Boss distorzije HELP

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

SlowHandMan

Boss distorzije HELP

Post by SlowHandMan » 07 May 2012, 23:18

gitara: Epiphone SG G-400
pojacalo: Laney LX35R

Treba mi distorzija za rock-hard rock-southern rock-grunge-alternative metal-doom metal...bendovi tipa Seether,Wolfmother,Creed,Jerry Cantrell,Down,Corrosion Of Conformity,Black Sabbath,Katatonia,A Perfect Circle,Soil(i slicni bendovi bendovi na taj nu-metal fazon)...
Prvo mi se dopao Boss MD-2...medjutim drug me savetuje da to nikako ne kupujem jer kupio pre istu pedalu i prodao je dva dana kasnije posto nije upola dobio zvuk kakav je cuo na youtube klipovima koje je gledao. On mi savetuje da kupim OS-2 koji i on sada ima i kaze da je sa njom prezadovoljan,steta pa nismo blizu tako da ne mogu da odem i probam...ili DS-2 koji mi se nekako do sada najmanje svidja. Ali posle toliko pogledanih snimaka za sve tri pedale vise ni sam ne znam koja bi najbolje odgovarala pomenutoj muzici koju bi svirao.
Citao sam ovde na sajtu komentare vezane za DS i OS ali nisam video da je neko uporedjivao ove tri pedale pa ako neko ima iskustva sa njima ili predlaze nesto drugo a da je u slicnom cenovnom rangu i da moze da se nadje na oglasima slobodno predlozite. :cao:

Trooper
Urednik

Re: Boss distorzije HELP

Post by Trooper » 07 May 2012, 23:27

Ne treba ti boss. Treba ti ili neki dobar faz (Big Muff Pi npr) ili neka verzija ProCo RAT-a

SlowHandMan

Post by SlowHandMan » 08 May 2012, 00:01

Big Muff Pi mi je nekako previse fuzzy...prva asocijacija mi je Hendrix,pa The Keys i Jack White a ja ne trazim taj zvuk...a ProCo Rat ne vidim da ima da se kupi kod nas.

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 08 May 2012, 00:04

Probaj neku Sovtek verziju BMP-a, sa vise gaina, meni moj russian green za takve stvari jebe kevu. A pacova kloniraj

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 08 May 2012, 00:15

Marshall Guv'nor, ovaj novi je jako povoljan, a bolja je po meni pedala od svih tih boss distorzija, odlične su mu tonske kontrole, pa možeš namestiti dosta zvukova, ja sam na njoj nešto slično svirao, ne znam stvarno šta spada u nu metal, ali taj neki southern metal, tipa Down, Pride and Glory i slično....i odlično se pokazala....

znam da je u metalu popularno da distorzija ima visokih i basa, a srednjih da fali, možda i grešim, ali ja sam ga uvek svirao baš kontra, sa mnogo srednjih, i zvuk je uvek bio dobar, i gitara se ČULA kao gitara, a ne kao gomila buke i pištanja, a to mi je bitno....

opet ako ćeš svirati u sobi, to ne igra neku ulogu....

a opet, ja inače sviram neki rok, bluz....pa je pitanje koliko sam stručan u ovoj oblasti :D

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 08 May 2012, 00:17

sad kad pogledam te bendove, ima tu dosta fuzz zvuka, ali ja ne mogu da zamislim da koristim fuzz u nekoj ritam svirci, ništa se tu ne razaznaje uglavnom :mrgreen:

SlowHandMan

Post by SlowHandMan » 08 May 2012, 00:25

sad u pogledati Marshalla...to su bendovi koje volim da skidam ali eto neka bude da mi je prioritet neki grunge zvuk i eventualno da na njoj moze i nesto malo jace da se svira

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 08 May 2012, 00:33

ne znam koliko ima pristojnih snimaka maršala, ali mnogo bi ti bolje bilo da probaš negde, mada ne znam gde ima maršala u NS :)

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 08 May 2012, 00:39

Iskreno, sa tim pojacalom ne verujem da ces prici mnogo blizu zvuka navedenih bendova, ma koju pedalu da uzmes.

Guvnor je dobar predlog, svirao sam ga i bendu je strava, meni barem, ima i vise nego dovoljno gaina za jedan overdrajv i za riff i za solo, i na oglasima se nadje povoljno.

Ako nemas nista protiv klonova, predlozio bih ti da pogledas po netu Rat klonove, zatim Wampler PlexiDrive ako juris Marshall tip zvuka, zatim recimo MI Audio Crunch Box, Suhr Riot i tako dalje, ako neces Guvnora...

Ja pre kupovine Guvnora nisam nasao skoro ni jedan posten demo Guvnora i bas sam popizdeo.

Ako se neceg jos setim napisacu, trenutno mi ni jedna pedala ne pada na pamet, a da sam je imao/probao.

Svakako imaj na umu da je pojacalo jako bitno, zatim na kojoj se glasnoci pojacalo koristi, i u kom stimu je gitara, jer se spustanjem stima u bar nekoj meri menja citava slika.

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 08 May 2012, 00:49

Baba Slim wrote:
Ja pre kupovine Guvnora nisam nasao skoro ni jedan posten demo Guvnora i bas sam popizdeo.

.
:1:

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 08 May 2012, 01:09

Sad vidim da na oglasima ima i Carl Martin Crush Zone za 40e, to bi trebao biti veoma dobar drive/dist pa ne bi bilo lose to uzeti u obzir. Ima na yt dobar demo kod Italijana, musicoffcommunity kanal ako se ne varam, uradili su test za Dosta Carl Martin pedala.

bancika

Post by bancika » 08 May 2012, 01:11

boss od-3 je dobar...bese na oglasima za 4k din al se prodao :) jedini boss od koji zelim

SlowHandMan

Post by SlowHandMan » 08 May 2012, 01:23

E video sam i ja tog Carl Martin-a i ne zvuci lose...onako malo vuce na onog Muff-a a dobro je sto nije toliko fuzzy kao on...samo opet nekako mi deluje zvuk Black Sabbath-a(Ozzy period) ne bi dobio.Marshall mi je totalno za rock i blues, on mi se ne dopada video sam snimke sa Gov`nor 2. A sto mislis da sa ovim pojacalom ne bi mogao da dobijem taj zvuk? Kupio sam ga pre nekoliko dana i bolje je od malog Behringera kojeg sam imao a na njemu sam mogao da dobijem isti zvuk kao Iommy. Na ovom pojacalu je mana sto nema distorziju...ima taj crunch ali nije to to...i zato mi treba neka pedala koja ce zvuku dati bude masivniji.

SlowHandMan

Post by SlowHandMan » 08 May 2012, 01:27

mozda gresim...mada Martin mi se svidja kako zvuci...moram da razmislim :)

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 08 May 2012, 01:57

[youtube]0_H6qUbD-Ew&feature=youtube_gdata_player[/youtube]

Evo ga taj demo... Po meni je pedala i vise nego dovoljno masna za jacu rok svirku, i nije fuzzy... Svakako se mozes cuti sa likom pa bar da probas.

Sto se pojacala tice, jednostavno je tesko postici taj zvuk koji ganjas tim pojacalom i sa 10" zvucnikom, nema ljutnje, mada za uslove sobnog sviranja, to ce sa pedalom biti verovatno i vise nego ok.

Ja sam licno odustao od sviranja u stanu na pojacalu, jbg. Zato je tu Pocket Pod.

Post Reply