Prokleti PedalBoard

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Prokleti PedalBoard

Post by nemanjavelimirovic » 12 Aug 2012, 16:06

::ranting:: ::ranting:: ::ranting::
U Pichku materinu i pedalboard.

Krenuo sam pre sat ipo da radim i isekao se vrlo fino, curilo je 15 minuta..., kupio sam sav materijal skoro i sad sam odustao. Kofer je ipak premali, nemoze linijski da stanu 4 pedale (znaci tu sam prvo ispizdeo. Dalje ...nisam uradio nishta sa napajanjem i dalje imam to staro koje da bi se prepakovalo treba lemljenje kao i za kablice za napon, a konektora NEMA u yeBenoj Mitrovici. Trece, zivci mi trepere pri shvatanju da isplanirane dimenzije nisu se skroz lepo uklopile sa onim shto imam i definitivno odustajem. Napravio sam onaj skarabudz koji cu da koristim do daljnjeg, tj dok ne crkne.

Nudim akustaru Washburn D10CEQSB http://www.kupujemprodajem.com/Washburn ... -oglas.htm (ne reklamiram se, ako ne smem ovo da kacim, modifikujte post)....Za napajanje i napravljen pedalboard za moje pedale.znaci neshto u cemu cu ga nositi, pedalbord koji ima napajanje patch kablove i sve to tako...da prebacim pedale i sviram bez vishe njakanja mozga, secenja ruku zbog nervoze i planiranja. Ko hoce da se drka sa pedalbordom i pravljenjem istog i zna kako da ga napravi sa sve napajanjem a da ga to kosta oko 100e, ovo mu je prava prilika da za svoj rad dobije 100evra....I da, Gitara je nova, dobio sam je za neki laptop stari, stavio 11ke i super je i sve, ali mi je pedalboard preko potreban, a ako nastavim sam da ga pravim, pisacete mi RIP po fejsZbuku, yebli me zivci...zato i nishta ne lemim, prs'o sam odavno za bilo shta osim sviranja, iznerviram se za 2ipo minuta i pored toga shto sam vec mesec dana kulijana mod, more i ostalo.... Danke unapred, vec sam puko preko 3000din za kofer i materijal, trebao sam uzeti onaj glupi Aster pedalbord i biti miran... :grummel_2: :grummel_2: :grummel_2: :ziveli:

edit...zamis Kortekse brate (a i ostali) da treba da si napravim pedalu...otresao bi kuciste o zid, lemilicu sebi zabio u neki deo tela i skocio majgeri sa zgrade. :XD:

Kill surf city

Re: Prokleti PedalBoard

Post by Kill surf city » 12 Aug 2012, 16:21

nemanjavelimirovic wrote:i skocio majgeri sa zgrade
:lol: :lol:

sinisake
The original one

Post by sinisake » 12 Aug 2012, 16:25

:rlol: :ziveli:

xspaceman

Post by xspaceman » 12 Aug 2012, 16:39

sinisake wrote::rlol: :ziveli:
:1:

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 12 Aug 2012, 16:44

Image
:XD:
Odo na probu, nadam se da ce neko hteti da mi uzme gitaru i da mi napravi bord. :oops: 8) :kokice:

parker

Post by parker » 12 Aug 2012, 16:48

Ovo da staviš u memoare :D

parker

Post by parker » 12 Aug 2012, 16:50

Zajedno sa ilustracijom :D

Hillybilly

Post by Hillybilly » 12 Aug 2012, 16:57

Imas od mene napajanje na poklon! Cujemo se kad se vratim sa odmora... samo mojne da se sekiras! Popi koje toceno i sve ce da dodje na svoje mesto ... :ziveli:

+Hopkins+

Post by +Hopkins+ » 12 Aug 2012, 17:20

Matori ne znam što se toliko mučiš, kupio si tolike pedale i prodao, moga si u jednom trenutku da pazariš ovo, ja sam ga uzeo, iz nekog razloga sam dobio dva napajanja unutra, jedan mi stoji kao rezerva. Pedalbord je mega dobar, ne bi se patio da ga pravim nikada za ove pare. Kupiću još jedan da stoji ispod kreveta zapakovan kada ovaj rikne da ga samo izvučem.

http://www.thomann.de/gb/gator_gptpro_p ... th_bag.htm

nebojsak

Post by nebojsak » 13 Aug 2012, 00:48

nemanjavelimirovic wrote:::ranting:: ::ranting:: ::ranting::
U Pichku materinu i pedalboard.

Krenuo sam pre sat ipo da radim i isekao se vrlo fino, curilo je 15 minuta..., kupio sam sav materijal skoro i sad sam odustao. Kofer je ipak premali, nemoze linijski da stanu 4 pedale (znaci tu sam prvo ispizdeo. Dalje ...nisam uradio nishta sa napajanjem i dalje imam to staro koje da bi se prepakovalo treba lemljenje kao i za kablice za napon, a konektora NEMA u yeBenoj Mitrovici. Trece, zivci mi trepere pri shvatanju da isplanirane dimenzije nisu se skroz lepo uklopile sa onim shto imam i definitivno odustajem. Napravio sam onaj skarabudz koji cu da koristim do daljnjeg, tj dok ne crkne.

