Izrada, održavanje, saveti...
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
-
thebeast
Cao narode,
molim vas za pomoc. Dvoumim se izmedju Fender Frontman 25R i Marshall MG15FX pojacala.
Pomozite da prelomim!

treba mi iskljucivo za kucnu upotrebu, ne radim svirke.
Gitara: Vintage v100.
Da li Marchall MG15 ima Reverb?
Pozdrav
-
mislim_stvarno
ako nemas dodatne pedale, roland cube, ako imas - vox pathfinder.
-
thebeast
mislim_stvarno wrote:ako nemas dodatne pedale, roland cube, ako imas - vox pathfinder.
Nemam, al imam u planu da kupim. NEki komentar za ova dva gore?
-
mislim_stvarno
nemam pojma sta da kazem, imao sam jako slican amp fenderu (navodno je shema tog mog iskopiran frontman), ortak je imao tog fendera, zvuci ok na klinu, kad se ubode pedala jako je cudan, kao neka zujalica.
marshall sam isto svirao davno kod drugara, zvucao tanko.
Ako je izbor samo izmedju ta dva ja bih uzeo fendera. Dist mu nije nesto, ali moze da se namesti nesto sto bi bilo ok, dok je sa pedalama rezultat pod znakom pitanja
Zasto bas ta dva? Mislim (a nisam jedini) da su roland i vox mnogo bolja pojacala za sve vrste muzike. Roland je bolji za tvrdje stvari (hard i heavy), vox kazu da odlicno prima pedale i vrlo je upotrebljiv za rok-bluz.
Ako mozes da dobijes vrlo povoljno fender (ispod 90e) ili marshall (ispod 60) onda ih uzmi, ali mislim da su ova druga dva pojacala mnogo bolji izbor.
-
thebeast
mislim_stvarno wrote:nemam pojma sta da kazem, imao sam jako slican amp fenderu (navodno je shema tog mog iskopiran frontman), ortak je imao tog fendera, zvuci ok na klinu, kad se ubode pedala jako je cudan, kao neka zujalica.
marshall sam isto svirao davno kod drugara, zvucao tanko.
Ako je izbor samo izmedju ta dva ja bih uzeo fendera. Dist mu nije nesto, ali moze da se namesti nesto sto bi bilo ok, dok je sa pedalama rezultat pod znakom pitanja
Zasto bas ta dva? Mislim (a nisam jedini) da su roland i vox mnogo bolja pojacala za sve vrste muzike. Roland je bolji za tvrdje stvari (hard i heavy), vox kazu da odlicno prima pedale i vrlo je upotrebljiv za rok-bluz.
Ako mozes da dobijes vrlo povoljno fender (ispod 90e) ili marshall (ispod 60) onda ih uzmi, ali mislim da su ova druga dva pojacala mnogo bolji izbor.
Hvala na pojasnjenjima, sad cu dobro da razmislim...al prvo cu da odem da isprobam roland i vox

-
Stevan Hinic
- ex Muzicar koji pije!
thebeast wrote:Cao narode,
molim vas za pomoc. Dvoumim se izmedju Fender Frontman 25R i Marshall MG15FX pojacala.
Pomozite da prelomim!

treba mi iskljucivo za kucnu upotrebu, ne radim svirke.
Gitara: Vintage v100.
Da li Marchall MG15 ima Reverb?
Pozdrav
Ja za kucno sviranje koristim Marshall MG15FX i po mom skromnom misljenju je odlicno, ja sam zadovoljan. Ima reverb.

-
tommytigh77
Za kućno sviranje ti je najbolji Roland Micro Cube, jeste ''na papiru'' manja snaga od pomenutog Fendera i Marshalla, ali i oni su namenjeni za vežbanje u kući, ne možeš sutra s njima ništa ni na probi, a kamoli na svirci, na to zaboravi. Dakle, ako hoćeš BAŠ pojačalo za kućno vežbanje i zezanje, Micro Cube je zakon. Em što radi neuporedivo bolje od ova dva koja si pomenuo (nije zujalica koju moraš da prekrivaš ćebetom da bi radila normalno), em što ima taman snagu za vežbanje na gajbi (čak i više od toga, komšije će biti iznenađene), em što imaš na njemu i više vrsta distorzija i gomilu efekata pa ti uopšte ne trebaju pedale za početak. Plus, možeš da ga napuniš baterijama i zezaš se sa društvom u parku do besvesti. A cena je, koliko se sećam, tu negde oko 90 do 120 eura na oglasima, ne znam koliko se kreću ova Fender i Marshall pojačalca, ali mislim da je tu negde. Da je to postojalo kad sam ja počinjao da sviram gitaru, uvlačio bih se ćalu dok mi se ne vide samo pertle, da mi kupi to pojačalo. Zaboravi na etikete ''Fender'' i ''Marshall'', na tom nivou to ništa ne znači. Kupi Micro Cube i sa srećom.
-
Trooper
- Urednik
-
Budzet dersu, budzet. I meni bi legao bar jedan micro rectifier za po kuci, al to su dve prosecne plate u Srbistanu
-
thebeast
tommytigh77 wrote:Za kućno sviranje ti je najbolji Roland Micro Cube, jeste ''na papiru'' manja snaga od pomenutog Fendera i Marshalla, ali i oni su namenjeni za vežbanje u kući, ne možeš sutra s njima ništa ni na probi, a kamoli na svirci, na to zaboravi. Dakle, ako hoćeš BAŠ pojačalo za kućno vežbanje i zezanje, Micro Cube je zakon. Em što radi neuporedivo bolje od ova dva koja si pomenuo (nije zujalica koju moraš da prekrivaš ćebetom da bi radila normalno), em što ima taman snagu za vežbanje na gajbi (čak i više od toga, komšije će biti iznenađene), em što imaš na njemu i više vrsta distorzija i gomilu efekata pa ti uopšte ne trebaju pedale za početak. Plus, možeš da ga napuniš baterijama i zezaš se sa društvom u parku do besvesti. A cena je, koliko se sećam, tu negde oko 90 do 120 eura na oglasima, ne znam koliko se kreću ova Fender i Marshall pojačalca, ali mislim da je tu negde. Da je to postojalo kad sam ja počinjao da sviram gitaru, uvlačio bih se ćalu dok mi se ne vide samo pertle, da mi kupi to pojačalo. Zaboravi na etikete ''Fender'' i ''Marshall'', na tom nivou to ništa ne znači. Kupi Micro Cube i sa srećom.
Hmm, mozda bih se pre odlucio za ovako nesto:
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/997 ... Amplifier-**/ nego za Micro Cube. Resio sam da dam do 20.000, tako da na kupujem prodajem moze da se nadje do te cifre

