Carl Martin - PlexiTone - KLON

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Baba Slim
MF veteran

Carl Martin - PlexiTone - KLON

Post by Baba Slim » 17 Jan 2012, 22:08

Dakle, drage kolege forumaši, već neko vreme planiram da napravim sebi klon odlične pedale firme Carl Martin, po imenu PlexiTone.

Naime, kada sam kupio klon AC-Tone-a (pedala iste firme) od poznanika, on mi je uz tu pedalu dao i još jednu pločicu, koja je identična za PlexiTone i AC Tone, a razlika je samo u nekoliko komponenata. Šeme, pcb layout su vam dostupni na freestompboxes.org forumu, morate se registrovati da bi mogli pretragom da nađete temu (kada se registrujete, pretraga pod "Carl Martin PlexiTone" bez greške izbacuje temu koja vam treba).

Sutra ili prekosutra bih trebao da počnem izradu pa ću sve dokumentovati slikama. Totalni sam noob što se tiče pedalarstva, znam da spojim sve po layout-u i to je to. Imam izradu jedne pedale iza sebe, uz veliku, nesebičnu pomoć gosn. Funkomata ( :ziveli: ), a kako stvari stoje, i ovaj put će mi pomoći sa bušenjem kutije, jer jednostavno ne posedujem potreban alat.

Dakle, pedala koja će se praviti:

Image

Jedna mala napomena - praviću verziju bez boost-a, jer mi ne treba, na AC-Tone-u već imam boost, a pošto će mi obe biti istovremeno na pedalboardu, nepotreban mi je boost i na njoj, plus što bez trećeg prekidača za boost mogu da smestim efekat u 1590BB Hammond kutiju, i onda će sve lepo biti skockano na boardu.

Neće izgledati tako, ali to ćete već videti. Imam problem doduše da nabavim kapice za potove koji mi se iole sviđaju, a neću samo to da naručujem iz inostranstva. Zato, ako neko ima neke iole normalne kapice za potove viška, crne, neka se javi, želim da otkupim...

bancika

Re: Carl Martin - PlexiTone - KLON

Post by bancika » 17 Jan 2012, 22:17

imam crne chickenhead za 6mm potove (alpha su 6.35mm, na njih se NE hvataju), izgledaju kao ove na originalu, ako hoces...

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 17 Jan 2012, 22:35

Moze, dogovorimo se na pp... :ziveli:

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 17 Jan 2012, 22:45

Matori napred, pratim!

whosyourdaddy

Post by whosyourdaddy » 17 Jan 2012, 23:02

ej, super, nadam se dobrom review-u, posto sam par puta bio u iskusenju da i sam napravim pedalu.
nego, neka mi se neko od vas dvojice javi kad pravite taj review, da vam dostavim Wampler Plexi-drive (klon) da uporedite.
[po meni, i po YT ova pedala (plexi-drive) mnogo bolje zvuci od plexi-tone-a]

good luck building it!
:ziveli:

Margos

Post by Margos » 17 Jan 2012, 23:24

super,pratim :ziveli:

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 18 Jan 2012, 01:07

Nisam siguran da ću imati vremena da je napravim u cugu, jer imam ispit početkom sledeće nedelje i sad zaista treba da stisnem, pa ćemo videti kako će ići. :kokice:

Svakako hvala vam na interesovanju. :ziveli:

@whosyourdaddy: Nema problema, kad je napravim, naći ćemo se ako si u NS, pa ću ih obe spojiti i isprobati preko Pocket POD-a, i videćemo direktno poređenje.

sinisake
The original one

Post by sinisake » 18 Jan 2012, 01:09

He, he, aj donesi i to da probamo, ako stignes da napravis. OVOG PUTA DOLAZIM! :lol: :ziveli:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 18 Jan 2012, 13:23

Veceras majstorisemo Baba.

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 18 Jan 2012, 13:41

sinisake wrote:He, he, aj donesi i to da probamo, ako stignes da napravis. OVOG PUTA DOLAZIM! :lol: :ziveli:
Do Sombora ću napraviti i staviti na board sigurno, sviramo 4.februara. Mali teaser - izgleda da će nam na svirci gost biti veliki Massimo Savić, trebali bi da odsviramo 2-3 pesme s njim... :) Zato ne znam da li će biti prilike za isprobavanje setup-a, jer gledamo da što manje maltretiramo ljude kad se nameštamo, ali videćemo već nešto. :ziveli:
Funkomat wrote:Veceras majstorisemo Baba.
Čujemo se još kasnije da se dogovorimo šta i kako, nisam siguran da ću moći večeras...

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 19 Jan 2012, 21:50

Bio kod kolege Funkomata, kutija izbušena. :) Matori, veliko hvala još jednom... :ziveli:

Samo da sutra bacim još koji sloj boje preko, pa ću okačiti slike. A nastavak posla verovatno tek posle ispita sledeće nedelje...

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 20 Jan 2012, 12:59

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 21 Jan 2012, 10:51

Jedno pitanje, jer sam totalni noob za ovo:

kako da postignem da mi se boja/lak u spreju, običan kupljen u farbari ne skida tako lako sa kutije?

Naneo sam par slojeva jedno veče, međutim to je i dalje tako tanko i lako se skida da popizdiš. Sad, hoću da nanesem još neki sloj da vidim hoće li se i dalje tako lako skidati. Zanima me, da li mogu nakon nanošenja farbe (i sušenja naravno) da nanesem recimo neki bezbojni zaštitni lak (i koji preporučujete) koji bi malo otežao skidanje boje, ili šta god da uradim mi je džabe jer je kutija od tog aluminijuma, pa možda zbog same prirode podloge ni jedna "obična" boja neće prionuti kako treba? :hmm: ::ranting::

Markony

Post by Markony » 21 Jan 2012, 11:00

Negde sam citao da Hamondove kutije pripemas smirglama 200 i 400+, nanosis body kit, ponovo smirglas finom smirglom pa tek onda farbas.

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 21 Jan 2012, 12:16

Hvala. :ziveli: Ako je to slučaj, sumnjam da ću se cimati oko toga. Ali hajde da pitam - šta je body kit, odnosno kako to da tražim u farbari?

Post Reply