Nudim akustaru Washburn D10CEQSB http://www.kupujemprodajem.com/Washburn ... -oglas.htm (ne reklamiram se, ako ne smem ovo da kacim, modifikujte post)....Za napajanje i napravljen pedalboard za moje pedale.znaci neshto u cemu cu ga nositi, pedalbord koji ima napajanje patch kablove i sve to tako...da prebacim pedale i sviram bez vishe njakanja mozga, secenja ruku zbog nervoze i planiranja. Ko hoce da se drka sa pedalbordom i pravljenjem istog i zna kako da ga napravi sa sve napajanjem a da ga to kosta oko 100e, ovo mu je prava prilika da za svoj rad dobije 100evra....I da, Gitara je nova, dobio sam je za neki laptop stari, stavio 11ke i super je i sve, ali mi je pedalboard preko potreban, a ako nastavim sam da ga pravim, pisacete mi RIP po fejsZbuku, yebli me zivci...zato i nishta ne lemim, prs'o sam odavno za bilo shta osim sviranja, iznerviram se za 2ipo minuta i pored toga shto sam vec mesec dana kulijana mod, more i ostalo.... Danke unapred, vec sam puko preko 3000din za kofer i materijal, trebao sam uzeti onaj glupi Aster pedalbord i biti miran... :grummel_2: :grummel_2: :grummel_2: :ziveli:

edit...zamis Kortekse brate (a i ostali) da treba da si napravim pedalu...otresao bi kuciste o zid, lemilicu sebi zabio u neki deo tela i skocio majgeri sa zgrade. :XD:
E ovo je uvod u temu :bow: kao da mi je neko pozvonio na vrata, ja otvorio, i odma pesnaja u glavu od lika koga nisam ni snimio, sve praćeno masovnim gaženjem.

Kill surf city

Post by Kill surf city » 13 Aug 2012, 00:51

Svidja mi kuda ide ova tema.

Lep pozdrav !

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 13 Aug 2012, 01:57

Image

:kokice:

Sorry za posekotinu. Sto kaze Peva, gajbu piva sad da otreses a to prepusti ovima sto znaju sta rade, tvoj poso je da cviris bre. Kako ces sad da cviris btw, zivo me interesuje?

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 13 Aug 2012, 02:33

Hillybilly wrote:Imas od mene napajanje na poklon! Cujemo se kad se vratim sa odmora... samo mojne da se sekiras! Popi koje toceno i sve ce da dodje na svoje mesto ... :ziveli:
Okej matori thanx in advance... mada vrlo verovatno cu uzeti neko gotovo resenje, bar sam sad u tom fazonu, ako me drugacije ne ubedite :mrgreen: :XD: :ziveli: :D
Dersu Uzala wrote: :kokice:
Sorry za posekotinu. Sto kaze Peva, gajbu piva sad da otreses a to prepusti ovima sto znaju sta rade, tvoj poso je da cviris bre. Kako ces sad da cviris btw, zivo me interesuje?
Ih gajbu :mrgreen: , ja sam najvise popio 12 komada piva u zivotu u toku cele veceri i bio sam do te mere show program da sam se probudio u haosu i pio morsku vodu iz boce i tek skontao to posle par gutljaja... :D
Nije sa strane gde se svira i sva sreca nije toliko siroko koliko je duboko, ali je stalo s krvarenjem, pa nije frka nikakva osim afektivnog prsavljenja posle minulog dogadjaja, sve je sad okej, a majgeri ipak ne znam da uradim. :XD: . :ziveli:

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 13 Aug 2012, 12:37

Brate, rekao sam ti kada smo se videli prošle nedelje, da je meni prilikom izrade velika većina vremena otišla na merenje, planiranje gde-šta-kako-koliko, upravo da se ovakve stvari ne bi događale, jbg.

Ne kapiram kakav kofer si kupio - kao onaj što smo gledali u Woby-ju ili manji? Jer u taj kao što imam, trebalo bi da mogu da stanu 4 pedale jedna do druge, a jbg, ove malo veće gurneš u gornji red i to je to.

Znam da hoćeš da završiš sve na brzinu, but it doesn't go that way. :) Osim ako ne kupiš gotovo, a to košta naravno. :?

Ajd ako te ne mrzi, kad budeš dolazio u NS ponovo, javi se, ponesi pedale koje hoćeš da staviš na board, obavezno i kofer koji si kupio, pa da se nađemo da premerimo, i ako hoćeš da iscimam ovog mog drugara koji je meni pravio, da odem s njim da isečemo medijapan i da ti to lepo ofarbamo i spojimo za jedno prepodne, i ćao đaci.

Napraviću ti i patch kablove ako hoćeš, samo kupi materijal. :) :ziveli:

bancika

Post by bancika » 13 Aug 2012, 13:45

meni su iz petmk.rs napravili poveci aluminijumski PB za 30e. Ostavlja dovoljno kinte za neku torbu i napajanje. Da ga radim opet, napravio bih uze ove proreze izmedju, da ima vise mesta gde mogu da se zalepe pedale (opsio sam ga velcro-om, samo se ne vidi na slici), ali sam inace srecan sa tim sto su mi napravili.
Image

Post Reply