Kada sam otvorio pojačalo, video sam da Između ova dva kondenzatora (elektrolita?) ima neka crna kao smola, silikon..ali mi ne deluje kao da tako treba da bude
Nije baš kvalitetna slika.
Elektroliti su zdravi.
Mislim da su tom smolom zalepili elektrolite za šasiju da se ne bi odvojili usled vibracija.
Bili su "malo" neuredni. Obično se koristi providna topljiva plastika
mislim da su ti ti elektroliti o.k.,ne lici mi da su cureli...,a ta crna materija kao smola se koristi u indusrtriji da se prikriju vrednosti el.komponenti,to se obicno radi sa tranzistorima,IC kolima itd.,ili kako je vec neko rekao da se bolje pricvrste komponente za pcb... pozz.!!!Coca!!!
coca wrote:mislim da su ti ti elektroliti o.k.,ne lici mi da su cureli...,a ta crna materija kao smola se koristi u indusrtriji da se prikriju vrednosti el.komponenti,to se obicno radi sa tranzistorima,IC kolima itd.,ili kako je vec neko rekao da se bolje pricvrste komponente za pcb... pozz.!!!Coca!!!
coca wrote:mislim da su ti ti elektroliti o.k.,ne lici mi da su cureli...,a ta crna materija kao smola se koristi u indusrtriji da se prikriju vrednosti el.komponenti,to se obicno radi sa tranzistorima,IC kolima itd.,ili kako je vec neko rekao da se bolje pricvrste komponente za pcb... pozz.!!!Coca!!!
da se prikriju vrednosti?
u ovom slucaju nije zbog toga posto se vide vrednosti...ali da, ako neces da se vidi sta je ispod, zalijes deo ili celu plocicu u to. Tako otezas klonerima posao, ali i onemogucis popravku. Bogner je to lepo resio. Glavni deo kola zaliven u kockastu "ciglu" od crne plastike, pa ko voli nek izvoli...a i mogu razlicite varijante pedale da prave tako sto samo promene taj centralni modul. Slicno radi i tech 21 za character pedale.