I ovaj pomenuti Marshall mi je isto OK, uhhh, videcu....
-
Baba Slim
- MF veteran
Ako ides do te cifre, onda obavezno idi u radnju i probaj i Fender Mustang II, pa vrebaj da li ce se pojaviti na oglasima...
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/877 ... USTANG-II/
Nedavno sam na jednoj svirci imao prilike da sviram vecu verziju, Mustang III, i klin simulacija je ODLICNO radila, i super je primala efekte koje sam spojio ispred. Verujem da ima gomila zvukova koji mogu dobro da se nameste, plus sto preko kompa bi trebao da imas vece mogucnosti finog podsavanja u odnosu na Rolanda.
Uz svo duzno postovanje prema Roland Cube seriji (imao sam Micro Cube i bio sam prezdovoljan, prodao sam jer mi zaista nije trebalo jos jedno pojacalo za po kuci), ali mislim da sigurno treba i ove Mustange probati.
-
thebeast
Baba Slim wrote:Ako ides do te cifre, onda obavezno idi u radnju i probaj i Fender Mustang II, pa vrebaj da li ce se pojaviti na oglasima...
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/877 ... USTANG-II/
Nedavno sam na jednoj svirci imao prilike da sviram vecu verziju, Mustang III, i klin simulacija je ODLICNO radila, i super je primala efekte koje sam spojio ispred. Verujem da ima gomila zvukova koji mogu dobro da se nameste, plus sto preko kompa bi trebao da imas vece mogucnosti finog podsavanja u odnosu na Rolanda.
Uz svo duzno postovanje prema Roland Cube seriji (imao sam Micro Cube i bio sam prezdovoljan, prodao sam jer mi zaista nije trebalo jos jedno pojacalo za po kuci), ali mislim da sigurno treba i ove Mustange probati.
Hvala, moram probati....nisam se susretao do sada s tim.
-
Kristijan
- Uvaženi član
Мени је та категорија транзистораца од око 30 вати потпуно нејасна. Стварно не знам чему то служи. У кући је често и 15 вати прегласно, тако да ћеш појачало од 30 вати да држиш стално на кецу. Можеш да одрадиш неку пробу с таквим појачалом, али то није појачало с којим можеш да се носиш с бубњен на свирци. Није само снага у питању, него и пречник звучника. Треба за свирку да га доста отпањиш, и ту онда једна тесно спакована десетка уме да звучи прдуцкаво. Прегласно за собу, претихо за свирку... Шта онда с њим да радиш?
Осим тога, звучник од 8 инча (какав најчешће имаш у тим малим појачалима од 15 вати) и звучник од 10 инча (какав је најчешће у тим појачалима од 25 до 35 вати) се разликују, али то није спектакуларна разлика, посебно кад се узме у обзир да причамо о појачалу са 1 звучником. Да су два звучника од 10 инча у питању - то је већ нека мало другачија прича. Ако се јури већи звучник зарад бољег звука, онда лепо гледаш појачало које има звучник од 12 инча, па онда стварно можемо да причамо о озбиљној промени и унапређењу. Ето овај Мустанг 2 има звучник од 12 инча.
-
Baba Slim
- MF veteran
Kristijan wrote:Мени је та категорија транзистораца од око 30 вати потпуно нејасна. Стварно не знам чему то служи. У кући је често и 15 вати прегласно, тако да ћеш појачало од 30 вати да држиш стално на кецу. Можеш да одрадиш неку пробу с таквим појачалом, али то није појачало с којим можеш да се носиш с бубњен на свирци. Није само снага у питању, него и пречник звучника. Треба за свирку да га доста отпањиш, и ту онда једна тесно спакована десетка уме да звучи прдуцкаво. Прегласно за собу, претихо за свирку... Шта онда с њим да радиш?
Po meni, ovo je najveca istina. Imao sam jedno vreme na pozajmici Fenderov matori Frontman 15r, i preglasan je za sobu, drzao sam ga na 1 jedva.
MicroCube mi je najveca pobeda. Sve je u njega spakovano sto ti realno treba (i vise od toga), dovoljno glasan za sobu, ne smetas nikome, plus radi na baterije sto je odlicno - nisam ni sam mislio da cu to koristiti, ali bogami jesam.

Gitara i pojacalo na rame, pivo sa drugarima u parku kod faksa, sa sve distorzijom.

-
Trooper
- Urednik
-
Samo na mustanga zaboravi ako planiras mjetal neki (bez pedala, jel'te). Na jednoj svirci sam zatekao vecu verziju (60w ili tako nest), i ono je bilo.... tuzno. Dok roland ima solidne simulacije marsala/bugija