Pomoć, footswitch odjednom prestao da radi?!

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Superhik

Pomoć, footswitch odjednom prestao da radi?!

Post by Superhik » 24 Jun 2012, 19:00

Svirao sam normalno i isključio futsvič iz pojačala (Maršal DSL 2000) kad sam ga ponovo uključio više ne radi. Čim ga uključim pojačalo se prebaci u Hajgejn kanal, a prekidači ne reaguju, mada se lampice pale i gase kada ih pritiskam. Probao sam futsvič (maršalov dual futsvič) i na drugo pojačalo, ne reaguje, a na njemu se lampice ne pale, zbunjen sam.

Ništa mi nije jasno, ako je ko imao ovakav problem, ili zna u čemu, je svaka pomoć je dobrodošla.

jagoda

Re: Pomoć, footswitch odjednom prestao da radi?!

Post by jagoda » 24 Jun 2012, 20:17

A na tom drugom pojacalu , da li je ikada radio tvoj footswich ?
Zato sto po ovom sto si napisao , meni pre deluje da se pokvarilo pojacalo DSL2000 , a to sto FS ne radi na drugom pojacalu , bice da je zbog toga sto tvoj footswich nije kompatibilan sa drugim pojacalom .
Inace, u footswichu uglavnom nema sta da se pokvari, zato sto je to prost uredjaj ( ne svaki , ali vecina ) , dakle moze da se iskida kabl, mogu da se pokvare prekidaci , i uglavnom to je to . A tebi posto se diode pale i gase kad pritiskas prekidace, znaci da su ispravni i kabl i prekidaci .

Superhik

Post by Superhik » 25 Jun 2012, 22:18

Ma vazda radio.

Čak sam i otgvorio futsvič, samo da bi zaključio da ništa nije odlemljeno. Mjerio na one uređaje (ne znam ni sam kako se zovu-voltkurac, tako nekako, ima struje, a ništa ne radi.

Stvarno mi ništa nije jasno?!

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 25 Jun 2012, 22:26

Meni se to desilo na JCM 2000 TSL-u, srecom bio je u garanciji te sam ga vratio u Sky i cekao jedno dva meseca da ga poprave. Mislim da mi je Tasa(kad ga je otvarao iz drugih razloga) rekao da su menjali stosta, u smislu releja i da nije bas bio manji kvar. Nadam se da je kod tebe nesto bezazlenije. Da li kod tebe radi switching preko kontrola na pojacalu? Meni nije radio ni tako koliko se secam, bio je stalno u lead modu sta god radio...

Superhik

Post by Superhik » 25 Jun 2012, 23:00

Na pojačalu sve mijenjam bez problema, kad priključim futsvič sve poblentavi?

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 25 Jun 2012, 23:22

Hm, onda je def manji problem nego onaj koji sam ja imao. Sibni mail Marshall podrsci, vidi sta ce oni da ti kazu. Ne verujem da su im ovakvi kvarovi retki, generalno im je nivo izrade od 900 serija ka naovamo u najmanju ruku sumnjiv, pogotovu ta 2000 serija. Ja sam mog udao, never looked back...
Srecno!

Post Reply