Humbucker's
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Humbucker's
Ovako imam Epiphone-a Les Paul Custom-a 2008 godiste,sa stock HUMBUCKERIMA Classic AlNiCo,dosao sam na ideju da menjam Humbuckere?,sviram pretezno rock/hard rock,blues... i u tom fazonu slicno,potreban mi je jako dobar clean,a koristim OD vise od DISTA!!!
Budget mi je 100E,i razmisljam da pazarim DiMarzio Norton DP160 za bridge poziciju posto sam 90% vremena na bridge pick up-u,mnogo sam citao recenzije za ovaj magnet i slusao na YT kako zvuci i mislim da je to bas ono sto mi je potrebno!!!!
Pitanje je sledece posto je Epi od mahagonija, ako ko ima iskustvo sa ovim magnetom da mi pomogne, sta bi bila dobra kombinacija sa Nortonom DP160 u neck poziciji,za pocetak cu ostaviti njegov stock magnet!!!!
pozz.!!!Coca!!!
Budget mi je 100E,i razmisljam da pazarim DiMarzio Norton DP160 za bridge poziciju posto sam 90% vremena na bridge pick up-u,mnogo sam citao recenzije za ovaj magnet i slusao na YT kako zvuci i mislim da je to bas ono sto mi je potrebno!!!!
Pitanje je sledece posto je Epi od mahagonija, ako ko ima iskustvo sa ovim magnetom da mi pomogne, sta bi bila dobra kombinacija sa Nortonom DP160 u neck poziciji,za pocetak cu ostaviti njegov stock magnet!!!!
pozz.!!!Coca!!!
Re: Humbucker's
Probaj Seymour Duncan 59, mozes i u bridge i u neck poziciju, stvarno lep, prirodan i cist magnet, sa dosta sustaina na drajvu/distu. Deluje mi kao odlicna varijanta za ono sto si naveo, a mozes i kombinaciju Duncan Jazz u neck, 59 u bridge, ili Duncan Jazz neck, Jeff Beck HB u bridge, takodje jako lepo zvuci. AKo si za total vintage tone moze i Seth Lover, mada i DiMarzio PAF lepo zvuce.
@ Historic,Hvala na savetima,ali nisam mislio na SD nego na DiMarzio magnete,nekako su mi DM lepsi po tonu od SD,naravno moj subjektivni dozivljaj!!!pozz.!!!Coca!!!
Coco, los ti je osecaj. I SD i Dimarzio imaju po preko 100 modela magneta, nemoguce je da ne postoji nista sto ti odgovara u SD-u a postoji u DiMarziju.
A moja preporuka je da stavis PAF ili PAF Pro u obe pozicije i udri
A moja preporuka je da stavis PAF ili PAF Pro u obe pozicije i udri
Trooper,Hvala ti!!!,ali ja sam samo pitao da li neko ima iskustva sa ovim DM Norton DP160 na LP gitarama od mahagonija???,a imam u razmatranju PAF i PAF Pro!!!pozz.!!!Coca!!!
Dobar je Norton, pravi rokerski...ako ti treba jako dobar clean, ne znam kako ce to da ispadne u mahagoniju, mozda bass preovlada pa mu zafali sparkle i cistine...Dobar jako slican magnet koji je manje rizican za to je Fred. Slican kao Norton u srednjim i visokim ali ima manje debeo bass i malo manje snage. Ja sam se dvoumio izmedju ta dva i na kraju uzeo Fred. Imao sam ToneZone koji je iz iste familije gde su Fred i Norton i bio mi je predebeo. Norton je izmedju Fred i Tone Zone sto se tice basa i jacine. Jacina kod Fred mi je taman kako treba. Moze da ima distorzije kolko hoces, a nije preglasan pa moze da se procisti i da ostane bistar za clean.coca wrote:Ovako imam Epiphone-a Les Paul Custom-a 2008 godiste,sa stock HUMBUCKERIMA Classic AlNiCo,dosao sam na ideju da menjam Humbuckere?,sviram pretezno rock/hard rock,blues... i u tom fazonu slicno,potreban mi je jako dobar clean,a koristim OD vise od DISTA!!!
pozz.!!!Coca!!!
Dobar match u neck poziciji i za Norton i za Fred su Paf Pro ili Air Norton. Prvi vise lici na PAF samo malo jaci, ima onako pristojan bass i vise treble pa ima lep quack. To lepo dodje do izrazaja kad sviras nesto bluesy, kao neki Satriani pentatonic bluesy fazon. Drugi ima izrazenije mids pa je dobar za duze note ili za brzi alternate picking, recimo kao Petrucci. Tu zna da zasmeta ako imas previse quack-a jer samo skripi

