Koliko je digitech rp80 pogodan???

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
natureflame

Koliko je digitech rp80 pogodan???

Post by natureflame » 21 Sep 2011, 02:51

dakle, uzeo bih navedeni procesor, znam da je on u rangu slabijih, ali zanima me vase misljenje i iskustvo, takodje zanima me kakvi su za live nastupe,jer sam cuo da nisu dobri za live, samo za kucno neko sviranje?

mislim_stvarno

Re: Koliko je digitech rp80 pogodan???

Post by mislim_stvarno » 21 Sep 2011, 07:59

U sta hoces da ga ustekas? Mislim hoces li da ga koristis sa slusalicama ili kroz pojacalo? Hoces da sa njega vuces samo efekte ili i distorziju?

Sa slusalicama za po kuci je sasvim dobar, i distorzije, i efekti. Kroz pojacalo kad se svira, meni nije bio dobar ni za po kuci... Na kraju je stajao u kutiji dok ga nisam prodao, a distorziju sam vukao sa pojacala. U bendu se klao sa jos jednim digitech procesorom, pa to nije licilo ni na sta, samo gomila buke, nista se nije razaznavalo od gitara, kao gomila shuma, sviramo, i cuju se bubnjevi i bas, i osecas pritisak u usima, ali ne cujes gitare. Verovatno smo mi krivi sto nismo vise vremena potrosili na podesavanje, ali ne verujem da bi previse pomoglo...

Sa druge strane, ako ti je cilj da ga sviras po kuci, daleko bolje zvuce softverski simulatori od njega, amplitube, guitarrig i sl, jedino ako ti komp nije uvek pri ruci ili ti je mator, pa ima problema da gura te programe...

Zavisi i za koliko para mozes da ga uzmes, ja bih razmislio da dam i 30e (jer sam rp50 prodao za 35e pre 3-4 godine) za taj procesor. Ako vec imas pare, i hoces da uzmes neki procesor, digitech rp150-250 (za oko 80e), korg ax1500g za ispod 100e, naravno sve to polovno...

natureflame

Post by natureflame » 21 Sep 2011, 15:56

Uff.pa da, ja sam i mislio da ga ustekam u pojacalo, zato i pitam kakav, je.. izgleda dasu ipak pedale isplativije.

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 21 Sep 2011, 18:12

Nisam rekao da se pedale vise isplate od procesora.

Sta ti konkretno treba? Distorzija? Deley? Chorus? Reverb? Wah? Sve od ovih?

Ako ti treba sve, onda ti se ne isplati da sad pljunes 200-300e, pa da onda shvatis da ti ta ili ta pedala ne radi posao, pa da trazis nesto novo i tako u krug... Mnogo vremena gubis, zajebavas se po oglasima umesto da sviras, nego bolje uzmi neki procesor od 100e koje sam ti predlozio, daleko bolje rade od tog rp80.

Imao sam korg ax1500g, prodao ga za 80e, mnooogo je bolji od rp80, i dist i efekti, i bolje napravljen, i laksi za koriscenje. Sada imam rp350 koji je bolji i od tog korga. I svirke sam radio sa njima, i bio sam skroz zadovoljan kako sam zvucao. Naravno, moras da provedes vreme da bi namestio ton, a ja sam to pokusavao i sa tim prvim rp-om, i nije vredelo... Imas i rp250 koji je trenutno na oglasima za 80e, koji ima jednak kvalitet efekata kao rp350, samo neki efekat manje, i jedan taster manje, tako da je i on odlicna kupovina, pa imas rp150 koji nema expression pedalu, tako da mu je to mana, ali je u ostalim stvarima identican 250-ci...

Kad imas procesor, mozes polako da istrazujes po youtubu koje pedale bi ti koristile, i koje ti se svidjaju, pa kad nakupis pare, kupujes jednu po jednu i polako pravis lanac koji ce naravno imati bolji zvuk, ali ce i kostati vise od procesora...

Ako mozes da uzmes za 30e rp80, uzmi isprobaj, vidi da li ti radi posao, ali nemoj vise od toga da dajes...

natureflame

Post by natureflame » 21 Sep 2011, 19:36

Ma ja sam mislio da uzmem ds 2 boss i proco rat , i delay bi mi dobrodosao, ali za sad samo ovo, procesore inace nikad nisam voleo jer su previse digitalni i zvuk zna da bude posteno plastican, zato sam vise za pedale.. Inace, video sam u mitrosu neki delay behringer za 2 soma, ne znam da li da eksperimentisem pa da uzmem taj.

