Pomoc!!! Orange vs. VHT

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

socio

Pomoc!!! Orange vs. VHT

Post by socio » 25 Dec 2012, 11:41

Dakle, radilo se, ustedelo se, i sad bi bilo lepo pazariti jednu lepu glavu. Imam neku kombinaciju za Thomann ali ne znam sta bi mi bilo mudrije da uzmem. Izbor je izmedju ova dva:

http://www.thomann.de/gb/vht_avsp6h_spe ... lvalve.htm
http://www.thomann.de/gb/orange_micro_terror.htm

s tim sto su u musicmedia centru rekli da od januara dobijaju orange i da ce cene biti 'slicne evropskim' tako da ce biti prilike da se taj micro terror i isproba licno... po onome sto sam cu na YT review-ovima oba zvuce poprilicno dobro i zadovoljavaju moje potrebe, ali opet to je YT, nije live test

al me i dalje kopka, 20w hibrid ili 6w all tube...

:ziveli:

Cortex
The Necromancer

Re: Pomoc!!! Orange vs. VHT

Post by Cortex » 25 Dec 2012, 11:55

Glasnoca ce ti biti skoro ista.
Meni se micro terror ni najmanje nije dojmio po tim YT testovima koje pominjesh, a za koje, istina, znamo da nisu merodavni ni za shta.
Na kraju, meni, MENI, se ta VHT pojachala chine mega izvikano, ali mega.
Izvini shto ti ovim postom nisam vishe pomogao ali nisi nam objasnio koje su tvoje potrebe konkretno :ziveli:
Image

bancika

Post by bancika » 25 Dec 2012, 13:32

taj TT nije idealan hibrid, mnogo je (po meni) bolje sold state preamp u lampaski poweramp, pogotovo za takvo pojacalo. Onaj full-tube TT mi se cini da je napravljen da raspali po izlazu i odatle izvuce drive. Ali razumem ih, mnogo je jeftiniji ovakav hibrid sa jednom preamp lampicom nego dve izlazne + izlazni trafo.
Sa druge strane, VHT vise nije ono sto je bio pre nego sto je Fryette prodao brand kitajcima...ali opet mi se cini kao bolji deal. Pogotovo sto mozes lagano da ga modujes jer je point-to-point. U sustini, izgleda mi kao fender champ...nista nesto posebno. Skroz je cudno sto su u njemu ostavili 3-band tone stack kao fenderov samo sa fixiranim vrednostima, a onda jos jedan obican tone pot (sa champa/princetona) koji zapravo moze da se pomera. Ali mozda dobro prima pedale :)

Clean/overdrive footswitch je naj-lame footswitch koji sam video jer salje signal iz pojacala do footswitch pa isto to unazad, ali za te pare i ne mozes vise da ocekujes.

Image

http://www.vhtamp.com/pdf/VHT_Special_6 ... -17-10.pdf

socio

Post by socio » 25 Dec 2012, 15:26

Cortex wrote:Izvini shto ti ovim postom nisam vishe pomogao ali nisi nam objasnio koje su tvoje potrebe konkretno
Odma da kazem da moje potrebe nisu prevelike, treba mi za kucno sviranje/snimanje i dzemovanje sa ortacima iz kraja u podrumu... i to je to. vec godinama sviram na nekom nesrecnom pojacalu exyu proizvodnje koje ima relativno dobre zvucnike pa bih od njega samo napravio box
bancika wrote:Pogotovo sto mozes lagano da ga modujes jer je point-to-point. U sustini, izgleda mi kao fender champ...nista nesto posebno. Skroz je cudno sto su u njemu ostavili 3-band tone stack kao fenderov samo sa fixiranim vrednostima, a onda jos jedan obican tone pot (sa champa/princetona) koji zapravo moze da se pomera. Ali mozda dobro prima pedale :)
to je i meni palo na pamet, point to point je mod friendly a garancija mi nista ne bi znacila jer ko ce da se cima 500km za slucaj nekog kvara...
po onom sto ja znam, prijatelj jedan je bio i probao i preko njega sam i saznao za ovo pojacalce, vrlo je pristojno i sa OD pedalama se poprilicno dobro slaze...

socio

Post by socio » 25 Dec 2012, 15:30

Cortex wrote:Glasnoca ce ti biti skoro ista.
meni jedino ovaj deo nije jasan... jedno je 20w drugo 6w... bi li mi molim te objasnio kako jer ja ipak nisam toliko upucen u materiju :(

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 25 Dec 2012, 15:32

moguce da sam u tome i pogreshio, neka me neko ispravi ako jesam, ali znash vec onu standardnu prichu da hibrid/trandzha 1W nije ni blizu isto shto i 1W lampe

moj glas ide za VHT.

socio

Post by socio » 25 Dec 2012, 15:38

Cortex wrote: ali znash vec onu standardnu prichu da hibrid/trandzha 1W nije ni blizu isto shto i 1W lampe

moj glas ide za VHT.
iskreno nisam znao... no dobro, sad znam :) hvala.

bancika

Post by bancika » 25 Dec 2012, 15:43

sta znam, meni je watt=watt=watt, kojom god tehnologijom da je "napravljen". Mozda je taj mit nastao tako sto se tranzistoci uglavnom prave da se izlaz ne ovedrive-uje, a i kad se overdrive-uje sece ostro signal, pa uvek izbacuje max onoliko koliko je deklarisano. Lampasa mozes da ovedriveujes koliko hoces i da mozda tako izbaci vise snage...ko bi ga znao.

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 25 Dec 2012, 15:51

pa dobro bre bancika znash shta sam hteo da kazhem, watt jeste jednako watt lol, ali u pogledu glasnoce znamo da trandzhe i lampe nisu podjednako glasni :bambi:

bancika

Post by bancika » 25 Dec 2012, 15:56

to i kazem, ne znam :) ako je watt=watt=> kolicina vazduha koju izmesti lampas= kolicina vazduha koju izmesti tranzistora => decibel=decibel
jedino kako vidim da je moguce je da lampas izbaci vise vati nego sto pise, a da tranzistorce drze konzervativnije da ih ne bi overdrive-ovali jer to zvuci jelte bljaks, a ne creamy kao kod lampasa.

socio

Post by socio » 25 Dec 2012, 16:02

evo trazio sam da vidim u cemu je fora jer sam neupucen u razlike u watima... pa moze i drugima da bude korisno

http://logictortured.com/blog/2012/01/2 ... nd-louder/

bancika

Post by bancika » 25 Dec 2012, 16:12

znaci, dobro sam intuitivno shvatio :)

socio

Post by socio » 25 Dec 2012, 16:17

e pade mi na pamet... u odnosu na dva pojacala sa linkova koje sam okacio... da li bi epi. valve junior bio mozda bolja opcija?

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 25 Dec 2012, 16:27

Zavisi sta sviras. Epi je meni upotrebljiv jedino za neke blues/crunch varijante

bancika

Post by bancika » 25 Dec 2012, 16:34

VJ je mnogo slicniji ovom VHT-u, ali ima EL84 koja je malo krestavija u odnosu na 6V6, a i nije PTP pa je malo teze modovati ga...a inace, ista topologija, dve triode i pravac na izlaznu lampu.

Post Reply