Ovo je moglo da ide u rubriku "linkovi", ali tamo ima svega i svačega, a ovo se ipak usko odnosi na gitarska pojačala.
Našao sam kompletnu elektronsku knjigu o tranzistorskim pojačalima koju ću da podelim sa vama. Nadam se da će se naći neko koga će štivo da zainteresuje i da će ga pročitati i sigurno mnogo naučiti. I mi koji nešto već znamo o tome sigurno ćemo da dopunimo svoje znanje.
Link je:
http://www.thatraymond.com/downloads/so ... a_v1.0.pdf
Opis: pdf format, više od 400 strana, 31 Mb.
Mali poklon
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Mali poklon
Super !
Evo upravo skidam ,bar nesto da naucim,hahhah.
Btw, okej je meni engleski,a da ne znas mozda da ne postoji slicna knjiga i na srpskom?
Evo upravo skidam ,bar nesto da naucim,hahhah.
Btw, okej je meni engleski,a da ne znas mozda da ne postoji slicna knjiga i na srpskom?
Nije mi poznato. Nekada su postojale knjige u štampanom formatu "Instrumenti za VIS", pa recimo "Hi-Fi audio pojačivači" i još dosta toga, ali to više niko ne štampa.Critical wrote: Btw, okej je meni engleski,a da ne znas mozda da ne postoji slicna knjiga i na srpskom?
Hvala Savo, za ne bas "mali poklon".
Ovu knjigu "instrumenti za Vis" imam u svom posedu, samo neznam kako da je prebacim u PDF ili neki drugi format koji je povoljan za kompjutere. Ali... ta knjiga ima veoma stare uredjaje i stare metode za pravljenje instrumenata... tako da ne znam koliko moze pomoci!
Tekst koji sam okačio je edukativnog karaktera i nije u fazonu "uradi sam". Ako pročitaš tekstove iz 30-tih godina prošlog veka videćeš da su principi i problemi identični sa današnjim. Značajnu promenu i tehnološku novinu su doneli tranzistori sredinom prošlog veka, a u najnovije vreme digitalna elektronika. Još je bolje što su primeri iz knjige jednostavni jer se lakše razumeju. Koliko se sećam postoji deo koji govori o izračunavanju i načinu motanja izlaznog trafoa za lampaše što je vrlo korisno.dejankuki wrote:Ovu knjigu "instrumenti za Vis" imam u svom posedu, samo neznam kako da je prebacim u PDF ili neki drugi format koji je povoljan za kompjutere. Ali... ta knjiga ima veoma stare uredjaje i stare metode za pravljenje instrumenata... tako da ne znam koliko moze pomoci!
Nije problem da se knjiga iskenira i pretvori u pdf format već je pitanje da li je to pravno dozvoljeno. E pa nije, morao bi da tražiš pismenu saglasnost autora za tako nešto.