SAMO ZA PRAVE GITARISTE!!!!! - Pickbandz

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

vlada77

SAMO ZA PRAVE GITARISTE!!!!! - Pickbandz

Post by vlada77 » 10 Nov 2011, 08:50

Pozdrav svim forumasima, kolegama gitarstima i adminima... Potrebna mi je mala pomoc, ako svirate gitaru i ako delite istu pasiju kao i ja, onda ce ovo definitivno biti pun pogodak. Necu da davim dugo, samo par reci, godinama sviram gitaru i nosim trzalice po dzepovima, onda promenim farmerke i trzalice ostanu ili negde na podu ili u ves masini....Pre par nedelja sam sasvim slucajno naleteo na nesto sto mi se mnogo dopalo i mislim da sam definitvno prvi u Srbiji koji je ovo dobio...elem, prica se malo dalje prosirila i razvila, te sam sa ljudima iz usa nacelno dogovorio generalno zastupnistvo u vezi proizvoda, naravno u narednih mesec dana ce se sve razjasniti i znati... Ono sto vas sve molim ako imate vremena je da malo prokomentarisete da li vam se svidja, da li bi ste nosili, da li bi ste nekome poklonili....Za mene je ovo bio pun pogodak....Trzalica je uvek uz mene, cice odmah znaju koliko je sati jer umesto sata nosite trzalicu :)))) Neka najniza cena za ovo bi bila od 600,700-900,00 din za narukvicu, i oko 1000,00 za ogrlicu. Cene ce zavisiti od toga kada se uzme u obzir carina, vradnost proizvoda i sve ostale gluposti.... Da li je to mnogo?
Ogrlica je podesiva, a narukvice idu po velicinama ruke. Naravno, trzalicu koju cete staviti i nositi je licno vas izbor....Materijal je silikon...
Zato vas i molim za pomoc, koliko je nas koji bi ovo nosili, koju boju, oglicu iili narukvicu ili jedno i drugo....?
Hvala na strpljenju! :ziveli:

(ako sam omasio temu ili bilo sta drugo, molim admina da je preusmeri gde treba - hvala)

Image
Image

Funkd

Re: SAMO ZA PRAVE GITARISTE!!!!! - Pickbandz

Post by Funkd » 10 Nov 2011, 10:48

Image

nebojsak

Post by nebojsak » 10 Nov 2011, 11:00

Preskupo je s obzirom da džepove uglavnom svi imamo. Da ima neki mehanizam brzog vađenja trzalice na certu (prilikom ispadanja iste), onda bi verovatno bilo isplativo, ovako ne vidim razlog da se potroši soma dindži na nešto što svako može da zbudži i improvizuje za 10 min.

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 10 Nov 2011, 11:29

Na basu i gitari trze drzim na
Image
dok uvek imam par u novcaniku za svaki slucaj, pa mi ova ideja deluje potpuno beskorisno. Po toj ceni, da ne pominjem (za 200-300 dinara moze se naci privezak za kljuceve za 4-5 trzalica

nebojsak

Post by nebojsak » 10 Nov 2011, 11:36

E, de ima taj pick holder da se pazari? Idem odma!

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 10 Nov 2011, 11:42

Ja drzim u dzepu pantalona 3 trzalice prosecno. To mi dovoljno lako da ako mi ispadne trza (shto se jako retko desava) mogu da dodjem do nove. Ok je fora i ono za stalak od mikrofona, ali to je cini mi se skupa varijanta...
Image
(edit) - eto Kristijan kaze 500 kinti je to za stalak od majka...pa onda nema dalje, to je najbolje resenje, a opet je jeftinije od pnudjenih resenja.
Izmisli matori neshto drugo da ne bacas pare ...mozda moze ovo shto si zamislio ali da ti se neki Celebrity potpishe i da se prodaje kao signature varijanta, to pali ljude da kupe neshto, cak i one koji ne sviraju :) :ziveli:
Last edited by nemanjavelimirovic on 10 Nov 2011, 11:47, edited 3 times in total.

