Line 6 Echo Park, neki analogni ili nešto treće?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Guitar_thrill
MF veteran

Line 6 Echo Park, neki analogni ili nešto treće?

Post by Guitar_thrill » 15 Dec 2013, 00:57

Dvoumim se već neko vreme da li da pazarim carbon copy ili aqua puss, pa sam naravno došao do zaključka da ne uzmem ni jedno od ta dva :mrgreen:
Tj. krenuo sam prvo sa mišlju da moram uzeti analog delay, a onda sam skontao da mene ustvari najviše zanima nekakav tape echo zvuk, a da za to ne mora biti rešenje analogni delay...
Video sam na netu da je par ljudi pohvalilo echo park za taj tape echo mode, a vidim i da je na popustu kod nas...sa druge strane, bojim se da ga ne kupim, pa posle da se kajem i priželjkujem neku analognu pedalu (tgp'd i taj fazon).

Pa me interesuje da li je neko probao echo park, i da li bi preporučio nešto drugo?

Znači najviše me interesuje tape echo, ali bih koristio i za neke gilmour solažice i tako to, ništa ekstremno u svakom slučaju, mislim da ni tap tempo nije potreban :)

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Re: Line 6 Echo Park, neki analogni ili nešto treće?

Post by nemanjavelimirovic » 15 Dec 2013, 00:57

ok je Echo park, ono iz iskustva, mada ima i boljih sigurno. :) :ziveli:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 15 Dec 2013, 03:00

Ne postoji neki razlog koji se narocito istice, ali je meni taj echo park totalno bezveze. Nekako sve radi ok ali nista ne radi dobro.

Ortak ima DL4 kojeg bi prodavao pa ako te zanima, javi se da te povezem. Ja imam carbon copy pa mozes i da uporedis.

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 15 Dec 2013, 03:21

Kakva je razlika po tebi izmedju carbon copy-a i nekog moda koji najvise lici na analogni dilej na dl-4?

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 15 Dec 2013, 10:37

Funkomat i dl4 mi je prevelik, a ne još pravi echoplex :D a i budžet mi je negde do 150e, tako da to nije dosta ni za polovan dl4 :)

xspaceman

Post by xspaceman » 15 Dec 2013, 12:16

digitech digidelay? ibanez de-7?

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 15 Dec 2013, 12:29

Imao sam de-7 i u suštini mi se dopao, malo mi je smetalo što je nekad eho bio preoštar, ali jedini razlog zašto sam ga prodao je jer su mi tada trebale pare...interesuje me ima li smisla dodavati još za analogni delay, ili je i to dosta...verovatno bi mi bilo najbolje da probam i jedan i drugi u nekoj prodavnici, problem je što ja razlike lepo skontam tek sa bendom kad probam, a tada je već kasno. Zato bih voleo da čujem vaše mišljenje :)

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 15 Dec 2013, 12:33

Ako ti se svideo DE7 ima sad ova nova varijanta http://c1.zzounds.com/media/quality,85/ ... 51c280.jpg koja je isto to samo sa tap tempom, volu je ljudi, sta znam...uklapa se u budget.

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 15 Dec 2013, 12:48

Meni tap tempo, oscilacije i slične stvari uopšte nisu bitne (naravno, nije to loše imati, ali ne bih zbog toga birao neku pedalu), bitnije mi je da ima topliji zvuk, da malo "začinim" zvuk i promenim atmosferu u toku svirke, nego sad da baziram svirku na dileju i tako to :)
(kakve psihodelične rečenice sklapam :hide: )

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 15 Dec 2013, 13:12

Hmm, ako ti nije imperativ da pedala mora da bude analogna and shit, ja bih ozbiljno razmotrio kupovinu ovoga:

http://www.tcelectronic.com/rpt-1-nova-repeater/

Ja sam je imao jako kratko, ali sam taman tad odlepio i rasprodao sve pedale, pa nisam ni stoga oda je koristim na svirkama kao covek... :lol: No, to ne utice na utisak koji je ta pedala ostavila - fenomenalna izrada i vrhunski zvuk, i gomila opcija koje mozes, a naravno ne moras da koristis. Sjajno je sto ima Tone kontrolu, koja utice na svaki izabrani tip dileja, i ima dve vrste modulacije (koje isto mozes da koristis uz svaki tip dileja) sto isto dodje bas bas korisno.

