Digitech FS3X Footswitch / TC Electronic G-Switch

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Baba Slim
MF veteran

Digitech FS3X Footswitch / TC Electronic G-Switch

Post by Baba Slim » 17 Sep 2012, 23:03

Evo kolege forumaši, pošto nabavljam uskoro TC Electronic Nova System procesor, potreban mi je i odgovarajući footswitch koji znatno olakšava upotrebu i kontrolisanje čitave stvari...

Ovaj footswitch takođe može da se koristi i za Digitechove loopere, čini mi se da je BaalBehrit hteo da pravi baš za tu namenu... :ziveli:

http://i814.photobucket.com/albums/zz70 ... ematic.jpg
http://i814.photobucket.com/albums/zz70 ... ematic.jpg

Dakle, G-Switch koji se koristi uz ovaj procesor, nov košta 70e, a način pravljenja je krajnje jednostavan. Dakle, potrebno je kućište, tri tastera, i stereo jack + stereo kabel...

Image

Ja sam hteo da ubacim i LED strip da bih mogao u mraku da vidim zbog preciznog gaženja, usled ne baš komfornog kućišta, koje sam doduše namerno tako izmerio da ne zauzima previše mesta, a da opet omogućuje koliko-toliko prostora između tastera...

Priznajem da je krajnje nesretno izveden pokušaj ''matiranja'' providnog pleksija pomoću šmirgle, i ne izgleda ni izdaleka dobro kako sam mislio, ali matirani pleksi u startu košta više, a nisam hteo da kutija bude još skuplja. Izašla je 900rsd, btw.
Ugradio sam posebni prekidač za LED-ove, da mogu da jednostavno biram kad svetli a kad ne...

Kompletan trošak - nepunih 2000rsd. :)

Evo gotove stvari, a dat je link i za ceo album ko želi da pogleda više slika...

Image

Image

:ziveli:

Ceo album: http://s814.photobucket.com/albums/zz70 ... ootswitch/

Funkomat
MF veteran

Re: Digitech FS3X Footswitch / TC Electronic G-Switch

Post by Funkomat » 18 Sep 2012, 00:09

Sve je ovo do jaja matori ali pleksi... :) Bas sam nedavno pravio neku povecu maketu od njihovog materijala i nakon toga bih pre dao da me jebu u glavu nego pleksi ponovo koristio kao konstruktivni materijal. To nije pucalo kao staklo, pucalo je kao od leda da je.
Mozda nece biti problema ako bas bas budes pazio na pedalu ali ako ti ispadne ili je udari nesto ostro...

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 18 Sep 2012, 00:19

Pa, znaš kako, kapiram da će opušteno izdržati gaženje, jer ta gornja površina nije toliko široka pa da pritisak gaženja može da bude dovoljan da dođe do ugibanja gornje stranice. Drugim rečima, vertikalne stranice su dovoljno blizu da čine baš čvrstu potporu gornjoj ploči.

E sad, valjda neće biti ispadanja, lupanja o nešto, i sličnih idiotluka. :lol: Videćemo šta će biti ako se desi nešto tome slično. Mada, isti tretman će imati kao i sav ostali prateći pribor - kofer, normalno rukovanje... Ne pamtim kad sam poslednji put nešto s*ebao tako što mi je ispalo... :?

Sada kako mi se čini, mislim da je šmirglanje totalni fail. :facepalm: Ako sam već to hteo, onda sam u startu trebao napraviti od matiranog klirita, i kraj priče. Ali dobro, to je za nauk. Kako bih se tek s*ebao da sam to uradio na plavom Telcu, kako sam razmatrao neko vreme. :lol:

I, mislim da ću diode zameniti crvenim, i staviti dužu traku verovatno.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 18 Sep 2012, 01:04

Baba Slim wrote: I, mislim da ću diode zameniti crvenim, i staviti dužu traku verovatno.
:lol:
Koji si ti car brate.

