Blackstar ID100TVP solid state
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
-
Blackstar ID100TVP solid state
Kako vam se cini ovo u odnosu na pravu stvar tj. lampe?
http://www.guitarworld.com/review-black ... 00tvp-head
http://www.guitarworld.com/review-black ... 00tvp-head
- Gitaroholicar
Re: Blackstar ID100TVP solid state
Lampa je lampa 

-
Moze malo opsirnije? Ovo zvuci prilicno dobro.
- Gitaroholicar
Pa zavisi sta sviras. Za eto tako neki metal, gde ni nemas bog zna kake dinamike u zvuku je dobro.
Al sigurno kosta boga oca, za koje novce mozes uzeti redovno lampasko pojacalo i da si miran.
Ja solid state postujem samo kao kombo, jer je prilagodjeno plicem dzepu. A da ja sad dajem silne novce za solid state glavu, koja kosta kao i redovno lampasko, nikad.
Konzervativno zvuci, al jbg. Ne mogu lampa i tranzistor da se porede
Al sigurno kosta boga oca, za koje novce mozes uzeti redovno lampasko pojacalo i da si miran.
Ja solid state postujem samo kao kombo, jer je prilagodjeno plicem dzepu. A da ja sad dajem silne novce za solid state glavu, koja kosta kao i redovno lampasko, nikad.
Konzervativno zvuci, al jbg. Ne mogu lampa i tranzistor da se porede

- mislim_stvarno
zvuci lepo na ovom videu, ali meni se nikada nije svidela ovakva koncepcija. 100 tonova u glavi od 100w. Line6 spider stil. Prevelika je to glava za igranje i zezanje sa razlicitim zvucima po kuci, vise je to okrenuto svirkama/probama, a za taj posao koristis jedan, dva, max tri razlicita zvuka i to je to (pod uslovom da su svichabilni futsvichom, inace ako moras rukom da ih menjas, onda koristis jedan). Digitalna modeling pojacala su prava stvar za sobe, imas gomilu zvukova za igranje bez dodatnog troska na procesore.
Nemam ja nista protiv ss pojacala, ali se slazem sa gitaroholicarom, ovo ce verovatno biti papreno skupo a za to mozes da uzmes neke korisnije stvari...
Hell, mozes da sasvim pristojno zvucis sa procesorom i obicnim ss, hibridnim, klin/drive pojacalom (kao bandit ili marshall avt)
Nemam ja nista protiv ss pojacala, ali se slazem sa gitaroholicarom, ovo ce verovatno biti papreno skupo a za to mozes da uzmes neke korisnije stvari...

-
Ova glava mu dodje 680 evra tako da jeste, moze svasta da se uradi za te novce. Nego ja razmisljam vise sa aspekta modelovanja zvuka, da li moze biti jedna od prekretnica za naredne generacije procesora recimo? Nesto sto ce malim kombo pojacalima dati "ono" sto do sad nisu imali? Vise je retoricko pitanje, na pogled u buducnost.
плус јеанmislim_stvarno wrote:zvuci lepo na ovom videu, ali meni se nikada nije svidela ovakva koncepcija. 100 tonova u glavi od 100w. Line6 spider stil. Prevelika je to glava za igranje i zezanje sa razlicitim zvucima po kuci, vise je to okrenuto svirkama/probama, a za taj posao koristis jedan, dva, max tri razlicita zvuka i to je to (pod uslovom da su svichabilni futsvichom, inace ako moras rukom da ih menjas, onda koristis jedan). Digitalna modeling pojacala su prava stvar za sobe, imas gomilu zvukova za igranje bez dodatnog troska na procesore.
Nemam ja nista protiv ss pojacala, ali se slazem sa gitaroholicarom, ovo ce verovatno biti papreno skupo a za to mozes da uzmes neke korisnije stvari...Hell, mozes da sasvim pristojno zvucis sa procesorom i obicnim ss, hibridnim, klin/drive pojacalom (kao bandit ili marshall avt)
Ljudi koji iole ozbiljno sviraju (tj oni koji će odvojiti 700 evra za glavu) nemaju potrebe za 350 igračaka u radnom pojačalu, oni imaju svoj ton, fazon i tačno znaju šta im treba. Opet, ozbiljnim tezgarošima opet ne treba jer je prejako i preglomazno za vući, kad mogu da ponesu proc sa gotovim farbama i bodu se u miksetu.
Pa ovo mi i nije nest' revolucionarno, imas one Line6 igracke u formi velikih glava, cak mislim da i Behringer ima seriju tih velikih modeling glava (vampyre ili tako nest)... Ako se bas mora digitalno, TC electronic to super radi (za bas doduse) sa onim njihovim toneprints, gde u osnovi uploadujes pedalu u memoriju ampaFrostensen wrote:Ova glava mu dodje 680 evra tako da jeste, moze svasta da se uradi za te novce. Nego ja razmisljam vise sa aspekta modelovanja zvuka, da li moze biti jedna od prekretnica za naredne generacije procesora recimo? Nesto sto ce malim kombo pojacalima dati "ono" sto do sad nisu imali? Vise je retoricko pitanje, na pogled u buducnost.
mislim_stvarno wrote:zvuci lepo na ovom videu, ali meni se nikada nije svidela ovakva koncepcija. 100 tonova u glavi od 100w. Line6 spider stil. Prevelika je to glava za igranje i zezanje sa razlicitim zvucima po kuci, vise je to okrenuto svirkama/probama, a za taj posao koristis jedan, dva, max tri razlicita zvuka i to je to (pod uslovom da su svichabilni futsvichom, inace ako moras rukom da ih menjas, onda koristis jedan). Digitalna modeling pojacala su prava stvar za sobe, imas gomilu zvukova za igranje bez dodatnog troska na procesore.
Nemam ja nista protiv ss pojacala, ali se slazem sa gitaroholicarom, ovo ce verovatno biti papreno skupo a za to mozes da uzmes neke korisnije stvari...Hell, mozes da sasvim pristojno zvucis sa procesorom i obicnim ss, hibridnim, klin/drive pojacalom (kao bandit ili marshall avt)

ovako nesto? http://www.fender.com/series/mustang/mustang-floor/Frostensen wrote:Ova glava mu dodje 680 evra tako da jeste, moze svasta da se uradi za te novce. Nego ja razmisljam vise sa aspekta modelovanja zvuka, da li moze biti jedna od prekretnica za naredne generacije procesora recimo? Nesto sto ce malim kombo pojacalima dati "ono" sto do sad nisu imali? Vise je retoricko pitanje, na pogled u buducnost.
Taj mustang floor je najobicniji procesor, koji u sebi ima i modeling opcije