Digitech RP 350 i VOX Pathfinder 15r
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- JloveGuitar
Digitech RP 350 i VOX Pathfinder 15r
Dosao sam do 350 Eura i zelio bi da kupim RP350 i VOX Pathfinder 15r. Ali, citao sam review za rp350 i pise da bi postigli dobar sound treba da se koristi ili monitor ili snagas pojacalo(bez preamp). Ako se koristi gitarsko pojacalo onda treba da se pr350 prikluci ne na line in nego na priklucak koi skace preamp(ne znam kako tocno se zove).
-VOX Pathfinder 15r nema takav priklucak pa se pitam dali neko zna dali moze takav priklucak nekako da se napravi na pathfinder ili dajte neku drugu sugestiju za pojacalo koje bi kostalo od 100 do 200 evra a koje bi imalo i dobar preamp zvuk i priklucak za da se preskoci preamp.
-Iako sam prilicno odlucan da kupim RP 350 dajte i neki po vas bolji predlog za kombinaciju od procesor i pojacala za te pare(350 evra).
-VOX Pathfinder 15r nema takav priklucak pa se pitam dali neko zna dali moze takav priklucak nekako da se napravi na pathfinder ili dajte neku drugu sugestiju za pojacalo koje bi kostalo od 100 do 200 evra a koje bi imalo i dobar preamp zvuk i priklucak za da se preskoci preamp.
-Iako sam prilicno odlucan da kupim RP 350 dajte i neki po vas bolji predlog za kombinaciju od procesor i pojacala za te pare(350 evra).
Re: Digitech RP 350 i VOX Pathfinder 15r
Mislis na Effects loop...
viewtopic.php?f=43&t=2249
Pretpostavljam da moze da se napravi ali da li vredi?... Verovatno ne.
Ako bi stavljao procesor u loop, po onome sto smo zakljucili iz ove teme gore, oni "glavni" efekti kao dist, wah i ostalo ti nece zvucati dobro tako da i da imas loop verovatno bi bilo bolje da ga furas direktno u line in...
Ako ti trebaju efekti uvek imas opciju uzimanja nekog pojacalo sa efektima u sebi?
Npr. Roland Cube...
viewtopic.php?f=43&t=2249
Pretpostavljam da moze da se napravi ali da li vredi?... Verovatno ne.
Ako bi stavljao procesor u loop, po onome sto smo zakljucili iz ove teme gore, oni "glavni" efekti kao dist, wah i ostalo ti nece zvucati dobro tako da i da imas loop verovatno bi bilo bolje da ga furas direktno u line in...
Ako ti trebaju efekti uvek imas opciju uzimanja nekog pojacalo sa efektima u sebi?
Npr. Roland Cube...
- JloveGuitar
Glavni razlog da se preskace preamp na gitarsko pojacalo(spored to sta sam citao) je poradi funkcije za emuliranje na preamp i kabinete koi procesor poseduje. Ako ova funkcija nije isklucena onda signal prolazi kroz dva preampa i oni tvrde da tako zvuci mnogo lose. A ja zelim da koristim digitech farbe zasto ima jako nekvalitetnu gitaru Squer Bullet Strat. Dali bi ta gitara zvucila pristojno kroz roland cube?
- Rocket Roll
Ne nužno... RP350 radi dosta lepo, i ja lično imam dobra iskustva sa DigiTechovim procesorima (nisam ih posedovao, ali sam ih slušao "u akciji", kroz pravo pojačalo - rade odlično).JloveGuitar wrote:...citao sam review za rp350 i pise da bi postigli dobar sound treba da se koristi ili monitor ili snagas pojacalo(bez preamp).
Te funkcije (emulacija preampa i kabineta) mogu da se na procesoru kakav je RP350 isključe, pa da se koriste samo emulacije gitarskih pedala u procesoru. Konkretno, možeš da uključiš samo pedal-efekte na RP350 i da ga onda sviraš kroz PathFindera.JloveGuitar wrote:Glavni razlog da se preskace preamp na gitarsko pojacalo(spored to sta sam citao) je poradi funkcije za emuliranje na preamp i kabinete koi procesor poseduje.
Ne verujem da će ikakva emulacija gitarskog pojačala zvučati bolje nego pravo pojačalo - Squier Bullet sa tim nema veze! "Isljuči emulacije preampa i emulacije pojačala, sviraj kroz pravo pojačalo" - to je proverena kombinacija u radu sa procesorima.JloveGuitar wrote:...ja zelim da koristim digitech farbe zasto ima jako nekvalitetnu gitaru Squer Bullet Strat.
Laney LX65R (mnogo veća snaga, lep clean, Celestionov zvučnik od 12'', može da odradi svirke) + Zoom G2.1u (24bit / 96 kHz A<->D konverzija).JloveGuitar wrote:...dajte i neki po vas bolji predlog za kombinaciju od procesor i pojacala za te pare(350 evra).
Laney LX65R = cca 220 evra, Zoom G2.1u = cca 150 evra.
(Ima još opcija, ali razmotri i ovu koju sam naveo.)

