Kuato Design Centaur - a Klon workalike

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Cortex
The Necromancer

Kuato Design Centaur - a Klon workalike

Post by Cortex » 16 Jan 2013, 14:00

........................................................................................... Kuato Design Centaur ..................................................................
..........................................................................................................................a Klon workalike...................................................................................................

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

ali da se vratimo malo u nazad...

PCB

Image

Image

pa malo planiranja

Image

Image

on to the finish

Image

Image

Image

Image

Image

(chudna je smola jako, ovo je jedan od uspelijih pokushaja...ima neravnina i taj zatalasani vir efekta ali meni je to kul, nishta to ne smeta kad stojish nad pedalom i pravish muziku, tome one i sluzhe...ko zheli konfekcijski "nothing can go wrong" izgled, nek koristi Boss pedale :cao: [nemam nishta protiv Boss pedala btw, bash naprotiv] )

............................CV 60s => Klon => Line 6 UX1 => AC30 Sim..........................
.......................... jedan neinspirativni gainy demo sa stratom .........................
...........................(oprostite svirachki i snimateljski neuspeh)..........................

https://soundcloud.com/earthless/lots-of-gain-with-centaur
........................................................................................................
........................................................................................................

Snimicu i demo sa SG-em ako ima zainteresovanih...
:ziveli: :ziveli: :ziveli:

bancika

Re: Kuato Design Centaur - a Klon workalike

Post by bancika » 16 Jan 2013, 14:57

po meni, ubedljivo najlepsa do sad sto si uradio...i spolja i iznutra :ziveli:

ne znam da li je isti, izgleda isto, ali ja sam sa slicnim koaks kablom mucio muke pa sam ga batalio. Mnogo je izolacija bila nekvalitetna, topila se i kidala lako, a shield je bio bedan, ne pokriva ni 50% i izvlaci se lako. Mozda je ovaj tvoj bolji, ali ako gledas nesto ozbiljno, uzmi teflon. Ja sam kupio 10m pre 5 godine i nisam ni pola istrosio, a pravila se pojacala i pedale :)

Najvise mi se svidja sto ne mozes da ga spalis lemilicom koliko god da se trudis

Image

Nedalm
Urednik

Post by Nedalm » 16 Jan 2013, 15:19

odlicno! build izgleda cisto, i estetika kutije je kul
Na sta se odnosi ono workalike? koja je razlika u odnosu na obicnog kentaura?

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 16 Jan 2013, 15:35

pa nikakva, po funkcijama i tonu istovetan originalu, radi isto kao original, if it walks like a duck, if it talks like a duck, then it's a duck damnit! :D
:ziveli:

komil

Post by komil » 16 Jan 2013, 15:56

Ovo izgleda jaaaako dobro.
Odlično i radi na osnovu ovog snimka! (treba uzeti u obzir i da je snimak napravljen preko Lines 6 UX1 - digitalne simulacije pojačala. Imao sam UX2, znam tačno njegove zvučne mane pa mogu nekako da razaznam šta je dala pedala)
Nedalm wrote:Na sta se odnosi ono workalike? koja je razlika u odnosu na obicnog kentaura?
Kontam da je glupo napisati da je nešto klon kad originalni naziv ima u sebi reč klon :)

kwiss

Post by kwiss » 16 Jan 2013, 16:05

:bravo:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 16 Jan 2013, 21:19

fino je ovo

maksabass

Post by maksabass » 16 Jan 2013, 22:37

A ja se bas pitao-kad ce ta pedala da ugleda svetlost dana...DOBRO JE ,sve bolje i bolje.Eto reko ja ma kakva vero board i perforirane plocice...ovako je em mnogo lakse ,a i pedantnije.Uzdravlje da je sviras ,a potom prodas :D

Mugen_Gica

Post by Mugen_Gica » 17 Jan 2013, 10:40

Odlicno izgleda. Te nesavrsenosti su joj samo plus.

Randy

Post by Randy » 17 Jan 2013, 11:36

:homer:
svaka čast :ziveli:

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 17 Jan 2013, 12:02

Hvala drugari!
Hm...ranije nisam visio po madbean forumu, juche sam postavio slike i tamo, ljudi su veoma supportive, iznenadjen sam koliko.
Sinoc sam koristio Klon-a na probi, kopiracu shta sam napisao na madbean forumu

"I gave Klon a run last night at bands practice and I LOVED it. I immediately noticed increased presence in a band mix, but not in a cutting way that hurts, but in a good way, I think the band sounded tighter. We are a prog rock/metal/shoe-gaze/post-rock trio, blah, I hate labels like these...
When I did solos, the notes were crazy present and I had wonderful sustain. Playing rhythm on an SG's neck pickup, be heavy, and still be able to distinguish the notes in a sus4 chord can get a little tricky, but the Klon handled that very well.
I don't know, it was only one rehearsal, but I can already tell that I was wrong to question this design, it works great. I kept away from this pedal mainly because people were telling me that the overdrive sounds are harsh and unusable, but I find them to be liars huh! I think that this may very well be the best OD out there. [of course, it could be just my satisfaction with the pedal right now]
With my 6V6 amp [custom made 5E3-alike amp] I get just about every tone I could ever need with the Klon. It kinda reminds me of a Zendrive I built a while ago, but with more headroom, and less "blanket on top" of the sound. I get Robben Ford sounds very easily. It sounds to me like him even more than with a Zendrive.

Really really pleased with this pedal."

guv'nor

Post by guv'nor » 17 Jan 2013, 16:33

A za nas koji smo u školi nismo imali ingliški? :hide:

:mrgreen: :kiss: :ziveli:

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 28 Mar 2013, 15:34

Evo jos jednog Centaur-a, ovog sam pravio Voji iz benda Hipnagoga Slike, ovo je zaista prava pedala za njega, on covek svira prstima, ima izmedju sebe i pojacala nijednu, jednu, ili eventualno dve pedale, i zaista, Centaur u njegovim rukama zvuci neverovatno. Veoma sam ushicen jer ce moja pedala biti zabelezena i na studijskom snimku benda vec od ponedeljka. Vec sam smarao sa time koliko volim njihov bend, mada nisam siguran da li sam to radio ovde ili na fejsu.

Grafika sam izabrao inspirisan njihovom pesmom Surlasi. LED je plave boje, looks awesome.
Unutrasnjost izgleda 100% isto kao kod mog Centaura, iste su komponente, sve sve je potpuno isto. Nisam stigao da je uslikam iznutra. Bummer.

Image

Image

Image

Image

Konacno sam masterovao epoxy resin finish. Nakon nanosenja smole poceo sam da je pecem pod obicnom stonom lampom. Znaci uperim lampu na 3-4 cm od pedale, i ispece se i stegne za 2-3 sata i izgleda odlicno. Ranije sam ostavljao da se samo osusi fazon dan-dva, i uvek mi je ispadalo...pa osrednje at best. Ovako je mnogo mnogo bolje. Konacno.
Ovaj zadnji deo pedale nisam pekao, i vidi se kako su se izdigli mehurici ispod folije, ali nema veze...

I naravno, Surlasi.

Kill surf city

Post by Kill surf city » 28 Mar 2013, 15:39

Jebeno. :bambi:

Tufli

Post by Tufli » 28 Mar 2013, 16:00

Svaka cast! :bounce:

Post Reply