japanski telekaster
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
japanski telekaster
vec neko vreme se nudi japanski telekaster na oglasima,cena varira nekad je 600 nekad 620 eura.prodavac rade.moze li mi neko reci ako je probao ovu gitaru utiske... a iskusniji da mi kazu kakva je u poredjenju sa baja telekaster mexico gitarom.
Re: japanski telekaster
Онај Раде што је мало из Руме, а мало из Новог Сада? Ако је тај, онда сигурно не вреди те паре.
greška, čovek na mestu, sasvim sigurno.
- Guitar_thrill
- MF veteran
Ono što sam ja skontao kod tog Radeta je, da mu gitare, čas imaju jedan pickguard, pa drugi, pa druge magnete, mislim da je jedna gitara čak i telo menjala, isto tako, nekad se promeni i sam model gitare, često vidim da su japanci u pitanju. Što mi u kombinaciji sa tim da prodaje i fenderove delove deluje malo čudno.
Ne znam da li sam ukupno video 2-3 gitare da je prodavao da su stvarno u originalnom stanju.
Ne kažem da je to nešto loše, ali, s obzirom šta se sve ovde radi sa gitarama i prodaje, ja bih dobro razmislio. A i te stock gitare koje je prodavao su uvek skuplje, a ove "sređivane" uglavnom imaju malo spuštenu cenu.
Ne znam da li sam ukupno video 2-3 gitare da je prodavao da su stvarno u originalnom stanju.
Ne kažem da je to nešto loše, ali, s obzirom šta se sve ovde radi sa gitarama i prodaje, ja bih dobro razmislio. A i te stock gitare koje je prodavao su uvek skuplje, a ove "sređivane" uglavnom imaju malo spuštenu cenu.
Guitar_thrill wrote:Ono što sam ja skontao kod tog Radeta je, da mu gitare, čas imaju jedan pickguard, pa drugi, pa druge magnete, mislim da je jedna gitara čak i telo menjala, isto tako, nekad se promeni i sam model gitare, često vidim da su japanci u pitanju. Što mi u kombinaciji sa tim da prodaje i fenderove delove deluje malo čudno.

Ako smatras da gitara ne mora da bude onakva kakva je izasla iz fabrike, i ako smatras da je gitara vrat + telo + ostali delovi , i svako to moze da sastavi po sopstvenom nahodjenju i u skladu sa sopstvenim interesima - onda kupi kod njega.
Ako uzneš u ruke komat, malko ga prosvirkaš, skontaš da ti leži i da je zvuk baš kako treba pa još i cenu dogovoriš da ti odgovara - onda kupiš. Čika Rade je poslovan i ljubezan čoek, neće te zajebat, a mnoge odgovore će ti dati i pre nego što sam pitaš.
Neki, odvoji vreme, poseti čoveka, ima i vrh pojačala, probaj telca, znam da je debljina vrata kod tebe vrlo prioritetna, to moraš osetit i čut pa javi ovde jel bolji komad od plavog badže.

Neki, odvoji vreme, poseti čoveka, ima i vrh pojačala, probaj telca, znam da je debljina vrata kod tebe vrlo prioritetna, to moraš osetit i čut pa javi ovde jel bolji komad od plavog badže.

svakaMilanares wrote:Ako uzneš u ruke komat, malko ga prosvirkaš, skontaš da ti leži i da je zvuk baš kako treba pa još i cenu dogovoriš da ti odgovara - onda kupiš. Čika Rade je poslovan i ljubezan čoek, neće te zajebat, a mnoge odgovore će ti dati i pre nego što sam pitaš.
vam je na mestu.zahvaljujem.
nema na cemu.
nemojmo si persirati ovde na forumu
nemojmo si persirati ovde na forumu

