitao, ako ne greshim, te octave fore se rade nekim flip flop kolima...ali nemoj da me drzhish za rech

whosyourdaddy

Post by whosyourdaddy » 28 Jun 2011, 22:26

sacekaj nekih 20min da se usnimim sa ovim ;) Image

whosyourdaddy

Post by whosyourdaddy » 28 Jun 2011, 23:13

Blue box je strasna stvar ako ti se svidja taj dirty fuzz/octave down. Preslusaj prvo ovo:
http://www.youtube.com/watch?v=t2015S3A-lg [Led Zeppelin - Fool In The Rain - 3:51]
http://www.youtube.com/watch?v=Rgm2xLjMxjk [ Grinderman 2: Heathen Child - 4:25]

snimci su ocajni, snimani su mobilnim telefonom pa prebacivani na comp, na pojacalu koje mi je u radionici (tranzistorac), ne mogu sada da palim lampe ali dobices ideju ;) (mislim nije bas toliko lose, samo su se izgubili basovi, tj. jedna oktava nize se sigurno ne cuje na snimku a super se cuje live)
http://www.box.net/shared/y9ysjk1igjz48t7u4k3d (Blue Box Orchid, znaci prvo da kazem da prvi put sviram ovu stvar, prvo sviram originalni rif i cuces kako zvuci ok (kao fuzz) dok je Blend na 20-30% cim se poveca blend sve ode u k.... i zvuci rastimovano. Ali u drugom delu pocinjem da sviram po jednu notu (solo) oko 12 praga (gde BB najcistije zvuci) i onda se dobije nesto slicno ovom sto ti trazis. Sto ce reci MOZES da dobijes isti sound samo drugacijim SVIRANJEM )
http://www.box.net/shared/zh6s40av9mcokniiyhme (Heathen Child) (krece od blend 0% - fuzz, pa blend 20% i negde oko 40% je original sound sve kasnije je cist bass)

sta znam, neces sigurno dobiti originalni sound iz Blue Orhid-a, pogledaj i presusaj isto i ovo, mozda je to ono sto tebi treba:
viewtopic.php?f=43&t=10949&start=15 to sam isto pravio, tu mozes da namestis cisto mix izmedju dry i wet (octave down) signala, mozes da koristis njegov "fuzz" a mozes da dodas svoj.

i da ako se odlucis za BlueBox nemoj da ga pravis. ja sam moj pravio i izasao me ko da sam kupio nov (za 80e) ;)

:kokice:

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 29 Jun 2011, 07:39

Imam ja Behringerov Ultra Octaver UC100 (jedna i 2 oktave dole). Daću ti ga da ga probaš, pa ako ti se svidi daću ti ga za male novce. :lol:

istiqrac

Post by istiqrac » 29 Jun 2011, 08:00

Imao sam i ja taj uc100, jeo je ton, strasno.

majtimika

Post by majtimika » 29 Jun 2011, 08:06

Baba Slim wrote:Imam ja Behringerov Ultra Octaver UC100 (jedna i 2 oktave dole). Daću ti ga da ga probaš, pa ako ti se svidi daću ti ga za male novce. :lol:
zar to nije otislo

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 29 Jun 2011, 09:15

Jos jednom, blue box mi ne bi radio posao jer ne vidim kako bih to mogao da koristim u kombinaciji sa drugim pedalama. Treba mi nesto "cisto", kao sto je bossova OC serija.
Baba Slim wrote:Imam ja Behringerov Ultra Octaver UC100 (jedna i 2 oktave dole). Daću ti ga da ga probaš, pa ako ti se svidi daću ti ga za male novce. :lol:
Pa brate donosio si ga kod mene... :) Nije mi se svideo, jebiga +
istiqrac wrote:Imao sam i ja taj uc100, jeo je ton, strasno.

whosyourdaddy

Post by whosyourdaddy » 29 Jun 2011, 12:20

Funkomat wrote:Jos jednom, blue box mi ne bi radio posao jer ne vidim kako bih to mogao da koristim u kombinaciji sa drugim pedalama. Treba mi nesto "cisto", kao sto je bossova OC serija.

bancika

Post by bancika » 29 Jun 2011, 13:42

Micro POG deluje kao super pedala, samo sto je malo skuplja i nije DIY friendly. Big dady POG je jos bolji/skuplji/komplikovaniji :)

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 29 Jun 2011, 13:45

whosyourdaddy wrote:
Funkomat wrote:Jos jednom, blue box mi ne bi radio posao jer ne vidim kako bih to mogao da koristim u kombinaciji sa drugim pedalama. Treba mi nesto "cisto", kao sto je bossova OC serija.
Nesto tome slicno.
bancika wrote:Micro POG deluje kao super pedala, samo sto je malo skuplja i nije DIY friendly. Big dady POG je jos bolji/skuplji/komplikovaniji :)
Tacno.

whosyourdaddy

Post by whosyourdaddy » 29 Jun 2011, 13:53

pa nista ako oces DIY evo ti (prvi je verified drugi neam pojma)
http://topopiccione.atspace.com/PJ19EHO ... lexer.html (pravio radi isto ko org, ogromna plocica)

http://www.aronnelson.com/gallery/main. ... 1.gif.html
http://www.aronnelson.com/gallery/main. ... 1.gif.html

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 29 Jun 2011, 15:33

majtimika wrote:
zar to nije otislo
Nije jbg. Ako ne ode uskoro neću ni prodavati, smorio sam se.
Funkomat wrote:Pa brate donosio si ga kod mene... :) Nije mi se svideo, jebiga +
istiqrac wrote:Imao sam i ja taj uc100, jeo je ton, strasno.
Ne sećam se iskreno, znam da sam donosio US600. A da jede ton, jeste, i unosi šum. Ali za neko zezanje sa rifovima na jednoj žici može da posluži kao neko zadebljanje. A kad smo već kod pljuvanja, i tracking mu je katastrofa na 3 tanje žice, efekta skoro i da nema koliko se gubi, a i na debljim žicama nije savršeno. Mada, koliko para toliko muzike, uvek bilo (sa nekim jako retkim izuzecima, doduše). :nixweiss:

Post Reply