Audio

Post by Audio » 21 Sep 2011, 21:21

Video sam po oglasima ovih dana da moze da se nadje ME-50 za nekih 150 evra a ME-70 za 180.
Mislim, toliko traze a sigurno moze malo i da se spusti. To je trenutno najbolje resenje za te pare, posto
vidim da ne bezis od Boss-a.

natureflame

Post by natureflame » 21 Sep 2011, 23:08

Jos samo kad bih ja imao te pare :)

MilanChe56

Post by MilanChe56 » 21 Sep 2011, 23:19

Ne mogu nista da ti kazem o RP-80, ali letos sam uzeo RP-255. Koliko 'leba toliko i muzike. Za kucne varijante je stvarno odlicna stvar, ali vec za neke live nastupe i nije nesto... Ustekano u pojacalo zvuci nekako... Ne mogu da nadjem pravi izraz... Neprirodno... Ali samo neke teze farbe, dok mi neke bluesy zvuce skroz gotivno, cak i veoma dobro. Nisam pocetnik, ali nisam ni napredan gitarista i na ovom procesoru ima toliko gotivnih stvari koje mogu da istrazujem i stvarno mi je pomoglo donekle u tome da formiram svoj ton (tipa zelim li uopste fuzz u svirci, da li mi trebaju delay, phaser i ostali modulation efekti, pa zezanje oko podesavanja parametara i to). Neki efekti na njoj su bolji od drugih, whammy je veoma dobar, cak i odlican, dok je wah cisto govno, ali imam Artecov APW-7 pa me to i ne tangira previse. Sve zavisi koji zvuk juris, sta te vozi. Verovatno bi i mogao da izvuces neki ok ton da uzmes malo bolji Digitechov procesor, u zavisnosti koju gitaru sviras i kroz koje ga pojacalo teras ali ne nadaj se cudu... Ali ne zaboravi da ipak sve zavisi od gitariste... :ziveli:

natureflame

Post by natureflame » 22 Sep 2011, 02:53

Pa znam, nije meni problem nikakav, inace imam ariu xl-std excel series, onako fina gitara, naravno nije nista profi ali radi posao, sad ja imam ponudu da uzmem taj rp 80 za jeftine pare, zato sam i pitao, da li se uopste isplati kupiti to.

natureflame

Post by natureflame » 22 Sep 2011, 03:18

Sta mislite o Line 6 Pocket Pod , ja inace volim line 6 i smatram da znaju sta rade,ali ovo je relativno najeftiniji model, ako ste upoznati, kazite svoja iskustva.

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 22 Sep 2011, 06:54

mislim da je daleko upotrebljiviji od ovog digitecha za kog si pitao :D

natureflame

Post by natureflame » 22 Sep 2011, 13:42

TAkodje :)

bancika

Post by bancika » 22 Sep 2011, 14:38

natureflame wrote:Sta mislite o Line 6 Pocket Pod , ja inace volim line 6 i smatram da znaju sta rade,ali ovo je relativno najeftiniji model, ako ste upoznati, kazite svoja iskustva.
ja sam ga koristio jedno 6 meseci sa sluskama i zapravo je prilicno dobar za to sta je. Dosta bolji od boss procesora koji imam ugradjen u micro BR, bolji od korg ax10 (mislim da je taj) sto sam imao pre. Malo je nezgodniji za koirscenje jer ima malo kontrola za puno stvari :)

Born_Dead

Post by Born_Dead » 22 Sep 2011, 17:28

bolje pitati koliko je nepogodan

pdragance

Post by pdragance » 24 Mar 2012, 00:17

Ja ga koristim u kuci i slazem se da je plastika. Ali svi efekti su relativno dobri dok se ne upali distorzija, tako da sam menjao pojacalo za pevey rage 65w sa overdrajvom i rezultat je dobar. Efektepodesim bez distorzije i nema problema. Na svirku ni ne pomisljaj jer stvarno se vide nedostatci kad se pojacalo odvrne.

Post Reply