Cepovi za usi

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

marclar

Cepovi za usi

Post by marclar » 24 Jul 2012, 14:47

Da li zna neko gde mogu da nadjem Etymotic ER 20 cepove za usi http://www.amazon.com/Etymotic-Research ... B0015WNZ9K...
Trebaju mi posto imam bend i sada cesto imamo probe i krenuli smo sa svirkama a ne zelim da ostanem gluv i da za stalno cujem taj pistav zvuk....

Baba Slim
MF veteran

Re: Cepovi za usi

Post by Baba Slim » 24 Jul 2012, 14:52

Ne znam za te, ali ja sam uzeo ove u Artistu pre nekog vremena, i uopšte nisu loše.

http://www.alpinehearingprotection.co.u ... fe_pro.htm

Oko 2600rsd su bile tada, ali ne znam da li ih sada imaju na lageru.

marclar

Post by marclar » 24 Jul 2012, 14:56

Baba Slim wrote:Ne znam za te, ali ja sam uzeo ove u Artistu pre nekog vremena, i uopšte nisu loše.

http://www.alpinehearingprotection.co.u ... fe_pro.htm

Oko 2600rsd su bile tada, ali ne znam da li ih sada imaju na lageru.
a gde se nalazi taj artist prodavnica?

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 24 Jul 2012, 15:00

U Novom Sadu, Beogradu, Banja Luci, i ne znam gde u Hrvatskoj i Sloveniji...
http://www.artistsystems.net/mex/pocetna_strana.php

marclar

Post by marclar » 24 Jul 2012, 15:06

Baba Slim wrote:U Novom Sadu, Beogradu, Banja Luci, i ne znam gde u Hrvatskoj i Sloveniji...
http://www.artistsystems.net/mex/pocetna_strana.php
Posto ih imas kad ih stavis da li se cuju zvukovi mutno ili se cuju normalno samo sto je zvuk stisan? Probao sam da sviram i pevam sa ovim obicnim penastim cepovima ali zvuk je skroz mutan i cujem sebe iznutra i ne znam koliko sam glasan...

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 24 Jul 2012, 15:23

Pa, rekao bih da su definitivno bolji od penastih, ali nije savršeno dobra slika kao što bi bilo da samo ''utišaš'' muziku. Ipak neke srednje frekvencije ubije za nijansu više čini mi se, ali meni to konkretno ne smeta toliko, ipak se sve razgovetno čuje. Recimo, jako je bitno samo pozicioniranje čepova u ušima, jer svaki mm stavljanja čepa više napred ili nazad utiče na zvuk, tako da se i sa tim treba igrati. Mogu samo da kažem da sam zadovoljan izradom, i generalno kako ''rade''. Nije savršeno, ali je ipak dosta bolje nego obični čepovi, i mislim da svakako vredi.

Naravno, najbolja varijanta je in-ear monitoring ali takvo rešenje košta dosta, i potrebno je cimati se oko nameštanja zvuka.

marclar

Post by marclar » 24 Jul 2012, 15:44

Baba Slim wrote:Pa, rekao bih da su definitivno bolji od penastih, ali nije savršeno dobra slika kao što bi bilo da samo ''utišaš'' muziku. Ipak neke srednje frekvencije ubije za nijansu više čini mi se, ali meni to konkretno ne smeta toliko, ipak se sve razgovetno čuje. Recimo, jako je bitno samo pozicioniranje čepova u ušima, jer svaki mm stavljanja čepa više napred ili nazad utiče na zvuk, tako da se i sa tim treba igrati. Mogu samo da kažem da sam zadovoljan izradom, i generalno kako ''rade''. Nije savršeno, ali je ipak dosta bolje nego obični čepovi, i mislim da svakako vredi.

Naravno, najbolja varijanta je in-ear monitoring ali takvo rešenje košta dosta, i potrebno je cimati se oko nameštanja zvuka.
za pocetni bend in ear monitoring je previse... to kad (i ako) bend poraste ojaca itd uzecemo to al citam i review od ljudi isto kazu da su dobre... Taman za svirke i probe a da mi ne muti zvuk kao sundjerasti :D

faks
Badmotorfinger

Post by faks » 24 Jul 2012, 15:55

ima vec nekoliko tema o tim cepovima.
u principu su dobri bilo koji,samo se naviknes i to je to (ustanovis koje zvuke ti najvise prigusuju itd)
ja skoro dobio uz patike kao poklon,arena,silikonske super su

komil

Post by komil » 24 Jul 2012, 18:13

marclar

Post by marclar » 24 Jul 2012, 19:13

komil wrote:Evo teme o tome:
viewtopic.php?f=43&t=15632
video sam tu temu useless je za mene posto svi pricaju o zastiti usiju a ne o proizvodu koji ocu da kupim... Zanima me dal ima negde da se kupe ER 20 ear plugs razmisljam se za te skuplje al svi su u fazonu ER 20 ear plugs su zakon...

komil

Post by komil » 25 Jul 2012, 10:10

marclar wrote:
komil wrote:Evo teme o tome:
viewtopic.php?f=43&t=15632
video sam tu temu useless je za mene posto svi pricaju o zastiti usiju a ne o proizvodu koji ocu da kupim... Zanima me dal ima negde da se kupe ER 20 ear plugs razmisljam se za te skuplje al svi su u fazonu ER 20 ear plugs su zakon...
Svi pričaju o zaštiti ušiju, to je naslov tvoje teme i proizvod za koji pitaš tome služi..
Elem, za sada se čini da taj konkretan proizvod nema ovde da se kupi, moraćeš naručiti iz inostranstva. Ti si se već odlučio za taj proizvod i potrebno ti je od forumaša još samo malo ohrabrenja :) pa ti onda nisu bitna mišljenja...
Što se provere da li ima kod nas da se kupi, uzmeš telefon i nazoveš muzičke radnje (Artist, Mitros, Maric itd) i recimo Player (www.player.rs). Zatim, pogledaš neke domaće hi-fi forume. Ako iz navedenog ne dobiješ informacije, onda nema kod nas da se kupi.

marclar

Post by marclar » 25 Jul 2012, 14:02

ipak cu kupiti ove alpine music safe pro... samo gde imaju drugde sem artista zna li neko?

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 25 Feb 2013, 19:05

faks
Badmotorfinger

Post by faks » 25 Feb 2013, 19:22

CENA U MALOPRODAJI: 125€
:shock:

Trooper
Urednik