Pomoc oko izbora ozvucenja

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

kosticpk

Pomoc oko izbora ozvucenja

Post by kosticpk » 06 Mar 2013, 13:33

Pozdrav svima! planiram da malo solo raduckam (pevam, sviram gitaru, i uz to pustim midi fajl). da li bi mi ovo

http://www.player.rs/product.php?ID=3923

zavrsilo posao za neki manji kafic i ako bi koliki bi prostor(koliko ljudi) moglo to da pokrije? Eventualno neku basticu kafica posto stize lepo vreme :) (mislim na snagu)
Takodje molim za misljenje o kvalitetu ponudjene opreme i da li neko mozda zna za nesto bolje za tu cenu 800-1000E?
hvala!

zeljkodespic

Re: Pomoc oko izbora ozvucenja

Post by zeljkodespic » 07 Mar 2013, 10:19

ovo ti je i vise nego pristojno za te pare!

Cope

Post by Cope » 07 Mar 2013, 12:09

Ovaj FBT još i radi, dok je MW gori čak i od Behringer-a.

zeljkodespic

Post by zeljkodespic » 07 Mar 2013, 12:12

Ne znam za mix,ali sam radio u tivtu na mw binovima i satelitima...ozbiljno shure!al ozbiljno i kostaju

kosticpk

Post by kosticpk » 08 Mar 2013, 07:41

Ja sam cesljajuci forume za ovaj MW cuo samo reci hvale, uglavnom hvala Vam za misljenje!!!
recite mi da li je snaga ok za to sto bih ja hteo, znaci kafic, manja bastica?
Hvala!!!

Cope

Post by Cope » 08 Mar 2013, 13:52

kosticpk wrote:Ja sam cesljajuci forume za ovaj MW cuo samo reci hvale, uglavnom hvala Vam za misljenje!!!
recite mi da li je snaga ok za to sto bih ja hteo, znaci kafic, manja bastica?
Hvala!!!
Ja iz iskustva znam da ne mogu da ozvučim bend onako kako ja mislim da treba da zvuči sa tom opremom. Puštanje muzike je već nešto drugo...
Na kraju pogledaj cenu nove pa i polovne opreme (još gore) pa će ti biti sve jasno. Ozbiljni tezgaroši ne znaju za MW, čim kupuju skupe Dinakorde :)

zeljkodespic

Post by zeljkodespic » 08 Mar 2013, 19:07

ma sve je to super, ali isto tako znam gomilu muzicara, sto narodnjaka sto raznih drugih zanrova, koji uzimaju presonus, yamahu, allen&heath...
a sto se tice snage, viska nije na odmet, mozda bi bilo bolje da su kutije makar 350w

Cope

Post by Cope » 08 Mar 2013, 22:43

zeljkodespic wrote:ma sve je to super, ali isto tako znam gomilu muzicara, sto narodnjaka sto raznih drugih zanrova, koji uzimaju presonus, yamahu, allen&heath...
a sto se tice snage, viska nije na odmet, mozda bi bilo bolje da su kutije makar 350w
Pa pazi u principu postoje dva tipa mixera - sprave namenjene muzičarima, i tonskim inžinjerima. Ove prve treba da su pre svega lake za upotrebu, praktične i pouzdane. Ja lično volim što suvlje sprave, a miljenik mi je Soundcraft.
Prva i jako bitna stvar na ovom MW, a zašto nije za live, je nedostatak Lo-cut filtera, i parametričkog EQ-a. A druga stvar je što je meni Azijska filozofija tona i preampa u mikserima, uvetu totalno strana...

zeljkodespic

Post by zeljkodespic » 10 Mar 2013, 18:15

ladno sam zaboravio na soundcraft...sviramo na njemu skoro 3 god...
sjajan!

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 10 Mar 2013, 18:43

Pa možemo mi da pričamo o azijskom, engleskom, američkom i kom god tipu mikrofonskih preampa, al aj neka neko nađe još ijednu ponudu za nov miks sa ukupnom snagom od 600w a da košta manje od 300 EUR? I koja pritom fino odrađuje sve potrebe za probe, kao i manje i srednje svirke?

A za MW ima ipak po netu više hvala nego kuđenja, ako je uopšte verovati svima nama koji nemamo pametnija posla nego da kuckamo po forumima isl. :D

I to što nema lo cut ili hi pass filtera i parametrike, pa nema ih ni na jednom jeftinijem kombo miksu gde je cilj da se proizvede nešto dovoljno funkcionalno i praktično po što manjoj ceni, tj. uz što niže troškove.

I ja volem i imam SoundCraft, ali nema to za trista evara...

Cope

Post by Cope » 10 Mar 2013, 21:37

sirac-šunka wrote:
I ja volem i imam SoundCraft, ali nema to za trista evara...
Letos sam video nekoliko polovnih komada do 300 eur po KP (made in UK), lično sam kupio jedan za 100 eur (mali kvar otklonjen), a razumem i fetiš kupovine sprava u prodavnicama. :ziveli:

Šurka u Soundcraft = EQ na flat :mrgreen:

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 10 Mar 2013, 21:51

Polovno, da.
A da i ja razumem razne razloge kupovine novih stvari. :wink:

maksabass

Post by maksabass » 12 Mar 2013, 01:11

Da ne zvucim grubo-nije mi to namera...sam u kaficu da sviras....meni je to oduvek bilo odbojno,kad vidim da neko sam svira,a jos i midi fajlovi ,jao ,jao...nikako mi se to ne svidja.Znam teska su vremena ,teski ljudi(saradnici),al ima valjda jos nekog koga zanima to da svira ,pa se malo skockajte i to vec moze da bude fina svirka sa recimo dve akustare i dva glasa.
Znam ljude koji su pare namlatili pevajuci na fajlovima...prezirem i njih i publiku koja to slusa,to je sve samo nije muzika,a ko hoce da se bavi muzikom i da od toga zivi -teska su vremena-al bas zato sto su se pojavili ti takvi,bendovi vise ne mogu da opstanu...svi hoce da pevaju i samo da pevaju ,a gde je muzika-NA FAJLOVIMA -A?
Izvinjavam sa ako sam zvucao grubo -ne zelim da omalovazavam niciji trud ,ali kao profesionalac koji zivi od muzike ,morao sam da iznesem svoj stav.

Cope

Post by Cope » 13 Mar 2013, 00:44

To se Makso zove "Aranžer", pojma nemaš. :mrgreen:

Pre neki dan sam u Kasini u centru BG-a prisustvovao naj ozbiljnijoj tezga svirci - dva aranžera i dve pevaljke, i puno seljaka* koji to slušaju :mrgreen: :povrac:

*ne mislim na individualne ratarske proizvođače.

zeljkodespic

Post by zeljkodespic » 13 Mar 2013, 15:57

to se zove "ljakse" :lol:

Post Reply