Баш тако. Због наведених детаља сам подозрив, али не тврдим ништа. Оно што ме дефинитивно одбија су цене, које су углавном нереалне.Guitar_thrill wrote:Ono što sam ja skontao kod tog Radeta je, da mu gitare, čas imaju jedan pickguard, pa drugi, pa druge magnete, mislim da je jedna gitara čak i telo menjala, isto tako, nekad se promeni i sam model gitare, često vidim da su japanci u pitanju. Što mi u kombinaciji sa tim da prodaje i fenderove delove deluje malo čudno.
Jeste, jeste ... da mu se da IZA ZAVESE par telekastera i to od najbednijeg Skvajera, preko std. amerikanca do nekog najskupljeg custom shop masterbuild modela ... baš me zanima da li bi prepoznao "ton koji mu leži" tj. odabrao najskuplju gitaru od testiranih. Ova BAJKA o testiranju gitare u sobnim uslovima pola sata pre kupovine je baš to - BAJKA. Jedino što se tu može utvrditi se tiče vizuelne prirode, oštećenja, možda utvrdjivanje da li je "partcaster" u pitanju (ako dozvoli rasklapanje gitare), proveriti kako reaguju potovi, da li su magneti u funkciji, ..., oko zvuka - to je više sugestivne prirode nego objektivne procene kvaliteta istog u datim uslovima i tom vremenu.Milanares wrote:Ako uzneš u ruke komat, malko ga prosvirkaš, skontaš da ti leži i da je zvuk baš kako treba pa još i cenu dogovoriš da ti odgovara - onda kupiš.
Last edited by Trzalica on 04 Feb 2013, 14:29, edited 1 time in total.
P.S.
Ja se prosto oduševim kada vidim da Telecaster oblik gitare diže cenu na uštrb kvaliteta i to samo zato što je taj oblik gitare danas ponovo "in" kod bendova novijeg datuma. Skvajeri su po 250-350€ i to samo zato što imaju tele oblik. Onda ne čudi da razni japanci, korejanci i menikanerosi koštaju 500-600€ bez pardona. Što se tiče prodavca, i ja bih bio fin i ljubezan čika da nudim japanskog telekastera za 600€.
BTW. dotični Rade je najobičniji trgovaC muzičkom opremom koju evidentno sklapa iz delova ako ne i FALSIFIKUJE. U prilog ovoj tezi govori to što prodaje pojedinačne delove pa čak i materijal za falsifikovanje kao što su oni vodeni dekali i pločice za vrat.
Ja bih ovakvog prodavca izbegavao u širokom luku.
Ja se prosto oduševim kada vidim da Telecaster oblik gitare diže cenu na uštrb kvaliteta i to samo zato što je taj oblik gitare danas ponovo "in" kod bendova novijeg datuma. Skvajeri su po 250-350€ i to samo zato što imaju tele oblik. Onda ne čudi da razni japanci, korejanci i menikanerosi koštaju 500-600€ bez pardona. Što se tiče prodavca, i ja bih bio fin i ljubezan čika da nudim japanskog telekastera za 600€.
BTW. dotični Rade je najobičniji trgovaC muzičkom opremom koju evidentno sklapa iz delova ako ne i FALSIFIKUJE. U prilog ovoj tezi govori to što prodaje pojedinačne delove pa čak i materijal za falsifikovanje kao što su oni vodeni dekali i pločice za vrat.

Ja bih ovakvog prodavca izbegavao u širokom luku.
Trzalice, samo me zanima gde ces da odsrafis pojacalo? Studio? Sta ako nemas bend? O bini i da ne pricam...Malo ko zivi u nekim izolovanim gajbama gde mozes da otpanjis pojacalo na gajbi. Ajd sto ce se bune komsije, ali nije fer ni prema ukucanima.
nesharm wrote:Trzalice, samo me zanima gde ces da odsrafis pojacalo? Studio? Sta ako nemas bend? O bini i da ne pricam...Malo ko zivi u nekim izolovanim gajbama gde mozes da otpanjis pojacalo na gajbi. Ajd sto ce se bune komsije, ali nije fer ni prema ukucanima.
Ja sam kod Radeta pazario neke magnete, imali smo i razmenu pojacala. kod njega (covek je iz Pećinaca) možeš da se napanjiš do daske!
Slažem se da je teško testirati gitaru na brzinu, tek u radnjama je neuslovno, ali u "kućnim" uslovima, još ako poneseš sopstveno pojačalo i gitaru kako bi uporedio, to je već nešto, a to kod Radeta može da se izvede.
Ostalo je stvar ličnog izbora i ukusa.