moguce je, sto da ne? Ne znam ni jedan SD pickup koji je slican recimo Air Nortonu ili bilo kom Air magnetu. Nemaju koliko znam ni jedan hibrid bar/pole kao crunch lab\d-sonic. Nema ni jedan kao Fred recimo sa tako izrazenim harmonicima, a da nije krestav. Nema ni jedan hi-fi sounding kao Steve's Special. Mnogo im je slabija ponuda rail magneta za strat. Itd itd...ima i slucajeva obrnuto, da ne ispadne da sam dimarzio fanboy, iako jesam.Trooper wrote: nemoguce je da ne postoji nista sto ti odgovara u SD-u a postoji u DiMarziju.
Norton je meni u mahagoniju imao toliko midlova da nisam mogao da ih isteram nicim. Visokih nigde, clean katastrofa, samo midl bezobrazno izrazen, i pomalo bassa. Uzasno.
Mozda u drugacijoj gitari bude zvucao drugacije. Ovo moje je bio Ibanez SZ520, lp-style mahagoni gitrica neck through body. Mutava i losa gitra.
Mozda u drugacijoj gitari bude zvucao drugacije. Ovo moje je bio Ibanez SZ520, lp-style mahagoni gitrica neck through body. Mutava i losa gitra.
Nema smisla da pitaš to ljude ovako jer u startu, malo ljudi je ovde probalo mnogo magneta u mnogo različitih gitara, a drugo, nešto štto je nekom super tebi će biti kesa i obrnuto. Mnogo bi ti bolje bilo da vidiš šta koriste od magneta gitaristi koji sviraju gitaru slične konstrukcije kao LP a čiji ti se ton sviđa. Pri tome, imaj u vidu da će sve to zavisiti od toga preko čega sviraš. Neki magneti bolje rade u kombinaciji sa određenim pojačalom.coca wrote:Ovako imam Epiphone-a Les Paul Custom-a 2008 godiste,sa stock HUMBUCKERIMA Classic AlNiCo,dosao sam na ideju da menjam Humbuckere?,sviram pretezno rock/hard rock,blues... i u tom fazonu slicno,potreban mi je jako dobar clean,a koristim OD vise od DISTA!!!
pozz.!!!Coca!!!
Konačno, po mom skromnom mišljenju, čudna ti je kombinacija, tj to šta hoćeš. Ako sviraš blues, hard rock, obično je izbor neki kremast, masan neck magnet koji će dati dobar ton kad se malo nagazi overdrive u otpanjenog lampaša. Na primer. Ako hoćeš jako čist zvuk iz LP gitare, treba ti neki magnet sa manjim output-om, svetliji, definisan i jasan. Na stranu što meni u principu "dobar clean" i Les Paul ne idu u istoj rečenici, al ajd.

Htedoh da dodam "za to sto tebi treba". Naravno, ako imas specificne prohteve, lako je odabrati brend, ali za taj neki "nedefinisan" segment trzista (tj bez ikakvih ekstrema kao ultravisok output/railovi i to) mozes po deset magneta oba proizvodjaca da stavis na gomilu, izvlacis i testiras jedan po jedan, i niko nece moci da kaze "aa, to je dimarzio sigurno"bancika wrote:moguce je, sto da ne? Ne znam ni jedan SD pickup koji je slican recimo Air Nortonu ili bilo kom Air magnetu. Nemaju koliko znam ni jedan hibrid bar/pole kao crunch lab\d-sonic. Nema ni jedan kao Fred recimo sa tako izrazenim harmonicima, a da nije krestav. Nema ni jedan hi-fi sounding kao Steve's Special. Mnogo im je slabija ponuda rail magneta za strat. Itd itd...ima i slucajeva obrnuto, da ne ispadne da sam dimarzio fanboy, iako jesam.Trooper wrote: nemoguce je da ne postoji nista sto ti odgovara u SD-u a postoji u DiMarziju.
to da, i duncan ima super magnete u domenu paf i hot paf magneta...za shred malo manje
Hvala svima!!!,e sada opet Ja komplikujem....,a sta bi mi rekli ako na sve ovo dodam DM Super Distorrtion DP100 umesto DM Norton-a DP160???pozz.!!!Coca!!!

Super distortion je skroz cool magnet, znam da su ga mnogi ugradjivali u bridge, smatra se standardom kvaliteta za rock. Ne znam kakav je u kombinaciji sa mahagonijem, trebalo bi da ok sljaka.coca wrote:Hvala svima!!!,e sada opet Ja komplikujem....,a sta bi mi rekli ako na sve ovo dodam DM Super Distorrtion DP100 umesto DM Norton-a DP160???pozz.!!!Coca!!!![]()
![]()
@ Historik,Hvala na odgovoru....,i ja isto mislim da je sasvim cool i razmisljam da ga postavim u bridge poziciju,a inace na mrezi kazu da je HB koji je ispisao istoriju rock muzike od ranih '70-tih do danas,pa rekoh da puno ne pametujem,vec da ga pazarim!!!Ajde javljam se sa utiscima kad ga postavim na gitaru!!!!pozz.!!!Coca!!!
super je super dist, ali je za clean gori od svih gore pomenutih. On je najtopliji i najjaci pa ce tupo da ti zvuci clean...ali je za crunch super.