- JloveGuitar
CItao sam review za LANEY LX65R, slusao kako zvuci i mnogo mi se dopalo posto ja obozavam clean tonove i reko sam, da, Rocket je u pravu to je prava stvar za mene.Presrecan javjam se u makedonskih muzickih prodavnica, a oni mi kazu da kod nas je cena 352evra!!!
.
To se zove kradnja.220 evra u srbija 352 kon nas!j*b*m im proviziju od 132 evra
To pojacalo stvarno je imalo sve sto mi treba.
Nasao sam ovde sledne modele:
VOX AD30 Valvetronix - otprilike 240 evra
Randall R75R - otprilike 258 evra
Ovde mogu da se najde i roland stvari.
Sa obzirom da clean mi je najbitnii i zelim da svitam nesto kao Pink Floyd,Blues,Rock ali ne i metal i da vataza mi ni je toliko bitna jer koristicu da glavno doma Rocket i ostali sta preporacujete?
P.S.Zoom imaju samo stare modele.

To se zove kradnja.220 evra u srbija 352 kon nas!j*b*m im proviziju od 132 evra

Nasao sam ovde sledne modele:
VOX AD30 Valvetronix - otprilike 240 evra
Randall R75R - otprilike 258 evra
Ovde mogu da se najde i roland stvari.
Sa obzirom da clean mi je najbitnii i zelim da svitam nesto kao Pink Floyd,Blues,Rock ali ne i metal i da vataza mi ni je toliko bitna jer koristicu da glavno doma Rocket i ostali sta preporacujete?
P.S.Zoom imaju samo stare modele.
Sigurno je to za LANEY-a?
Meni to malo cudno pogotovo jer je koliko znam po ovom VOX cak jeftiniji kod vas...
Ja ti toplo preporucujem Roland Cude 30 ili noviji Cube 30x.
Pogledaj malo po netu ali mislim da bi te Cube zadovoljio sto se tice zvuka i efekata u njemu... Ima stvarno korisnih stvari.
NEMA zvuka koji ne mozes da izvuces iz tog cuda... NEMA
Jos nisam svirao pojacalo koje bolje "podnosi" efekte... Koji god efekat da stavis ispred njega zvuci odlicno.
O ovom VOX-u sam cuo dobrih stvari a za ovaj Randall r75r nisam ni cuo...
Neko drugi ce ti reci vise o njima.
Ako mozes naravno otidji do radnje i probaj ih redom.
Pokupis sad ovde sugestije i onda se na licu mesta odlucis za ono sta ti najvise odgovara...
Bolje nego da se sad odlucis za jedno pojacalo pa da se smoris kad ga probas...
Meni to malo cudno pogotovo jer je koliko znam po ovom VOX cak jeftiniji kod vas...
Ja ti toplo preporucujem Roland Cude 30 ili noviji Cube 30x.
Pogledaj malo po netu ali mislim da bi te Cube zadovoljio sto se tice zvuka i efekata u njemu... Ima stvarno korisnih stvari.
NEMA zvuka koji ne mozes da izvuces iz tog cuda... NEMA