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 18 Sep 2012, 12:42

Šta fali brate, rock'n'f'in-roll. :lol: :ziveli:

Anyway, bele su onako, blah, ni 'vamo ni tamo. Kontam da će se crvene lepo slagati sa crvenim svetlima na tasterima na procesoru. :mrgreen:
Spoiler:
Image
Someone's gotta do it. :wink:

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 18 Sep 2012, 12:47

stvarno bruka izgleda prodzha

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 18 Sep 2012, 12:54

Je l' i ti misliš da su crvene LEDs kičerica i preterana PIMPerica™? :lol:

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 18 Sep 2012, 13:04

Ја не мислим да је претерано. То зависи од човека. Рецимо ја се дивим људима који ставе тако нешто, мада сам ја сувише снебивљив, и капирам да би код мене то деловало безвезе. Знаш већ, као и у облачењу, неко се удеси тако да сви кажу да је откачен, а неко други се исто тако удеси и сви кажу да је дебил. Сцена све трпи, пар светлећих диодица не мења ствар, само је питање да ли си ти човек за тих пар диодица. Ако си сада помислио: "Него шта него да јесам!", онда нема дилеме. А ако си у фазону: "Па оно... можда...", онда батали. Тако ја то капирам.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 18 Sep 2012, 13:09

Baba Slim wrote:Je l' i ti misliš da su crvene LEDs kičerica i preterana PIMPerica™? :lol:
Ma ne mislim ja da su kic nego mi bilo smesno sto ti nije svejedno da li su crvene ili bele... :D

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 18 Sep 2012, 13:28

Kristijan wrote:Ја не мислим да је претерано. То зависи од човека. Рецимо ја се дивим људима који ставе тако нешто, мада сам ја сувише снебивљив, и капирам да би код мене то деловало безвезе. Знаш већ, као и у облачењу, неко се удеси тако да сви кажу да је откачен, а неко други се исто тако удеси и сви кажу да је дебил. Сцена све трпи, пар светлећих диодица не мења ствар, само је питање да ли си ти човек за тих пар диодица. Ако си сада помислио: "Него шта него да јесам!", онда нема дилеме. А ако си у фазону: "Па оно... можда...", онда батали. Тако ја то капирам.
Onda je sve jasno. :lol: :ziveli:
Funkomat wrote:Ma ne mislim ja da su kic nego mi bilo smesno sto ti nije svejedno da li su crvene ili bele... :D
Izbor boje nikad nije zajebancija, valjda je to do sada postalo jasno. :) :ziveli:

No, sve u svemu, mislim da je funkcionalni momenat isto bitan, mora da se vidi u mraku i to je to. Uskoro će da padnu i side fret markeri na gitaru, i onda nema više ikad problema za nastup u najcrnjem mraku, što je bio jedan od ciljeva. :ziveli:

komil

Post by komil » 18 Sep 2012, 13:30

Ima d'ukradem bar izvor za tastere, ako ne i mnogo više. Mrzi me trenutno to za kutiju, pa ću uzeti nešto sa obližnje pijace iz dela za plastiku (čančići za sapunčiće, činije za salatu ili tako nešto)... krećem sledeće nedelje sa ovim...

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 18 Sep 2012, 13:36

:ziveli:

Slobodno okači izradu ovde ako hoćeš, pa da sve vezano za taj footswitch bude na jednom mestu. Ako nešto treba, sa čim mogu da pomognem, tu sam. :ziveli:

Evo lika koji je napravio u plastičnoj kutiji koju je imao u radionici...

komil

Post by komil » 18 Sep 2012, 13:44

Taj video je prvo na šta sam naleteo na ovu temu. Inspirisan time, hoću da zbudžim u kutiju koja neće sigurno biti idealna, a kasnije u praksi ću već videti čime da je zamenim. Nemam dobru predstavu za dimenzije, dok ne probam u praksi...

Naravno, ako tebi treba neka moja pomoć, u vezi bilo čega, obavezno se javi :ziveli:

majtimika

Post by majtimika » 18 Sep 2012, 19:38

ako hoces da povratis providni izgled prekidaca bez mnogo zezanja, kupi providni akrilni sprej i isprskaj kutiju iznutra, naravno prvo slini sve sa nje i imas opet providni plexi

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 19 Sep 2012, 14:29

majtimika wrote:ako hoces da povratis providni izgled prekidaca bez mnogo zezanja, kupi providni akrilni sprej i isprskaj kutiju iznutra, naravno prvo slini sve sa nje i imas opet providni plexi
Super predlog, mozda uradim to kad me ne bude mrzelo. :) :ziveli:

Post Reply