Reverb
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
-
Reverb
Pozdrav! Imam ručno rađeno lampaško pojačalo bez reverba, pa sam hteo to da sredim nekako. Ne bih ugrađivao onaj žičani, već hoću da kupim neku pedalu/rack. Trenutno probavam tc electronic g-sharp rack, i to je prvi koji probavam. Da li neko može da mi kaže na šta da obratim pažnju, pročitao sam negde da treba obratiti pažnju na šum koji stvara..? Hvala!
Re: Reverb
Ja sam cuo mnogo toga dobrog o alesis reverb procovima, cak i oni najmanji (nanoverb) bi trebali da super rade
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Digitech Digiverb. Nit jeftinije mozes proci nit bolje.

nemanjavelimirovic wrote:Digitech Digiverb. Nit jeftinije mozes proci nit bolje.![]()

ALI.... Ako ovaj lik nije prodao ovu spravu, za OVE PARE definitivno ne mozes proci bolje, iz prostog razloga sto je jednostavno kvalitet efekata vrhunski.
http://www.kupujemprodajem.com/Gitarske ... id=8239036
Moram da kazem da sam do sada, kao neko ko svake nedelje ima svirku, uglavnom zazirao od rack uredjaja, jer oni traze posebno pakovanje + midi kontroler da bi to sve live bilo upotrebljivo (za mene barem). Ako ti cesto cimanje oko nosenja na svirke ne predstavlja problem, i ako ti samo ovaj jednostavni footswitch resava to osnovno prebacivanje efekata (ne znam kako su to resili sa G-Switchem, treba pogledati uputstvo koje su mu mogucnosti), onda ovo uzimaj i ne razmisljaj, jer je JAAAAKO mala sansa da ces imati bilo kakvih problema sa sumom...
-
Nisam očekivao ovako brze odgovore, hvala ljudi, svaki odgovor mi znači. Juče sam gledao nešto na sličnu temu ovde, video sam da je čovek uzeo, i potom hvalio alesis midiverb 4, možda o tome budem razmišljao, ne znam šta mi je potrebno u ovom trenutku. Treba mi uglavnom za svirke, manje za snimanje... Baba Slim, na koju spravu misliš u onom linku, na marshall reverb pedalu, jer prodaje i g-sharp?
Rack efekti su primamljivi jer deluju profi. Svako bi ti to prvo preporučio, ako imaš para za klasičan rek regal i efekte, jer je bzv. da efekt nosiš kao pedalu na koncert bez kutije. Lepo i moćno deluje ovako nešto:

Bolje nego neki pedalbord na podu

Bolje nego neki pedalbord na podu

Last edited by Fenderica on 25 Mar 2014, 09:50, edited 1 time in total.
Mislio sam na G-Sharp sa G-Switch-em u kompletu. Ali to proveri, jer mi je ta cena manja od 10000rsd suludo niska, verujem da je mozda vec i prodao po toj ceni, ako je sve to ispravno naravno...
Daj malo vise informacija o tom pojacalu ako nije problem (i malo konkretnije o tome kakve su ti potrebe zapravo):
- u odnosu na koje pojacalo je napravljeno,
- ima li FX loop,
- koje jos pedale koristis,
- kakvu muziku sviras,
- koji efekti ti trebaju, itd...
Gledaj, bilo koja od navedenih pedala ti za reverb kao efekat zavrsava posao, sto se tice raspolozivih tipova reverba i samog kvaliteta zvuka - od Digitech-a pa na dalje (jedino za Behringer Reverb Machine sam citao na vise mesta da ima znacajan sum, pa bih bio obazriv)...
Ali, zasto bas gledas rack sprave, postoji li neki odredjeni razlog?
Imas li midi kontroler, rack kofer, ili vec neku rack spravu pa ti je zgodno da i ovo spakujes? Ne kazem da je sve to potrebno, cisto me interesuje sta jos ostalo koristis. Sve te informacije mozda pomognu u pronalazenju najboljeg resenja.
G-sharp je zgodan jer recimo njime mozes resiti dilejeve, reverbe i modulacije odjednom, ali live primena rack sprave za sobom vuce odredjene komplikacije, zato sva ta silna pitanja...
EDIT> Sad vidim u specifikacijama za G-Sharp da i nije neophodan MIDI kontroler iz prostog razloga sto koliko-toliko moze lepo da se kontrolise i sa standardnim G-switchem... Meni je licno mana G-sharpa sto ocigledno ne moze da se koristi modulacija istovremeno sa delay-em jer su u istom "efekt bloku"... Dakle, samo modulacija ILI delay + neki od reverba...
Daj malo vise informacija o tom pojacalu ako nije problem (i malo konkretnije o tome kakve su ti potrebe zapravo):
- u odnosu na koje pojacalo je napravljeno,
- ima li FX loop,
- koje jos pedale koristis,
- kakvu muziku sviras,
- koji efekti ti trebaju, itd...
Gledaj, bilo koja od navedenih pedala ti za reverb kao efekat zavrsava posao, sto se tice raspolozivih tipova reverba i samog kvaliteta zvuka - od Digitech-a pa na dalje (jedino za Behringer Reverb Machine sam citao na vise mesta da ima znacajan sum, pa bih bio obazriv)...
Ali, zasto bas gledas rack sprave, postoji li neki odredjeni razlog?
Imas li midi kontroler, rack kofer, ili vec neku rack spravu pa ti je zgodno da i ovo spakujes? Ne kazem da je sve to potrebno, cisto me interesuje sta jos ostalo koristis. Sve te informacije mozda pomognu u pronalazenju najboljeg resenja.