Jos nisam svirao pojacalo koje bolje "podnosi" efekte... Koji god efekat da stavis ispred njega zvuci odlicno.
O ovom VOX-u sam cuo dobrih stvari a za ovaj Randall r75r nisam ni cuo...
Neko drugi ce ti reci vise o njima.
Ako mozes naravno otidji do radnje i probaj ih redom.
Pokupis sad ovde sugestije i onda se na licu mesta odlucis za ono sta ti najvise odgovara...
Bolje nego da se sad odlucis za jedno pojacalo pa da se smoris kad ga probas...
Nisi jedini.za ovaj Randall r75r nisam ni cuo...
verovatno si mislio na Rx 75 r ,ali opet on je ovde (Bec) oko 320 e
- JloveGuitar
Da Randal RX75R - 16000 denara a to je priblizno 258 eura(u Skopje)
- Rocket Roll
Ako je Randall te cene, zašto ne Randall? Radije bih preporučio tranzistorsko, ali analogno pojačalo, nego čak i hibridno ali sa digitalnim ulazom / izlazom - tim pre što ćeš ispred njega koristiti procesor!
Dve A<->D konverzije (prvo procesor, onda pojačalo) mogu ozbiljno da smanje kvalitet zvuka.
Dve A<->D konverzije (prvo procesor, onda pojačalo) mogu ozbiljno da smanje kvalitet zvuka.
- JloveGuitar
Pa da to sa analog-digital konverzije je sasvim logicno. Znaci koliko sam ja svatio imam sledece mogucnosti:
a) Da kupim procesor i Randall RX75R ili Laney LX65R(sto je poprilicno iznad moj budzet) ili
b) Da kupim Roland Cube30x ili Vox AD30VT i da koristim nihove ugradzenje efekte a da se osudim na nekoristenje procesora (poradi dvojne a<->d konverzije).
Dali to znaci da sa Vox i Roland mogu da koristim analogne pedale? NIsam spomenuo da imam Boss OD-3.
P.S.Ne mogu da najdam(find) kako zvuci taj Randall RX75R na internetu.
a) Da kupim procesor i Randall RX75R ili Laney LX65R(sto je poprilicno iznad moj budzet) ili
b) Da kupim Roland Cube30x ili Vox AD30VT i da koristim nihove ugradzenje efekte a da se osudim na nekoristenje procesora (poradi dvojne a<->d konverzije).
Dali to znaci da sa Vox i Roland mogu da koristim analogne pedale? NIsam spomenuo da imam Boss OD-3.
P.S.Ne mogu da najdam(find) kako zvuci taj Randall RX75R na internetu.
- Rocket Roll
Najbolje tako, ako je cena Randalla / Laneyja stvarno prevelika.JloveGuitar wrote:b) Da kupim Roland Cube30x ili Vox AD30VT i da koristim nihove ugradzenje efekte a da se osudim na nekoristenje procesora...
Može, nema zakona protiv toga.JloveGuitar wrote:Dali to znaci da sa Vox i Roland mogu da koristim analogne pedale?

Uzmi u razmatranje i "Line 6 Spider III 75w" koji u sebi ima ugradjene efekte(koje možeš da kontrološeš foot switch-em),presete i štimer.

Features:
75 Watts
12" Custom Speaker
12 Custom Amp Models from Clean to Insane
7 Smart Control FX (up to 3 simultaneous) including Tape Echo, Sweep Echo, Standard Delay (all with Tap Tempo) Chorus/Flanger, Phaser, Tremolo, and Reverb
250 artist-created presets
150 song-based presets
Plus 36 user programmable presets
Built-in front panel tuner
Trebalo bi da je oko 300 evra,a postoje i verzije od 15 i 30 vati ali one su siromašnije po pitanju efekata.

Features:
75 Watts
12" Custom Speaker
12 Custom Amp Models from Clean to Insane
7 Smart Control FX (up to 3 simultaneous) including Tape Echo, Sweep Echo, Standard Delay (all with Tap Tempo) Chorus/Flanger, Phaser, Tremolo, and Reverb
250 artist-created presets
150 song-based presets
Plus 36 user programmable presets
Built-in front panel tuner
Trebalo bi da je oko 300 evra,a postoje i verzije od 15 i 30 vati ali one su siromašnije po pitanju efekata.
koliko se secam neko sa foruma prodaje ovaj line6