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 10 Nov 2011, 11:43

Šta znam, meni ovo ne deluje praktično. Kapiram da nekome može da radi posao, ali meni sigurno ne bi bilo korisno. Kao prvo, ne trpim ništa nalik narukvicama, a posebno ne kad sviram, to mi toliko smeta da imam utisak da ću iz kože da izađem. Manje više je i sve što stoji oko vrata u stvari gnjavaža. Drugo, ovo bi možda bilo praktično da može više trzalica da se smesti, ali imam utisak da bi sve poispadale kad se vadi jedna. Konačno, postoji Dunlopov Ergo Pick Holder koji može da se fiksira pozadi na glavi gitare, i koji prima više trzalica, i lako se vadi jedna po jedna a da ostale ne poispadaju jer ima oprugu, i pri tom košta nekih 260 ili 270 dinara... Ko ne voli da lepi nešto na gitaru, ima i drugo rešenje, za scenu je keva ono "crevce" što se stavi na pecaljku stalka za mikrofon, nema ništa što ti trzalice čini dostupnijima. I to je 500 kinti (Nemanja, i nije mnogo skupo :D ). Ne znam koliko košta ovo što Trooper predlaže, ali i to mi deluje kao nešto što ne može biti ni pola cene ove pinkle koju si ti predstavio.

Naravno, kako Nebojša reče, džepova bar imamo, a svi dobro znamo čemu služi onaj najmanji džep sa desne strane na farmerkama, to je baš onako standardna varijanta za gitariste.

Nemoj zameriti, kapiram da ti baš ovakav komentar treba, da se ne zalećeš u nešto što može da bude promašaj. Treba da nudiš ili nešto što je po funkcionalnosti podjednako dobro kao proizvodi koji već postoje, a malo je jeftinije, ili nešto što košta isto, a funkcionalnije je od postojećih proizvoda, jer u protivnom nema šanse da se uglaviš na tržištu. Po mom skromnom mišljenju ovo ni po funkcionalnosti ni po ceni ne može da se progura.

nebojsak

Post by nebojsak » 10 Nov 2011, 11:45

Meni pedesetak trzalica uvek stoji razbacano po gajbi, novčaniku i po svim džepovima, tako da nema šanse da ih zaboravim negde. A vađenje iz džepa na certu mi je nepraktično, s obzirom da obično imam dosta posla na bini :mrgreen: oću reći malo slobodnih trenutaka za desnu ruku, da bih mogao da kopam u potrazi za rezervom.

Funkd

Post by Funkd » 10 Nov 2011, 12:02

nemanjavelimirovic wrote:mozda moze ovo shto si zamislio ali da ti se neki Celebrity potpishe i da se prodaje kao signature varijanta, to pali ljude da kupe neshto, cak i one koji ne sviraju :) :ziveli:
Image

Njegov signature na tome! :mrgreen:

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 10 Nov 2011, 12:14

Pa džepsi su ono za transport :D a kapiram da svako već nađe sebi neku zezalicu u tu svrhu za situacije kada se svira. Recimo ja imam neku duguljastu metalnu kutijicu nalik na karmin u kojoj nosim thumb pick, i to mi je uvek u pomenutom malom džepu farmerki, a kad sviram obavezno thumb pick kačim na okovratnik. Ravne trzalice imam na sve strane, u zadnjem desnom džepu obavezno samo jednu, da u brzini ne moram da prebiram, a kad koristim jedan sintetički Planet Waves remen, na njemu imam jedan malecni džepić u koji staje jedna trzalica. Ja bih recimo onaj Ergo Pick Holder fiksirao na neku traku koja se omota oko remena i recimo da se fiksira na čičak, da lako može da se stavi na drugi remen, i nekako imam utisak da je to prilično dobro rešenje. Ću da isprobam.

xspaceman

Post by xspaceman » 10 Nov 2011, 15:17

nebojsak wrote:. Da ima neki mehanizam brzog vađenja trzalice na certu (prilikom ispadanja iste),
mozda nesto na foru taxi drivera...samo da se preradi za trze!? :bambi:

guv'nor

Post by guv'nor » 10 Nov 2011, 15:28

Kristijan wrote: a svi dobro znamo čemu služi onaj najmanji džep sa desne strane na farmerkama, to je baš onako standardna varijanta za gitariste.
:bow:
Tu su uvek zakopane 2-3 trzalice koje se na svirci vade i stavljaju na pojacalo.

nebojsak

Post by nebojsak » 10 Nov 2011, 15:35

Pored piksle i piva, a mogu taman lepo da stanu u onaj kružni otisak od flaše na pojačalu.

guv'nor

Post by guv'nor » 10 Nov 2011, 15:37

Al' onda budu mokre ako je pivo 'ladno!

nebojsak

Post by nebojsak » 10 Nov 2011, 15:38

Jok, mislim na onaj staaaari otisak/fleku, koji se teško skida.

Btw, ja uvek imam bar jednu trzalicu na pojačalu.

Post Reply