Sta napraviti u B-size kutiji?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Sta napraviti u B-size kutiji?
Imam jednu koja mi je ostala od SHO...nikad nisam zavrsio SHO pa stoji lepa metalik plava kutija sa svim hardware-om. Sta predlazete da ubacim unutra kad budem imao vremena? Dolazi u obzir sve osim kompresora, to sam siguran da mi ne treba. Mislio sam mozda sonic maximizer. Za to imam i PCB gotov vec godinu-dve, ali nikako da dodje na red.

Re: Sta napraviti u B-size kutiji?
Napravi neku varijantu AC/RC booster-a, chuo sam ljude koji dobijaju neverovatno lep pevajuci ton sa humbuckerima koji nije toliko cebe preko zvuchnika ostali samo midlovi ala TS tipa, vec je vishe kao blago compresovan sustainovan clean ali onaj bluesy clean, ma poslushaj Jeff Richman-a malo i videcesh. Meni ne treba, ali opet...mozhda mi i treba, Jeff ima tonchugu nahaha
ako imas PCB za sonic stomp pravi.A i ovo sto ti cortex kaze mislim da je ok.A ako hoces mogu da ti posaljem ili kad dolazis u LE da probas moj sonic stomp,pa ako ti se svidja -onda pravi.Neznam,dobra je to pedala,nista spektakularno na prvo slusanje,al koristi.Iskreno nisam zano cemu sluzi kad sam je radio prvi put,al kad sam procitao da je basisti koriste u cilju dobijanja boljeg zvuka,reko ajd nek se nadje.Koristio sam je samo jednom na zivoj svirci-dobra je,dok se gitarista sa kime sviram nije dokopao do nje-onda me uvek pita pre tezge,jesi li je poneo?Mnogo lepo oboji clean.E sad ja sam pravio klon verziju...a u originalu ima neko cudo od OP ampa,koga naravno ovde nema,a vidim da i u Svetu kubure sa njim.Ja sam promenio ulazni blok.Tamo stoji 4n7,ja sam stavio 1uF,a verujem da bi najbolja opcija bila 100n.Gledao sam da ne izgubim signal kada su potovi na 12 h,al malo sam ga preterao.No sve u svemu i ovako je odlicna.
imam i PCB i mislim da imam sve delove osim potova (mada ako pogledam dobro mozda i to iskopam)
Sonic Stomp mi je trn u oku zato sto sam ga jednom vec kupio (original) ali nije prosao prokletu carinu ili postu ili stavec i nikad ga nisam dobio.
Sonic Stomp mi je trn u oku zato sto sam ga jednom vec kupio (original) ali nije prosao prokletu carinu ili postu ili stavec i nikad ga nisam dobio.
-
Green ringer, fuzz factory, bass balls, doctor q, Hao Rust Driver, ampeg scrambler ... 

ringer sam pravio pre 100 godina u kutiji od misha
pravio sam i dr Q u nekom trenutku pa sam ga iscrevio da napravim nesto drugo

treba ti neshto da budesh zanimljiviji, neki kao quirkyness boost. ma napravi octavia-u, treba ti za satch deonice.
-
Kutijua od Misa
Hm, nisam siguran za velicinu B kutije, ali probaj Fulltone Octave, tj Foxx Tone Machine i dodaj swell koji je Prescription Electronics stavio u Experience. To je oko 4 potenciometra i 3 prekidaca. Ako stavis potove sa strana prekidaci ce lepo stati gore.

Hm, nisam siguran za velicinu B kutije, ali probaj Fulltone Octave, tj Foxx Tone Machine i dodaj swell koji je Prescription Electronics stavio u Experience. To je oko 4 potenciometra i 3 prekidaca. Ako stavis potove sa strana prekidaci ce lepo stati gore.
ja sam zanimljiv i direktno u pojacaloCortex wrote:treba ti neshto da budesh zanimljiviji

-
Deep Blue Delay ne zahteva mnogo prostora. A fini je i sladak.
imam delay pokriven TC Nova Repeaterom, ne bi vise na tu stranu gurao...mozda neka modulacija 

-
Nisam siguran da li si vec iskoristio ovu kutijicu, ali ja trenutno pravim boss Sg-1 i bas je petite.
tu sam pokriven palmerom 

-
Slow gear i plamer su tesko ista stvar ... Aaa ti mislis na makijev link.
yup, simulator. A i imao sam neki marshall simulator vec, ne znam da li je taj.
SG je previse funky, ne vidim da bi ga koristio ikad
SG je previse funky, ne vidim da bi ga koristio ikad