Dunlop Preuzima Proizvodnju "Way Huge Electronics" Efekata!

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Rocket Roll

Dunlop Preuzima Proizvodnju "Way Huge Electronics" Efekata!

Post by Rocket Roll » 05 Jan 2008, 20:14

http://www.musictoyz.com/articles/wayhuge.php

Što znaći da ćemo, vrlo verovatno, (pre ili kasnije) i u Beogradu (najzad) videti (nekakve, najverovatnije modernizovane) verzije legendi poput Aqua-Puss delayja, Red Llama overdrajva, Saffron Squeeze kompresora i Swollen Pickle Jumbo Fuzza.

Ostavljam vama da procenite koliko će kvaliteta originalnih Way Huge pedala Dunlop uspeti da očuva. Takođe se nadam da će Dunlop što skorije otpočeti proizvodnju, a da će naši prodavci prestati sa odvratnom praksom čekanja da Dunlopove pedale postanu "blem", "oštećena roba" ili "rasprodaja" u Nemačkoj / Austriji, pre nego ih kupe i uvale ih nam po dva i po puta većim cenama!

Image

Image

Image

Image

Rocket Roll

Re: Dunlop Preuzima Proizvodnju "Way Huge Electronics" Efekata!

Post by Rocket Roll » 19 Jan 2008, 15:05

Evo ih! Evo ih! Stigli su za NAMM!

Image

Image

Image

Image

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 23 Jan 2008, 13:55

Još par slika, plus slike drugih MXR noviteta:

Image

Image

Image

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 24 Jan 2008, 00:02

aaaaaaa!
ne verujem, pa ovo su sjajne vesti. samo da odrade te pedale, makar i 50% losije od originala. i da ne budu jebeno preskupe.

vise puta sm svirao Swollen Pickle Jumbo Fuzz, moj ortak, vintage geek, ga odavno ima. platio je za njega neku brutalnu svotu, nesto tipa 700-800$ i to se hvalio da je dobro prosao. naravno, ima vintage oridjinale, i pedala je... ne znam, najmasniji fuzz koji sam do sada cuo uzivo. sitno zrno, mast kaplje, ali zvuk je toliko drasticno izdeformisan naletima buke da je efekat prakticno neupotrebljiv u klasicnoj gitarskoj svirci (znaci mnogo ga je teze izkontrolisati no Muffa, FUZZFACEa, ili ROGER MAYER fuzzova). ali zato znam da upravo ovaj fuzz koriste psihodelicni postrock/postfolk mega-carevi iz San Franciska BARDO POND - ova pedala prakticno karakterise citav nljihov zvuk.

http://www.myspace.com/bardopond

poslusajte stvar Destroying Angel, kad nakon akustare uleti zid masne fuzzcine.
uf, moram posedovati i taj fuzz, uparen sa Mongoosem chuda bi pravio. naravno, do sada nisam ni mastao o njemu, s obzirom koliko kosta kad veeeoma retko naleti polovan. ako odrade postenu kopiju, i nabace postenu cenu - MOJ JE!

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 24 Jan 2008, 01:04

MSRP je oko 150 dolara, što najverovatnije znači 100 dolara "na ulici". Ne očekuje se u radnjama pre marta, ali! Pošto je u pitanju Dunlop / MXR / DOD, biće ga na svakom ćošku (u civilizovanim zemljama, naravno... ovi naši neandertalci mogu samo greškom da ih uvezu).

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 30 Aug 2008, 23:17

...a zvuče ovako:

Intro:

Pork Pie:

Swollen Pickle:

dweezil

Post by dweezil » 30 Aug 2008, 23:27

evo ovde imash sve o Swollen Pickle-u.

http://happybob.com/marc/circuits/WayHuge/

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 30 Aug 2008, 23:34

Hvala puno, ali je sada ipak možda nelegalno javno davati podatke i šeme Way Huge pedala, pošto je Dunlop svakako obnovio autorska prava na sve Way Huge dizajne. Da se uzdržimo od toga... Nas niko neće sada kazniti, ali - da se pripremamo za dolazak Evrope. :D

dweezil

Post by dweezil » 30 Aug 2008, 23:39

a ma vazi, ja mislio mozda te zanima.

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 30 Aug 2008, 23:43

Zanima-zanima, punopuno hvala! Ali molim sve članove da ubuduće takve stvari razmenjujemo preko PPa, a da se na Forumu napiše "Imam šemu za to-i-to, šaljem na PP kome treba".

Ne zezam se kad kažem da bismo - ako niko drugi a onda barem mi moderatori - jednog dana za takve stvari možda (tj. u teoriji) mogli krivično da odgovaramo. Ne danas, i ne sutra, i morao bi da nas neko baš uzme na zub, ali mogučnost postoji. Isto kao što ne damo da se kače linkovi za nelegalan download muzike nego kažemo ljudima "rešite to preko PPa", tako bismo voleli i da se ove stvari rešavaju privatno.

Nadam se da nas razumete i da se ne ljutite!

dweezil

Post by dweezil » 30 Aug 2008, 23:50

ovo je legalno objavljeno na internetu, niko ne moze da ti zabrani da kupljenu pedalu slikas i okacis slike na net. Pa valjda ce i neko od vas kad nabavi neku rare pedalu da okaci slikice na net. Draz interneta i jeste u tome. A sto se tice toga da bi mogli krivicno da odgovarate zbog ovoga mislim da preterujes.

Post Reply