Mod za MXR GT-OD/ZW/Classic OD

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
bancika

Mod za MXR GT-OD/ZW/Classic OD

Post by bancika » 01 Jul 2012, 16:29

Bi mi dosadno pa rekoh da uradim nesto po pitanju skrivenog prekidaca u Classic OD-u, koji je prebacuje iz GT-OD u ZW. Po onome sto sam gledao po netu, sve tri pedale imaju isti plocicu i isti switch. Razlika je sto GT-OD i classic OD iz fabrike izlaze sa switchem namestenom u jednoj poziciji, a ZW u drugoj. Hteo sam da napravim da moze lakse da se mrda, cisto kao jedna opcija vise na pedali. Samo sam ga razlemio sa plocice i zalemio na isto mesto ali sa druge strane da moze da mu se pristupi bez rasturanja cele pedale. Trebalo mi 10 minuta i drago mi je sto sam uradio jer mi se zapravo vise svidja ZW mod (bar kad ide u clean, a za boostovanje vec prljavog pojacala je mozda bolji transparentniji GT-OD mod).

Image

Image

Image

Image

mozda nekome koristi :)

:ziveli:

Cortex
The Necromancer

Re: Mod za MXR GT-OD/ZW/Classic OD

Post by Cortex » 01 Jul 2012, 16:40

znam da se o ovome govorilo i pre, ali zaista ne mogu da verujem da je mxr ovo uradio. pa bar su oni ozbiljna firma

bancika

Post by bancika » 01 Jul 2012, 16:52

na koji deo mislis, sto su GT-OD i ZW isti ili sto istu pedalu prodaju za 30$ sa manje fancy paint-jobom?
Nije im ni prvi ni zadnji put, onaj ZW chorus je navodno isti kao onaj plavi analog chorus. ZW voli da stavi onaj svoj bullseye na sve sto mu se iole svidja.

umart

Post by umart » 01 Jul 2012, 18:27

cek,ja sam mislio da je zw jeftiniji od gt-od.sad cu rasklopim mog zw-a da ga probam drugojacije.btw,probao sam i gt od i zw za bustovanje drajva,zw se meni vise dopao za te rabote.

edit:

sad skontah da nemam kljuc za in/out dzekove,a ne bih da ih ***** sa kombinirkama,pa ako je neko voljan iz bg-a da mi odradi taj mod,nek' sibne pp. :ziveli:

bancika

Post by bancika » 01 Jul 2012, 18:42

cene su im tu negde. i wylde i gt idu za 80-100$, zavisi u kojoj radnji gledas. kod nas verovatno to isto samo u evrima pa jos malo.
ja i jackove i potove skidam klestima, samo pazljivo i neces izgrebati farbu :)

umart

Post by umart » 01 Jul 2012, 19:33

a smor mi da se seckam tamo-'amo.bolje ovako kao ti,skinem 4 srafa,odradim i vratim.

Mrav

Post by Mrav » 02 Jul 2012, 01:50

Ček ček, hoćeš reći da i ja i umart imamo i GT-OD ?? heheh, videćemo to da probamo ;)

bancika

Post by bancika » 02 Jul 2012, 08:50

super, to bi bila dobra verifikacija. Bilo bi jos bolje da smo negde blizu pa da probamo sve tri :)
mooozda moze da se prebaci switch u drugu poziciju spajalicom ako je savijes u L i protnes iza PCBa, ali moguce je da ce ti tako trebati vise vremena nego da rasklopis pedalu :)

Post Reply