Vox AC15

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
XtrmntR

Vox AC15

Post by XtrmntR » 14 Jan 2008, 13:16

Ovako, imam ponudu da kupim Vox AC15 lampasha, ali bez kutije za 150e.. Znachi ima sve delove osim kutije. Da li se to isplati(pretpostavljam da da..) Od kojeg bi drveta bilo dobro onda napraviti kutiju?? Koliko bi me to izashlo oprilike?

Neki komentar o dotichnom pojachalu??

Hvala unapred

Rocket Roll

Re: Vox AC15

Post by Rocket Roll » 16 Jan 2008, 17:36

Image

A kako zvuči možeš da čuješ ->ovde<- ili ovde:

Šta još ostaje da se kaže... Voxova AC serija zvuči kao "uobičajeni osumnjičeni" među tradicionalnim rokerima (Bitlsi, Šedousi, U2, Radiohead). Ja lično volim kako Tom Petty zvuči kada svira svoju AC "trideseticu".

Sa Voxom ne bih pokušavao "duboko oranje", naravno. Jedva ako sa njim možeš da pobegneš od "Bitls zvuka", akamoli da ga nateraš da "ЏЏЏЏЏЏ-ује".

Pregreva se, i to mu je problem... Izrada kutije? To bih prepustio pravim majstorima. Mada, moglo bi da bude zanimljivo... u kojem ti slučaju treba nacrt, i stolar koji hoće da radi po nacrtu. Obe stvari prevazilaze moje znanje... Šta kaže Google?

XtrmntR

Post by XtrmntR » 16 Jan 2008, 21:27

Hvala. Sad sam definitivno odustao od toga.. :D Ne treba meni neki strashni DZDZ, ali opet.. ovo je preblago.. :D
A josh ako se pregreva, taman treba neshto da mi crkne,...
Shto se tiche stolara, dobar frend mi je stolar, tako da mi za to nije neka frka, ali ako je situacija takva kao shto kazesh, onda je bolje zaobici. :)
Probavao sam pre 2-3 dana na youtube da chujem, ali nisam mogao, jer me neshto provajder zeza, pa mi yubitoo nije radio...

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 16 Jan 2008, 22:55

Paaa, taj Vox jeste legendarno pojačalo, i to s pravom - zvuk mu jako lepo "leže" u one kritične frekvencije oko 3 kHz koje prave ili uništavaju pesmu na radiju.

Novi modeli koštaju od 500 do 1 500 evra, a polovni se drže gornjeg dela "500-1 000 evra" spektra.

I mogao bi da bude zanimljiv projekat... Ako imaš para i vremena. No, ako ti fali i jednog i drugog, propusti i ne očajavaj.

XtrmntR

Post by XtrmntR » 16 Jan 2008, 23:22

Pa sa parama sam tu i tamo, ali sa vremenom nikako... :( Znam, cena je dosta veca, pa sam zbog toga kontao to, ali imam josh jednu ponudu, peavey renown 212 Solo Serija, 2x12" 160W(to je fabrichki), a poshto su zvuchinici pregorili, ubachen je celestion 12", ne znam tachno oznaku, znachi sad fali jedan zvuchnik(ja taman dobijam 1 za dz) a drugar meni daje to pojachalo za 200e. Shta mislish o tome? Ja sam ga probao, meni se svidelo. :)

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 17 Jan 2008, 00:32

Ma gde ti nalečeš na tako dobre ponude?

Peavey Renown je mnogo glasniji, ali čist - nabij neku tešku distorziju ispred njega i zvučaće vrlo "tr00" u death metal smislu.

XtrmntR

Post by XtrmntR » 17 Jan 2008, 11:16

:D :D :D Pa kad upoznash ljude koji vole tako da trguju, razmenjuju stvari i sl, onda ponude same izlecu... :D :D Inache u BIH, iako je ovde sredina vrlo mala(poredeci sa BGom), neshto se ipak deshava... :)

Znachi ponuda je vishe nego povoljna? :D

Istina je to za troo i death metal, naime taj drugar je jedno vreme imao digitech death metal DZDZ pedalu :), i zvuchao je mnogo dobro(iako ja bash ne gotivim toliki DZDZ), kasnije sam ja trampio tu pedalu sa njim, ovo ono, a onda kad sam nadesio Boss ME-8 kako treba, isprodao sam sve pedale. :) Uopshte se nisam pokajao shto sam ga uzeo(ME-8) chak naprotiv, mnogo ljudi mi je reklo da je ta sprava odlichna, i da jede vecinu novih procesora, odmah sam imao ponude da ga prodam. :D:D

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 17 Jan 2008, 11:48

Da, kad se "krećeš u krugovima", sve je lakše.

Ponuda je - hej, dvesta evra ne kupuje ništa novo što je vredno pomena, osim Laneyjevog LX65R. Ako treba da se čuješ na sceni, taj Peavey radi posao.

XtrmntR

Post by XtrmntR » 17 Jan 2008, 12:59

Ma meni to za kucu/neku manju svirkicu, nishta specijalno... :)
Bacio sam oko i na tog Laney-ja, kakav je on za neku heavy svirku? Nemam prilike ovde u blizini da ga probam, ali sam razmishljao o njemu, i za sada mi je on favorit od novih pojachala za nizu cenu..

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 17 Jan 2008, 14:17

O njemu sam čuo sve najbolje - ima ga BokiĐole sa Foruma, a on kaže da je zvuk super za teže stvari (on kroz njega svira DigiTechov Death Metal). I meni je favorit po pitanju "novo-dovoljno glasno-Celestionova dvanaestica-dobar clean".

XtrmntR

Post by XtrmntR » 17 Jan 2008, 15:20

Zahvaljujem na odgovoru. :)

Post Reply