G-sharp je zgodan jer recimo njime mozes resiti dilejeve, reverbe i modulacije odjednom, ali live primena rack sprave za sobom vuce odredjene komplikacije, zato sva ta silna pitanja...

EDIT> Sad vidim u specifikacijama za G-Sharp da i nije neophodan MIDI kontroler iz prostog razloga sto koliko-toliko moze lepo da se kontrolise i sa standardnim G-switchem... Meni je licno mana G-sharpa sto ocigledno ne moze da se koristi modulacija istovremeno sa delay-em jer su u istom "efekt bloku"... Dakle, samo modulacija ILI delay + neki od reverba...
nemanjavelimirovic wrote:Digitech Digiverb. Nit jeftinije mozes proci nit bolje.![]()

A i dobra stvar kod njega je ta sto ima ugradjeni preamp u sebi, pa ako se, ne daj Boze, u toku svirke desi nesto sa pojacalom, preko tog preampa mozes direktno u mikser da se ustekas, i to zna da da vrlo zadovoljavajuce rezultate.

Ne mogu da zamislim kako to moze da da zadovoljavajuce rezultate. 

-
Ja koristim ove... 
http://www.youtube.com/watch?v=ZRvpFcnIZuk
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ZRvpFcnIZuk[/youtube]

http://www.youtube.com/watch?v=ZRvpFcnIZuk
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ZRvpFcnIZuk[/youtube]
-
Aha, i meni je čudna cena, ja sam našao za 130e.. Ne znam na osnovu kog pojačala je napravljeno, to je samo glava, radi sa (trenutno) dva celestion v30 zvučnika, ubaciću još dva. Ima fx loop, zato sam i pristao da isprobam taj rack. Sviram svasta, ali najvise neki rok, interesujem se za dzez i pravce njemu bliske.. Koristim samo boss turbo overdrive, matora pedala..
Jako mi je suv ton na gitari, i ako je neko razlaganje, imam problem, pa sam mislio reverbom to da rešim.
Nemam određeni razlog zašto rack, čovek mi je pozajmio da probam g-sharp, pa sam hteo da se raspitam u vezi toga, i uopšte, ako je bolje nešto drugo da ciljam. Nisam mnogo istraživao spravu, znam samo da mogu da se spoje efekti i neki od reverba, ostalo ne znam...
Jako mi je suv ton na gitari, i ako je neko razlaganje, imam problem, pa sam mislio reverbom to da rešim.
Nemam određeni razlog zašto rack, čovek mi je pozajmio da probam g-sharp, pa sam hteo da se raspitam u vezi toga, i uopšte, ako je bolje nešto drugo da ciljam. Nisam mnogo istraživao spravu, znam samo da mogu da se spoje efekti i neki od reverba, ostalo ne znam...

- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Kako se to aktivira btw, hocu da probam kako zvuci a nemam pojma, ovako je on stereo, ima levi i desni, ali znam da ima neka fora da se dobije simulacija kabineta...banjacNT wrote:nemanjavelimirovic wrote:Digitech Digiverb. Nit jeftinije mozes proci nit bolje.![]()
![]()
A i dobra stvar kod njega je ta sto ima ugradjeni preamp u sebi, pa ako se, ne daj Boze, u toku svirke desi nesto sa pojacalom, preko tog preampa mozes direktno u mikser da se ustekas, i to zna da da vrlo zadovoljavajuce rezultate.
![]()
![]()
Aktivira se tako sto drzis stisnutu pedalu dok u nju ukljucujes dzek za napajanje - nakon sto uguras dzek, i pri tom drzeci prekidac, lampica ce da trepne par puta, i to je to. Postupak treba ponoviti nakon svakog gasenja pedale iz struje, jer ne pamti podesavanje, da li je poslednji put ukljucena simulacija kabineta ili ne.
I da, pisao sam o tome ranije - citava X serija Digitech pedala ima ugradjenu tu simulaciju kabineta, i kod svih se aktivira na navedeni nacin.
I da, pisao sam o tome ranije - citava X serija Digitech pedala ima ugradjenu tu simulaciju kabineta, i kod svih se aktivira na navedeni nacin.
To je i vise nego dobra fora za prinudno resenje. Kapiram da to treba aktivirati samo na jednoj pedali, i to po mogucstvu poslednjoj u lancu, reverbu ovom slucaju. Pogotovo moze zvucati dobro direkt u mix sa tom simulacijom kabineta ako u lancu jos uvek stoji ukljucena neka pedala koja bi sluzila kao preamp - ili neki drive, ili neki klin boost koji bi pravio klin bukvalno...Funkomat wrote:Ne mogu da zamislim kako to moze da da zadovoljavajuce rezultate.
Prvi put cujem za ovo.
Kako se to ponasa kad se steka u pojacalo? Kako menja zvuk?
Kako se to ponasa kad se steka u pojacalo? Kako menja zvuk?