Da ne smaram sa karakteristikama, ima gomila informacija i demoa na netu. Sve u svemu, mislim da sam video da je popust na ovu pedalu u Artistu, ali sve i da nije, redovna cena joj je valjda 160e sto ti ulazi u budzet, a verujem da bi njome dobio 5x vise mogucnosti nego bilo kojom drugom analognom pedalom u tom cenovnom rangu.

Mozda izgleda komplikovano za upotrebu ali veruj mi da nije - veoma je intuitivna, i skapiras za sekund sta je sta, i super je sto su ti sve kontrole pod rukom, dostupne, nema menija i ostalih zezalica...

EDIT: Sto se tice CCopy-ja - ako se dobro secam, znam da mi je Funkomat u jednom razgovoru rekao da mu previse mulja u pozadini dok svira sa bendom, odn. ponavljanja su poprilicno tamna/mutna... Mozda mu se utisak promenio od kada smo o tome pricali, ne mogu da tvrdim, najbolje da se on oglasi.

EDIT #2: Naleteh na ovo... :ziveli:

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 15 Dec 2013, 13:40

xspaceman wrote:digitech digidelay?
:1:

Tape mod mu je extra, a i modulation, imas i recording i tap tempo valjda... I imas 3 moda standardnog dileja i reverse...

xspaceman

Post by xspaceman » 15 Dec 2013, 13:59

T.C Electronic Flashback Delay&Looper? ima ga po oglasima i uklapa se u cenovni rang...

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 15 Dec 2013, 14:05

Ako se ne varam - guitar thrill je vec posedovao Digidelay? :? No, mozda gresim.

Sto se Digija tice - Tape mod mu je dobar, ja sam iskljucivo njega koristio...

Sto se tice loopera - po meni je neupotrebljiv, jer moze samo 4 sekunde.

Reverse mode mu je jedan od najlosije uradjenih, po meni bar - svaki drugi dilej koji sam probao a da ima reverse mod je uradjen bolje od Digija, nekako, rekao bih da na Digiju previse glitch-uje, bas nisam bio zadovoljan, zato ga nisam ni koristio...

Steta je sto kod njega modulacioni dilej ima digitalni voicing dileja provucen kroz chorus, a ne recimo Tape+chorus, to bi meni bilo mnogo bolje. I ovaj NUX Time Core pod MOD opcijom takodje ima digitalni voicing + chorus, steta...

A to "tri moda standardnog dileja" - to je sve digitalni voicing samo sa razlicitim vremenskim opsegom...

Ali, obavezno probaj i Digidelay ako nisi do sad, mozda ti to bude sasvim dovoljno za tvoje potrebe, a ostace ti dosta para (za neku drugu pedalu naravno). :lol:
xspaceman wrote:T.C Electronic Flashback Delay&Looper? ima ga po oglasima i uklapa se u cenovni rang...
:1: Isto odlicna opcija, pogotovo sto su izbacili Editor za Toneprintove, pa mozes da radis sta pozelis.

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 15 Dec 2013, 15:14

Digidelay je imao drugar, nije loša pedala, otprilike utisak kao i de7...
pogledaću sad ove tc electronics pedalice, pa ću videti...svakako sam planirao, ako uzmem neki digidelay i slično, da ostatak para ode u drugu pedalu...samo treba da procenim za ove skuplje da li sa povećanjem cene dolazi više opcija ili kvalitetniji zvuk, jer mi je ovo drugo bitnije :)

Post Reply