Bass V-AMP ili Korg AX B
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Bass V-AMP ili Korg AX B
Naisao sam na V-AMP i na korg AX 3,5 i 10 B. Sta je bolje koliko kosta i gdje se moze naci. 

Re: Bass V-AMP ili Korg AX B
Behringer imas u Artistu, a mozes ga naci i u Mitrosu. Korg ces naci u Sky musicu.
Ja bih toj tvojoj listi dodao i Zoom B2.1u . U pitanju je nova generacija zoom procesora koja nema veze sa starim zoom-ovim procesorima (tako sam barem cuo, mada jos uvek nisam isprobao). Trebao bih da ga imas u Liri i Music trade-u.
Ja bih toj tvojoj listi dodao i Zoom B2.1u . U pitanju je nova generacija zoom procesora koja nema veze sa starim zoom-ovim procesorima (tako sam barem cuo, mada jos uvek nisam isprobao). Trebao bih da ga imas u Liri i Music trade-u.
V-amp posedujem, i mogu ti reci sledece: jeftin je, ima gomilu modela pojacala i zvucnika, stimer, vecinu efekata potrebnih jednom basisti(auto wah, chorus, 4 modela distorzija, synth, tra la la ), cak ima i efekte za gitaru i klavijature!! E sad sve je to super i sve to radi odlicno... Dok sviras po kuci... Cim prvi put probash to da upotrebis na probi ili nedaj boze svirci naici ces na oooogromno razocarenje... Jednostavno ne radi svoj posao.... eto... Sve je to nekako bledunjavo i potpuno ubija bass.... Ovo ti sve govorim iz licnog iskustva, probao sam ga, posedujem ga... i... i.... i ne koristim ga.... eto... btw ja sam ga platio novog u Artistu 100 evra pre oko godinu dana...
ps ima i foot switch kontroler uz njega koji je bash koristan
pps JEDINO sta mi se svidja je kad stavim rock classic (Ampeg SVT classic) pojacalo i trace elliot 4x10 kutiju i maaaalo reverba.... E to stvarno valja....

ppps ako ces ga koristiti samo kod kuce, obavezno ga kupi, za to je odlican!!!
pppps kabel za struju mu se jako lako raznjaka tako da ga ne treba vaditi iz V-amp-a, ukljuci ga i ne vadi... Cisto za svaki slucaj
ps ima i foot switch kontroler uz njega koji je bash koristan

pps JEDINO sta mi se svidja je kad stavim rock classic (Ampeg SVT classic) pojacalo i trace elliot 4x10 kutiju i maaaalo reverba.... E to stvarno valja....

ppps ako ces ga koristiti samo kod kuce, obavezno ga kupi, za to je odlican!!!
pppps kabel za struju mu se jako lako raznjaka tako da ga ne treba vaditi iz V-amp-a, ukljuci ga i ne vadi... Cisto za svaki slucaj
- JloveGuitar
koj je taj "tre la la" efekt? 

@JloveGuitar:

- JloveGuitar
jao ama smo nekulturni 

A da li je neko probao neki od ovih KORG-ova koje sam nabrojao, kakvi su i da li su bolji od V-AMP-a????
- Tiki the Boyler
- Urednik
Korg zvuči puno normalnije od V-Ampa, mada to na prvo slušanje zvuči malo mutno i zatvoreno.
Behringer je sav u nekom space fazonu, dok je Korg prirodan.
Mada bih ja u tvom stadijumu sviranja pokušao zaobići oba...
I jedan i drugi imaš u Artistu... pa pozovi i provjeri cijene!
Poz!
Behringer je sav u nekom space fazonu, dok je Korg prirodan.
Mada bih ja u tvom stadijumu sviranja pokušao zaobići oba...
I jedan i drugi imaš u Artistu... pa pozovi i provjeri cijene!
Poz!
razmisljao sam ponovo na ovu temu ...
i sada su predlozi: TONEWORKS AX5B i ZOOM B2 . opet pitam za misljenja i tako to... dal su kvalitetni ( dal ce se cuti za razliku od v-ampa)
unaprijed hvala ...
i sada su predlozi: TONEWORKS AX5B i ZOOM B2 . opet pitam za misljenja i tako to... dal su kvalitetni ( dal ce se cuti za razliku od v-ampa)
unaprijed hvala ...
Treba poceti od dobre gitare, i usresrediti se na neki dobar osnovni efekat, jer ces ti u studio nositi gitaru, a ne pojacalo (u vecini slucaja)!
P.S.Zoom je po meni bolji izbor ali, pazi na ovo sto sam ti rekao!
P.S.Zoom je po meni bolji izbor ali, pazi na ovo sto sam ti rekao!
i jel imao ko iskustva sa
i jedan off : drug ima rp50 koji vise ne koristi ( uzeo neke pedalice) pa mi ga nudi za male pare.. e sad jel valja kombinacija bass>rp50>bass pojacalo(peavey max115), mislim jel se moze nesto sjebat sa pojacalom ?
???TONEWORKS AX5B i ZOOM B2
i jedan off : drug ima rp50 koji vise ne koristi ( uzeo neke pedalice) pa mi ga nudi za male pare.. e sad jel valja kombinacija bass>rp50>bass pojacalo(peavey max115), mislim jel se moze nesto sjebat sa pojacalom ?
Sa pojacalom ne, mislim nista se nece sjebat' ali pitanje je koliko ce RP50 da sluzi tebi, obzirom da je to gitarski procesor...
Hmm ili je u pitanju RP50Bass??
Hmm ili je u pitanju RP50Bass??
ma obicni rp50 gitarski, to samo zbog par efekata, chorus, flanger, i tak nesto, malo da se zezam ... a dao bi ga za mozda 25 evra... pa zato sam konto da uzmem ...